Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » niet te geloofen » h8

niet te geloofen

8 maart 2014 - 10:39

1204

0

223



h8

ik zat in de grooten zaal, plots kwamen roos en scorpius aan gelopen. hand in hand.
een 'wow' liet ik hooren, dat was snel. ik had wel wat verwacht maar zo snel. hopelijk verandert er niet veel. en hopelijk zijn ze niet al te klef.
'heey larsa' zij roos 'wil je vandaag met ons mee studeeren albus komt ook'
'ja is goed' andwoorde ik en ze liepen weer weg. plots werd me aandacht getroken naar de leeraren tafel. profeser konings proesten het ponpoen sap dat ze net had gedronken uit.
ze had ze warschijnlijk gezien, maar wat is daar nu erg aan. ik snap wel dat dat hij zwaderig is en zij grifoender, en dat dat niet goed is voor zijn reputatie. maar wat nog meer?

*naar school en het studeeren*
roos, albus, scorpius en ik waren nog even naar buiten gegaan. om voordat we gingen eten nog even wat frise lucht binnen te krijgen.
daar was Daan weer.
'laat maar! ik laat jullie wel met rust maar jullie blijven een apart stel' riep hij naar ons.
'bedankt, dat weeten we zelf ook wel!' riep scorpius naar daan.

ik was op weg naar de leerlingen kamer tot ik plots bij me schauder woord vast gepakt. en me mee sluurd naar een zij gangetje.
het was profeser konings. 'pardon, maar waar voor is dit nodig?' zij ik een beetje beledicht. ook al was dat niet zo bedoelt. ' ik ben gevraagt door draco malfidus om te zorgen voor zijn zoon. scorpius. hij heeft me duidelijk gevraagt of ik hem bij de potters en wemels weg te houden. dus vraag ik je nu om te zorgen dat die twee nu uit elkaar gaan. en dat hij weer verlieft woord op jouw, anders woord het een verveelend jaar voor jouw en ravenklauw. praat er met niemand over. zelfs niet met saskia.' zij ze.
ik slikte, en keek in der ogen, ze waaren zo cool als ijs.
nu had ik eigelijk pas tijd om haar eens goed van dicht bij tebekijken.
ze had grijs/wit haar met een zwarte streep er door heen. en ze was duidelijk niet zo jong meer. 'o..oke dan' zij ik.
natuurlijk ging ik scorpius en roos niet uit elkaar hallen. en ik ga ook echt me mond niet houden.
ze liet me gaan. ik liep zo snel mogelijk naar de leerlingen kamer van zwaderig.
bij de ingang vond ik het klassen hooft van zwaderig. niels drom..dromont geloof ik.
'en wat doe jij hier' (niels)
wat een leuke begroeting zeg.
'zouw je scorpius voor me willen hallen. ik moet hem dringent wat zeggen' (ik)
'ik zal even kijken of hij er is' zij hij en liep weg.
en gelukig kwam hij terug met scorpius.
'wat moet je?' zij scorpius, dat was ik niet van hem gewend. maar natuurlijk hij moet wel een beetje stoer doen om zijn reputatie hoog te houden.
'kan ik je onder 4 ogen spreeken?' vroeg ik en samen liepen we de gang ik op een afstand waar niels ons niet kon hooren.
'profeser koning heeft me net gevraagt om roos en jouw uit elkaar te hallen.' ik was nog niet uit gepraat of scorpius ginge er door heen. 'maar dat ga je tog niet doen hé?!'
'nee natuurlijk niet! net zo niet dat ik me mond hier over hou. maar er is wel een maar...' (ik)
'welke maar?' (scorpius)
'dat ik en ravenklauw een vreselijk jaar gaat krijgen' (ik)
'daar moeten we ieds aan doen, we moeten dit bespreeken met albus en roos. morgen achtend voor de lessen begginnen. voor de groote zaal.' (scorpius)
'is goed, vraag jij roos en albus ook?'
'ja roos en ik hebben zo nog afgesproken, dan vraag ik of zij albus ook wat laat weeten' zij hij en liep weg.

*volgende ochtend*
ik werd wakker van de zon die op me gezicht scheen. ik kleden me zo snel mogelijk aan, en liep naar de openhaard. die was al weer lekker aan branden. toen de volgende leerlingen naar beneden kwamen. ben ik gelijk met hun naar de groten zaal geloopen. scorpius stond al te wachten samen met albus.
ik liep naar ze toe. en riep tegen allea klas genoot dat ze maar alvast moest gaan en dat ik nog wat moest doen.
niet veel later kwam roos aan ge strompelt.
'heey slaap kop!' zij albus
'heey schonne slaapster van me!' zij scorpius.
'ik liep net vlak achter je albus. toen ik plots werd gegreepen door ieds ik weet niet wat maar het gooide me op de grond. en ik werd in elkaar getrapt' (roos)
'ach kom laten we nu maar gaan we kunnen hir niet eeuwig blijven staan' zij scorpius en samen liepen we weg.
ik heb geen idee waar heen. we volgde scorpius. hij lijde ons naar de buik wilg. en zetten hem stil. we liepen naar het krijsende krot. roos trok een bang gezicht.
'zo eng is het daar niet hoor' zij albus om haar gerust te stelen.
het was net een gewoon huis alleen heel donker. maar er waaren wel gewoon ingerichten kammers. we zijn in de woonkamer gaan zitten, op de bank die daar stond. en we besproken alles. albus had het geweldige idee om net te doen of roos en scorpius ruzie hadden. maar ze spreekem wel nog gewoon af maar dan hier in het krijsende krot.
alleen als opofering dat we niet meer samen konden gaan studeeren. allen roos en ik alleen nog.

*bij de eerste zwerk bal wedstrijd van het seizoen*
we hadden een plan gesmeeden. hoe we profeser konings konden laaten zien dat die 2 uit elkaar zijn gegaan. natuurlijk niet voor de echt.
maar er ging ieds gebeuren aat roos apsolut tegen was meer tog moet. ze is goed genoeg in acteeren om zich in bedwang te houden.
het was zwaderig tegen grifoender.
ik had scorpius schaal geleeld en stond in het vak voor zwaderig. en roos in het vak voor grifoender. scorpius en albus speelden, de wedstrijd begon. scorpius is een jager, en albus een zoeker.
zwaderig gaat goed. scorpius heeft al 6 keer geschoort. en het is pas de helft van het spel. er is nu even pauzen. nu is het tijd voor actie.
ik loop het veld op recht op scorpius af die of het grasveld zit.
ik ga voor hem zitten. en kus hem op zijn mond. roos komt het veld op gerend. en geeft mij een bichclap. en schreeuwt 'het is uit!' tegen scorpius en ze loopt weer van het veld af. schorpus haalt zijn schouders op en zoent mij nog eens. ik douw hem van me af en loop zo rustig mogelijk het veld af. ik laat scorpius schaal bij de ingang van het veld achter en ga roos achterna, ze stond bij de ingang naar binnen op mij te wachten.
eerst kijkt ze me heel boos aan. tot dat ik bij haar ben en beginnen we kei hard te lachen. het was gelukt!
profeser konings en draco malfidus die ook in het publiek zat, wisten nu dat het zo genaamt uit is met roos. roos was natuurlijk niet echt boos op mij. ze wist dat het moest.
sammen liepen we naar de bieb. ik zogt nog naar een boek over een leuk dier, waar ik een veslach over kan doen. huiswerk voor verzorging van fabeldieren. roos zouw me daar mee helpen. we hebben een boek gevonden, over dieren die half paard half mens zijn. Centaurs heten ze.

ik maak in de leerlingen kamer nog wat huiswerk en ging daarna slapen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.