Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Mister Dangerous|| Liam Payne [Afgerond] » 1~A new house

Mister Dangerous|| Liam Payne [Afgerond]

3 jan 2014 - 17:06

1296

11

692



1~A new house

Sooo. Zoals beloofd is hier (in januari 2014) het eerste hoofdstuk van MD (mister Dangerous). Hope y'all like :) -x-

Jade Maria Tearly

Met een zucht sluit ik het stuk in mijn nieuwe dagboek af en klap het boekje dicht. Dan maak ik mijn gordel los en stap de auto uit, de deur achter me dichtsmijtend. ‘Ik heb hier echt geen zin in,’ zeg ik hard genoeg om door mijn ouders te worden gehoord. Ze negeren me en lopen een bocht om. Mopperend volg ik ze, maar zodra ik de bocht om ben stop ik daar mee. Mijn mond valt open en ik kijk naar het huis dat voor me ligt. Het is een ruime twee verdieping tellende villa met een rieten dak. ‘Je moet een grapje maken,’ zeg ik verbaasd. Mijn moeder slaat een arm om mijn schouders heen en gebaart naar het huis. ‘En? Vind je het wat?’ Ik schud snel mijn hoofd om het weer helder te krijgen en kijk dan naar mijn moeder. ‘Dit is een super huis! Het is echt heel mooi.’ Mijn moeder zucht opgelucht en ik zie haar bruine, door mij geërfde, ogen glinsteren. ‘Daar ben ik blij om. James! Wil je de deur openen?’ Mijn vader zucht diep en loopt naar de deur. Ik grinnik. Mijn vader is altijd al wat lui geweest. Maar ja, wat wil je als hij een schrijver is? Het enigste wat hij doet is op zijn kont zitten en schrijven. Ik vind het wel logisch dat hij lui is. Mijn moeder daar in tegen is redelijk druk. Ze is een personal trainer voor vele beroemdheden. Daardoor is ze vaak weg van huis, maar ik vind het niet heel erg. Mijn vader en ik kunnen goed met elkaar opschieten. ‘Komen jullie?’ roept mijn vader. Samen met mijn moeder loop ik naar hem toe en vervolgens stappen we naar binnen. De hal is simpel met aan de linkerhand een brede trap die met een bocht naar boven leid. Aan de rechterkant heb je een inloopkast aka de garderobe en daarnaast een deur. Ik vermoed het toilet. Soepeltjes trek ik mijn jas uit en hang hem op, mijn vader en moeder houden hem aan. ‘Nou schat, ga het huis maar verkennen, dan pakken je moeder en ik de laatste spullen.’ Ik knik en ze lopen de voordeur uit.

Ik slaak een klein gilletje van opwinding en loop de hal door. Aan de rechterkant zit er een boog in de muur, net zoals recht tegen over me en aan de linkerkant. Ik loop onder de rechterboog door en beland in de woonkamer. Mijn blik glijdt omhoog en oude houten balken verschijnen in mijn gezichtsveld. Ik glimlach en kijk de woonkamer rond. Er staan twee banken en een love Seat. Ze hebben een warme kleur en staan gegroepeerd voor een open haard. Daarboven hangt een groot scherm. Er staan ook nog wat kasten en een salontafel. Op de grond onder de salontafel ligt een kleed en de muren zijn in een warme tint geverfd. Ik draai me om en loop de hal weer in. Vervolgens loop ik onder de boog die nu rechts van me ligt door en beland in de keuken. Het is een grote keuken met in het midden een kookeiland. Langzaam loop ik erdoorheen en laat mijn vingers over de spullen glijden. Ik beland weer bij een boog en loop eronder door, zo de eetkamer in. Aan mijn linkerkant zit weer een boog en ik kijk de hal in. Ook de muren van de eetkamer zijn geverfd in een warme kleur. De tafel is van donker eikenhout en er staan zestien stoelen omheen. Wow, mijn moeder heeft zeker zin in een paar feesten of zo. Ik loop de hal weer in en bots bijna tegen mijn vader en moeder aan. ‘Oh heey Jade. En, wat vind je?’ vraagt mijn vader. Ik glimlach. ‘Ik heb alleen de benedenverdieping nog maar gezien, maar het ziet er super leuk uit.’ Mijn moeder glimlacht en klopt op mijn hoofd. ‘Ga maar verder dan.’ Ik knik en storm de trap op. De hal op de eerste verdieping is hetzelfde ingericht als de hal beneden. Ik sta momenteel op het balkon. Lichtjes leun ik over de rand en kijk naar de hal beneden me. Mijn moeder zwaait en vrolijk zwaai ik terug. Dan draai ik me om en loop de gang in.

Er zijn zes deuren, drie aan de linkerkant en drie aan de rechterkant, en een schuifdeur aan het einde van de gang. Daar loop ik eerst naar toe en ik schuif hem voorzichtig open. Vervolgens stap ik het balkon op en kijk uit over de achtertuin. Onder me ligt het grote terras, dat loopt vervolgens over in een groot grasveld en achterin de tuin is een zwembad. Ik glimlach en loop weer naar binnen, de schuifdeur achter me dicht schuivend. Ik loop terug de gang in en bekijk de deuren. Op een deur staat parents, op een andere twee guests. Dan bekijk ik de deuren aan mijn andere hand. Op een, diegene het dichtst bij de schuifdeur, staat gym, op die daarnaast ook guests en op de deur het dichtst bij de trap staat Jade. Ik glimlach en loop naar de deur. Dan open ik hem en kijk naar binnen. Verbaasd blijf ik in het midden van de deur opening staan. De kamer is groot en in het midden, voor een raam, staat een groot twee persoon bed. In de kamer staat verder nog een groot bureau, een grote spiegel met een stereo ernaast, een make-up tafel, een kast met allerlei boeken en andere spullen en als laatste een grote kledingkast. Naast mijn bureau is een deur en snel loop ik erheen. Dan open ik hem en stap de ruimte ernaast in. Het is een badkamer. Ik slaak een klein gilletje en loop de ruimte verder in. In de grond zit een bad en in de hoek zit een douche. Daarnaast is er ook nog een wastafel met twee wasbakken, een kast en een spiegel. Ik glimlach breed en loop mijn slaapkamer weer in. Snel ren ik naar mijn bed en spring erop. Mijn gezicht verberg ik in de kussens en ik glimlach breed. Misschien is het hier nog zo slecht niet.

‘Jade! Eten!’ Verward knipper ik met mijn ogen en kijk naar buiten. Het is al donker en enkele lichten langs onze oprijlaan branden. Ik geeuw en sta op, dan strijk ik mijn jurkje glad. Mijn kamer loop ik uit en ik loop de trap af. De geur van een heerlijke lasagne dringt mijn neus binnen en ik versnel mijn pas. Snel loop ik de eetkamer in en schuif aan. ‘Hoe lang was ik out?’ vraag ik aan mijn vader. Hij kijkt op zijn horloge. ‘Sinds twee uur. Je moeder heeft boodschappen gedaan en ik heb het grootste gedeelte van de dozen al uitgepakt.’ Ik knik en kijk naar mijn moeder die ons opschept. Zodra ze zit val ik aan en lepel de lasagne naar binnen. Ik hou nu eenmaal heel erg van eten. Als je me ziet zou je het niet zeggen, ik ben namelijk slank, met rondingen op de juiste plekken. Maar het is toch echt zo. Zoals gewoonlijk ben ik als eerste klaar met eten en schuif tevreden mijn bord iets van me af. ‘Mam? Mag ik de stad een beetje gaan verkennen?’ Mijn moeder kijkt mijn vader even aan. Hij knikt en dan glimlacht mijn moeder. ‘Dat mag je, maar voor tienen thuis.’ Ik kijk op de klok en zie dat het pas zes uur is. ‘Dat lukt me wel. Dank je wel mam.’ Snel sta ik op en geef haar een knuffel. Dan loop ik de hal in en trek simpele gympen en een jas aan. Ik pak een sleutel bos waaraan mijn naam hangt en loop de deur uit. Laten we de stad eens gaan verkennen.

Reageren=Melding

Who's excited for the new story =)


Reacties:

1 2 3

Chayenne
Chayenne zei op 5 jan 2014 - 22:32:
Keeejejwjwjwjjwjwjwjjw. Excited^^
(Mega typfout, krijg je als je enthousiast bent en op je mobiel zit)
Snel verder


Lishaa
Lishaa zei op 5 jan 2014 - 19:55:
Oehh, deze lijkt me ook leuk!! nu al!! Meldingg 😇


IrishPig
IrishPig zei op 5 jan 2014 - 11:37:
OKE COOOOOLLLLLL BEN HET MET sammieejjx eens!!! Echt verslavend


Malikaa
Malikaa zei op 3 jan 2014 - 22:41:
Dat is een groot droomhuis omg...
btw... I LOVE THIS OMGGGGGGGG
Snel verder ^^
xxx


YourMoment zei op 3 jan 2014 - 20:03:
Leukk!