Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Lord of the Rings » Onverwachte liefde » Te laat?

Onverwachte liefde

3 feb 2015 - 15:22

986

7

394



Te laat?

Je leest het vanzelf ;)

Als ze op een klein afstandje van de groep orks zijn zien ze dat ze achter een paar ruiters aan zitten. Snel schieten de paarden naar voren om hulp te bieden. Legolas gaat gelukkig bijna nooit weg zonder zijn boog en schiet al rijdend de eerste orks neer, Desendir trekt ondertussen zijn zwaard. Op de plek aangekomen zien ze dat er twee personen zijn afgestegen en staan te vechten en een derde op de grond ligt. De mannen zijn in de minderheid, maar door Legolas zijn snelle boogwerk valt binnen een paar minuten de helft van de groep orks neer. Desendir hakt met een schreeuw op de eerste ork in. De twee mannen kijken verbaasd naar de neervallende orks en dan naar de ruiters die beginnen te vechten met de orks. Met nieuwe moed vechten de twee mannen verder samen met de ruiters en na een korte strijd zijn alle orks dood. Desendir telt ze snel.
‘Vierentwintig, waarvan twaalf gedood door een pijl, je bent een goede schutter Legolas,’ zegt hij dan en hij geeft hem een klop op de schouder. Hij stijgt af en loopt naar de mannen die uitgeput op de grond liggen. Zodra hij ze herkent rent hij naar ze toe.
‘Elladan, Elrohir!’
Als hij bij de mannen is valt hij bij ze neer en roept de namen nogmaals. Elronds zonen, denkt Legolas terwijl hij naar ze toe loopt.
‘Desendir, wat ben ik blij om jou te zien,’ zegt de elf die het dichtste bij hem ligt.
‘Ik ben nog veel blijer dat ik hier op tijd was Elrohir,’ zegt hij tegen de elf terwijl hij hem omhoog helpt. De andere elf, die dan dus Elladan moet zijn, aangezien beide elfen op elkaar lijken, staat zelf op en loopt naar de nog liggende man. Elronds zoons zien er gewond en moe uit, maar kunnen nog lopen en praten. De man op de grond is zwaar gewond en ziet er bewusteloos uit. Legolas loopt ook naar hem toe en ziet dat de man een mens is, en knap ondanks zijn vele verwondingen. Zijn kleren zijn op vele plekken gescheurd en er zit over bloed aan. Ik hoop niet dat het allemaal zijn bloed is, denkt Legolas.
‘Aragorn! Aragorn! Elrohir we moeten naar vader toe!’ roept hij dan als Aragorn niet reageert. Elrohir probeert naar ze toe te lopen, maar valt daarbij bijna om, Desendir vangt hem snel op. Met Desendir als ondersteuning komt hij bij ze staan.
‘Hoe gaan we hem mee krijgen?’ vraagt hij dan.
‘Hij kan niet bij een van ons op het paard,’ antwoord zijn broer.
‘Ik kan hem wel dragen,’ stelt Desendir voor.
‘Maar wat als er nog meer orks zijn, dan kun jij niet vechten,’ zegt Elladan.
‘Laat mij hem dragen,’ zegt Legolas dan opeens. De anderen kijken hem verbaast aan.
‘Ik kan hem dragen en dan kan Desendir vechten en als het nodig is kan ik altijd nog boogschieten, zelfs met hem bij me op het paard.’
Hier kunnen ze niks tegen in brengen, ook al kennen ze deze elf niet, hij kwam hier met Desendir en hun broertje is nu het belangrijkste.
‘Klim op je paard Legolas,’ zegt Desendir en hij tilt Aragorn voorzichtig op. Legolas springt snel op zijn paard en pakt Aragorn dan aan. Desendir helpt de gewonde broers op hun paarden en stapt dan zelf ook op. Zo snel ze kunnen rijden ze terug naar het huis van Elrond. Legolas kijkt naar de bewusteloze Aragorn die hij in zijn armen houd. Zijn gezicht staat vol pijn en zit onder de krassen en bloedvlekken. Zijn bruine haar plakt in het bloed vast, voorzichtig strijkt de elf het eruit. Hoe knap zou hij wel niet zijn zonder al dat bloed, denkt hij dan.
‘Orks!’ roept Desendir opeens. Een eindje voor hun lopen vier orks, zodra ze de ruiters zien vallen ze aan. Legolas ziet dat de broers niet in staat zijn om te vechten, ze hangen in hun zadels en blijven amper zitten. Snel pakt hij zijn boog. Twee schoten en wat klappen van Desendirs zwaard later en de orks liggen dood op de grond. Het zijn gelukkig vrij domme orks, anders zou het vechten wel moeilijker geweest zijn.
‘Goed werk Legolas!’ roept Desendir naar hem. Ze zijn ondertussen bijna bij de stallen van Elronds huis.
‘Boogschutter, rij met Aragorn verder. Breng hem zo snel mogelijk naar heer Elrond!’ roept een van de broers van achter hem naar Legolas. Zonder te antwoorden laat hij zijn paard naar voren sprinten het pad naar het huis op. De elfen die op het pad lopen, springen geschrokken opzij. Zodra hij niet verder kan stijgt hij af en neemt Aragorn in zijn armen. De man ademt nauwelijks nog. Alsjeblieft, laat ons niet te laat zijn, gaat er door de elf zijn hoofd.
‘Heer Elrond! Heer Elrond!’ roept Legolas terwijl hij door de gangen rent. Zodra de andere elfen zien wie hij bij zich draagt rent iedereen alle kanten op om Elrond te vinden. Al snel komt de heer er aan rennen.
‘Legolas, wat,’ begint hij, maar dan ziet hij Aragorn in zijn armen liggen.
‘Aragorn! Nee, Aragorn!’ roept hij en hij neemt zijn zoons gezicht in zijn handen.
‘Hij ademt nog heer, hij is zwaar gewond en bewusteloos.’
Elrond kijkt de jonge elf aan. Dan roept hij wat dingen tegen de elfen om hun heen en loopt snel weg.
‘Volg me, snel,’ zegt hij en Legolas doet wat hij zegt. Elrond loopt door twee gangen en gaat dan een kamer in.
‘Leg hem hier maar neer,’ zegt hij dan en gebaard naar het bed. Legolas legt Aragorn voorzichtig neer. Elrond begint de man uit te kleden en zijn wonden te bekijken. Legolas helpt de oudere elf hier snel mee door Aragorn vast te houden. Zodra ze daarmee klaar zijn komen er wat vrouwelijke elfen binnen lopen met kommen water, doeken, kruiden en andere helers spullen.
‘Hopelijk zijn we niet te laat,’ zegt Elrond en hij begint zijn zoon te behandelen. Legolas loopt de kamer uit om Desendir en de andere zonen van Elrond te zoeken.


Reacties:

1 2

Loesjeedward
Loesjeedward zei op 12 jan 2014 - 1:12:
Legolas kan alles
En als hij Aragorn zittend voor zich heeft kan hij hem tegen zijn lichaam laten hangen terwijl hij schiet Dan zitten zijn armen vanaf beide kanten om Aragorn heen en hangt ie naar achter tegen Legolas' lichaam dus kan ie niet vallen


Rukia
Rukia zei op 12 jan 2014 - 1:11:
pfoe, je maakt het wel spannend
vraag me wel af hoe legolas nog een pijl kan afschieten zonder Aragon te laten vallen
maar ga zo gauw mogelijk verder lezen, moet nu echt gaan slapen


Andrea
Andrea zei op 11 jan 2014 - 11:09:
Dit verhaal is echt goed ^^


Loesjeedward
Loesjeedward zei op 9 jan 2014 - 17:59:
Dank je RivLovee


RivLovee
RivLovee zei op 9 jan 2014 - 17:56:
Wohh!!
Speedwriter !!
Je schrijft goed, echt woww!