Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » The Seven Years of Magic » Hogwarts arrival

The Seven Years of Magic

4 jan 2014 - 20:18

604

4

233



Hogwarts arrival

Bergen trokken voorbij en toen we een bocht omgingen hapte ik naar adem, daar in de verte lag Het. Zweinsteins Hoge School voor Hekserij en Hocus Pocus. Hier heb ik al zo lang op gewacht en nu was het dan eindelijk zover. Ik hoopte dat ik bij Griffoendor kwam maar het maakte me eigenlijk niet zoveel uit in welke afdeling ik kwam. Zolang het maar niet Zwadderich was. Mijn vader heeft me verteld dat dat de afdeling is waar alleen maar slechte tovenaars zaten. De meesten werden dooddoeners. De trein stopte bij het station van Zweinsveld. Ik stapte uit. Het was grijs maar wel droog. "EERSTEJAARS. EERSTEJAARS HIERHEEN" hoorde ik iemand roepen. Ik keek op en mijn mond viel open. Voor me stond een reusachtige man met lang zwarte haar, een zwarte baard en zwarte vriendelijk kijkende ogen. We volgden hem allemaal naar een meer. Ik stapte in één van de bootjes met twee roodharige jongens. Ze waren zo te zien een tweeling. "Hoi, ik ben Kira." stelde ik mezelf voor. "Ik ben Fred" zei de ene jongen. "Ik ben George" zei de andere. "In welke afdeling hopen jullie te komen?" vroeg ik. "Griffoendor. Daar heeft onze hele familie gezeten." zei Fred. "En jij?" "Ik hoop dat ik bij Griffoendor kom. Maar eigenlijk maakt het me niet zo veel uit waar ik kom. Zolang het maar geen Zwadderich is. Mijn hele familie heeft daar gezeten behalve mijn vader. Die zat bij Griffoendor." zei ik. Uiteindelijk stopten de bootjes en stapten we uit. De reisachtige man klopte op een enorme zwarte deur. De deur ging open en er verscheen een streng uitziende vrouw met haar haar strak in een knotje. "Dank je, Hagrid. Ik neem het nu wel over." zei de heks. We volgden haar naar binnen en mijn mond viel open. Alweer. Wat een enorm kasteel. Ik schrok me een hoedje toen er ineens luid kakelend gelach boven me klonk. "Ooh kleine eerstejaartjes. Dat word lachen." "SCHEER JE WEG, FOPPE" riep de vrouw. Foppe stak zijn tong uit en zweefde luid kakelend weg. We liepen verder naar een enorme zaal waar de rest van de leerlingen al zaten. We liepen naar voren. Vooraan ston een krukje met een oude versleten hoed. Ik onderdrukte nog net een gilletje toen de scheur ineens open ging en de hoed begon te zingen.

Goedenavond allemaal,
Welkom in deze zaal.
Wat je ook bent.
Je raakt er wel aan gewend.
Ik ben de sorteerhoed van deze school.
Ben je slim, dom of een halve zool?
Gesorteerd wordt je dadelijk pas.
Dan kom je misschien bij de das.
Ja Huffelpuf is daar de naam.
Zij streven niet voor de faam.
Maar zijn trouw, en loyaal.
Ja, Zwadderich, dat is totaal andere taal.
Sluw als zij zijn.
Dat maakt menig man wat klein.
Al hebben ze het wel te koppen.
Want ook Griffoendor is niet te stoppen.
Dapper en trouw als zij zijn.
Dat vindt een menig man best fijn.
Maar ook Ravenklauw is niet de braverik.
Al zijn zij verreweg de slimmerik.
Dit is mijn lied van vandaag.
En misschien is de omschrijving wat vaag.
Denk niet dat ik mis schiet.
Al doet je dat een beetje verdriet.

Toen hij klaar was barstte iedereen in luid applaus uit. "Als ik je naam noem kom je naar voren en neem je plaats op het krukje." zei de vrouw. Er volgde een lange lijst met namen tot ik uiteindelijk als enige overbleef. "Zwarts, Kira" zei de vrouw. Ik liep zenuwachtig naar voren en ging op het krukje zitten. Ik kreeg de hoed op mijn hoofd en die zakte gelijk over mijn ogen heen. Na een tijdje riep de hoed "GRIIFFOENDOR". Opgelucht haalde ik adem, zette de hoed af en liep snel naar de tafel van Griffoendor.


Reacties:


Hermione
Hermione zei op 15 feb 2014 - 0:20:
Ja, dat lied is echt leuk.


narcissa
narcissa zei op 4 jan 2014 - 23:57:
Ik ben het met Andrea en Rukia eens dat sorteerlied is goed gevonden.en Kira in Griffoendor, Loki in Zwadderich interessant.
I like it


Rukia
Rukia zei op 4 jan 2014 - 22:59:
dat sorteerlied is inderdaad erg goed gevonden, en een dochter van Sirius in het gezelschap van Fred en George, dat kan gewoon niet goed zijn


Andrea
Andrea zei op 4 jan 2014 - 22:05:
Het lied van de sorteerhoed is echt geweldig gevonden ^^