Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Lord of the Rings » Onverwachte liefde » Het begin

Onverwachte liefde

3 feb 2015 - 15:21

476

4

391



Het begin

Een liefdesverhaal over Legolas en Aragorn. De personages zijn gebaseerd op de film en boeken personages maar nu op mijn manier. Ik heb nog nooit met een leeftijdsgrens geschreven en een fanfic zoals deze dus ik hoop dat ik me er aan hou. Ik hoop dat jullie het leuk vinden^^

'Legolas, zoon van Thranduil van het Demsterwold, welkom in Imladris,' zegt Elrond en hij geeft Legolas een hand.
‘Hannon le mijn heer, ik kijk uit naar mijn verblijf hier,’ antwoord Legolas met een kleine buiging.
‘Wij ook. Kom zitten,’ zegt Elrond en hij gebaard naar de tafel.
‘Helaas zullen sommige van onze plannen wel nog even uitgesteld moeten worden,’ zegt Elrond terwijl hij Legolas naar de tafel leid. Legolas kijkt de oudere elf verbaast aan terwijl hij aan de tafel gaat zitten, Elrond neemt tegen over hem plaats.
‘Wat is er mis heer Elrond?’
‘Mijn zoons zijn nog niet terug gekeerd van hun tocht. Elladan en Elrohir zijn met Aragorn gaan rijden om hem meer te leren over ons land en de cultuur, zoals je weet is Aragorn een mens en geen elf zoals wij,’ legt Elrond uit. Legolas knikt om aan te geven dat hij daarvan op de hoogte is. Zijn vader Thranduil had hem over het mens verteld en Legolas was erg benieuwd naar hem.Dan kijkt hij weer naar Elronds gezicht en ziet aan de zorgen daarop dat dit nog niet alles was. Ondanks de zorgen zag Elrond er nog altijd knap uit. Hopelijk lijken zijn zonen op hem, denkt Legolas, maar dan haalt Elronds stem hem uit zijn gedachten.
‘Het is nu alleen zo dat zij al drie dagen terug hadden moeten zijn. De jongens blijven wel vaker langer weg, maar normaal sturen ze de een van de ruiters die met ze mee zijn terug om dit te melden. Deze keer is dat niet gebeurd.’
‘Waarschijnlijk zijn ze het gewoon vergeten,’ zegt Legolas om de bezorgde elf gerust te stellen.
‘Je hebt vast gelijk,’ zegt Elrond en hij lacht even naar Legolas.
‘Kom, laat ons eten,’ zegt Elrond dan en na een gebaar te hebben gegeven aan een van de elfen in de zaal word er eten gebracht. Tijdens het eten verteld Legolas over hoe het in het Demsterwold gaat en Elrond verteld over Imladris en zijn zoons. Na het eten leid Elrond de jonge elf even rond door het huis.
‘Waarschijnlijk ben je wel moe van je lange reis,’ verondersteld Elrond en Legolas stemt daar mee in.
‘Hier is jou kamer,’ zegt Elrond en hij wijst naar de deur naast hem.
‘Slaap wel.’
‘U ook heer Elrond,’ zegt Legolas en na een lichte buigen gaat hij zijn kamer binnen. Zijn spullen liggen er al en hij pakt wat hij nodig heeft. De rest ruim ik morgen wel op, denkt hij. In de kleine badkamer die bij de kamer zit frist hij zich op en doet hij een schoon shirt en een legging aan om in te slapen. Daarna kamt hij nog even zijn lange goudblonde haar en gaat naar bed. Hij is er op zich wel blij met dat Elronds zoons er nog niet waren vandaag, hij is erg moe. Hopelijk komen ze wel snel denk hij voor hij in een diepe elfenslaap valt.


Reacties:


Rukia
Rukia zei op 12 jan 2014 - 0:55:
ja alle tips zijn al gegeven,
moet wel zeggen dat het echt goede dialogen zijn, precies zoals ik het van die twee zou verwachten


RivLovee
RivLovee zei op 8 jan 2014 - 7:19:
Leuuuukk, en idd wat narcissa zegt, dat is een tip die iedreen mij ook altijd geeft , maar ik zou ook als je weer een regel van een stuk wat iemand zegt niet zo veel ruimte tussen laten, bijv zo:

'Legolas, zoon van Thranduil van het Demsterwold, welkom in Imladris,' zegt Elrond en hij geeft Legolas een hand.
'Hannon le mijn heer, ik kijk uit naar mijn verblijf hier,' antwoord Legolas met een kleine buiging.
'Wij ook, alleen zullen sommige van onze plannen nog even uitgesteld moeten worden,' zegt Elrond terwijl hij Legolas naar een tafel leid. Legolas kijkt de oudere elf verbaast aan terwijl hij aan de tafel gaat zitten, Elrond neemt tegen over hem plaats.
'Wat is er mis heer Elrond?'
'Mijn zoons zijn nog niet terug gekeerd van hun tocht. Elladan en Elrohir zijn met Aragorn gaan rijden om hem meer te leren over ons land en de cultuur, zoals je weet is Aragorn een mens en geen elf zoals wij,' legt Elrond uit. Legolas knikt om aan te geven dat hij daarvan op de hoogte is. Zijn vader Thranduil had hem over het mens verteld en Legolas was erg benieuwd naar hem.Dan kijkt hij weer naar Elronds gezicht en ziet aan de zorgen daarop dat dit nog niet alles was. Ondanks de zorgen zag Elrond er nog altijd knap uit. Hopelijk lijken zijn zonen op hem, denkt Legolas, maar dan haalt Elronds stem hem uit zijn gedachten.
'Het is nu alleen zo dat zij al drie dagen terug hadden moeten zijn. De jongens blijven wel vaker langer weg, maar normaal sturen ze de een van de ruiters die met ze mee zijn terug om dit te melden. Deze keer is dat niet gebeurd.'
'Waarschijnlijk zijn ze het gewoon vergeten,' zegt Legolas om de bezorgde elf gerust te stellen.
'Je hebt vast gelijk,' zegt Elrond en hij lacht even naar Legolas.
'Kom, laat ons eten,' zegt Elrond dan en na een gebaar te hebben gegeven aan een van de elfen in de zaal word er eten gebracht. Tijdens het eten verteld Legolas over hoe het in het Demsterwold gaat en Elrond verteld over Imladris en zijn zoons. Na het eten leid Elrond de jonge elf even rond door het huis.
'Waarschijnlijk ben je wel moe van je lange reis,' verondersteld Elrond en Legolas stemt daar mee in.
'Hier is jou kamer,' zegt Elrond en hij wijst naar de deur naast hem.
'Slaap wel.'
'U ook heer Elrond,' zegt Legolas en na een lichte buigen gaat hij zijn kamer binnen.
Zijn spullen liggen er al en hij pakt wat hij nodig heeft. De rest ruim ik morgen wel op, denkt hij. In de kleine badkamer die bij de kamer zit frist hij zich op en doet hij een schoon shirt en een legging aan om in te slapen. Daarna kamt hij nog even zijn lange goudblonde haar en gaat naar bed. Hij was er opzich wel blij met dat Elronds zoons er nog niet waren vandaag, hij was erg moe. Hopelijk komen ze wel snel denk hij voor hij in een diepe elfenslaap valt.

Dan ziet het er minder "gaterig" uit snapje? Ik wil wel een meling trouwenss,


Loesjeedward
Loesjeedward zei op 8 jan 2014 - 0:45:
De beschrijvingen komen in het volgende hoofdstuk Legolas was nu te moe om te letten op de omgeving


narcissa
narcissa zei op 8 jan 2014 - 0:43:
Dit begint goed.
Als ik je een tip mag geven:Je zou misschien iets meer kunnen omschrijven bijvoorbeeld hoe het huis van Elrond er uit ziet, de kamer die Legolas krijgt.
Lezers weten niets van de wereld waar over je schijft.
Maar ik vind dit een super gaaf begin.
Ik volg. Melding (in mijn gastenboek) als je een nieuw hoofdstuk heb.
Want ik vind een leuk verhaal