Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » TVDGZV » Toverdrankles

TVDGZV

9 jan 2014 - 17:55

1295

0

240



Toverdrankles

‘Oké. Loes, je bent altijd wel vrolijk, maar dit is wel heel erg. Wat is er gebeurt?’ vraagt Janine. Loes probeert antwoord te geven maar dat lukt niet, want ze kijkt Lesley even aan en ze schiet meteen weer in de lach.
‘Heeft iemand soms een hele sterke Gniffelspreuk over jullie uitgesproken?’ vraagt Daniel, maar Lesley en Loes kunnen door het lachen nog steeds niet antwoorden. Daniel en Janine gaan verder het schaakbord opzetten, terwijl Lesley en Loes zitten uit te lachen op de bank. Als ze het schaakbord klaar hebben staan lopen ze weer naar Loes en Lesley.
‘Oké, wat was er nou zo lollig?’ vraagt Janine terwijl ze op een gemakkelijke stoel gaat zitten. Loes merkt dat ze door het lachen helemaal tegen Lesley en ze gaat dan snel recht zitten. Niet dat ze het zelf zo erg vind, maar ze wil niet dat de anderen er wat achter gaan denken.
‘Nou…,’ zegt Janine een beetje ongeduldig omdat ze geen antwoord krijgt.
‘We kwamen Foppe en professor Sneep tegen,’ verteld Loes.
‘Sneep?’ vraagt Daniel.
‘Ja, de toverdrankenleraar,’ zegt Loes.
‘O ja, die enge man met dat vieze haar.’ Loes en Lesley moeten lachen.
‘Wat valt er te lachen, het is toch zo,’ zegt Daniel.
‘Ja ja, vertel nou maar verder,’ zegt Janine ongeduldig.
‘Foppe zat achter Sneep aan met shampoo en een betoverde douchekop. Hij wou zijn haar wassen en spoot de hele fles shampoo over hem heen leeg. Sneep werd toen boos en probeerde hem te vervloeken. En doordat hij alleen maar naar Foppe keek en, omdat er zeep van zijn haar en zijn gezicht liep, zag hij niks van wat er om hem heen was. Hij liep tegen iemand op en toen viel hij van de trap. Foppe stuurde de douchekop op hem af en die begon zijn haar te wassen en uit te spoelen. Toen werd Sneep nog bozer en hij liep toen, vloekend om Foppe zijn streken, weg,’ verteld Loes en ze eindigt lachend . Janine en Daniel moeten nu ook lachen.
‘Dan is Sneep zijn haar nu ook eens gewassen,’ zegt Janine. ‘Ik heb van iemand gehoord dat hij dat nooit doet,’ legt Janine uit omdat Daniel haat niet begrijpend aankijkt.
‘Wat is het hier trouwens rustig,’ zegt Lesley opeens en hij kijkt om zich heen.
‘He, ja. Hoe laat is het?’ vraagt Daniel.
Loes kijkt op haar horloge en zegt: ‘Het is bijna tijd voor de les.’
Daniel staat snel op en rent naar de jongensslaapzaal om zijn tas te pakken. Lesley kijkt op zijn eigen horloge en zegt: ‘Het is ja nog lang geen tijd.
‘Klopt,’ zegt Loes lachend en Janine moet ook lachen.
‘Waarom zeg je dat dan?’ Lesley snapt niet wat ze er grappig aan vinden.
‘Nou, Daniel gaat zich nu heel erg haasten omdat hij niet te laat wil komen. Tot hij merkt dat het nog geen tijd is.’
Op dat moment komt Daniel de leerlingen kamen weer binnen stormen. Hij ziet dat de anderen nog op hun plek zitten en hij zegt terwijl hij op zijn horloge kijkt: ‘Schiet op, de les begint over…’ Hij kijkt nog eens op zijn horloge.
‘Het is nog helemaal geen tijd!’ zegt hij dan.
‘Klopt,’ zegt Loes lachend.
‘Jij gelooft echt alles hè,’ zegt Janine tegen Daniel terwijl hij weer gaat zitten in de stoel waar hij eerder ook zat.
‘Jullie zijn flauw,’zegt hij dan.
‘Klopt,’ zegt Loes weer en ze moet lachen.
‘Zullen we gaan schaken?’ vraagt Lesley.
‘Ja,’ zegt Loes en ze gaat bij het schaakbord zitten. Lesley gaat tegenover haar zitten. Loes is wit dus ze begint. Daniel en Janine komen bij hun zitten kijken. Loes is niet zo goed dus helpen ze haar. Lesley wint snel en Loes feliciteert hem lachend. Dan ruimen ze het schaakbord op. Daniel gaat nog even wat drinken in de Grote Zaal en de rest gaat bij het vuur zitten. Ze praten wat over voetbal. Janine vraagt Loes en Lesley over de keeperstraining die ze hadden, en hun vertellen haar daarover. Ze praten daarover tot Loes Janine mee sleurt naar hun slaapzaal. Ze pakken hun tas en lopen weer naar de leerlingenkamer. Daniel is al weer terug en Lesley heeft zijn tas ook al gepakt. Ze lopen naar hen toe en ze lopen dan gezamenlijk de leerlingenkamer uit. Lesley houd Loes steeds aan de praat zodat ze niet naar de schilderijen zou gaan. Ze komen op tijd bij de kerkers en professor Sneep laat ze binnen. De kerker is groot en koud. De wanden zijn kaal, op de kasten met potten en ingrediënten erin na. Er staan tafels met genoeg ruimte voor een ketel, en daar omheen staan stoelen. Ze gaan met z’n vieren bij een tafel zitten en professor Sneep begint de les. Hij begint met te vertellen wat je niet mag doen onder de les en Janine verveelt zich al snel. Ze ziet troepjes op de grond liggen en ze begint ze te betoveren. Ze laat ze naar haar toe zweven en ze gooit ze dan naar de Zwadderaars. De Zwadderaars worden boos en beginnen terug te gooien. Professor Sneep merkt dat er wat gebeurt en hij loopt naar de Zwadderaars toen. ‘Wat gebeurt er hier?’ vraagt hij aan de Zwadderaars.
‘Dat rare kind met dat roze haar gooit met troep naar ons,’ antwoord een van de jongens. Janine word boos omdat hij haar een raar kind noemde en ze gooit de deksel van haar inktpot naar hem toe. Ze raakt zijn hoofd en hij begint te huilen. ‘Jankbek,’ zegt Janine. Professor Sneep word nu ook boos: ‘Kom jij naar de les maar even’ zegt hij tegen Janine en dan loopt hij weer naar zijn bureau. Boos gaat Janine goed zitten aan hun tafel. De rest van de les gaan ze een drankje brouwen. Loes en Janine gaan samen en Daniel en Lesley ook. Janine en Loes zitten de hele tijd te klieren daarom gaat het bijna fout met hun drankje, en bij Daniel en Lesley gaat het ook niet veel beter. Daniel doet alles heel netjes, maar Lesley niet. Hij gooit het gewoon in de ketel en als hij dat doet haalt Daniel het er weer uit en doet het er netjes in. Loes ziet dat en ze zegt tegen Janine: ‘Kijk eens naar Daniel en Lesley.’ Daniel haalt net een niet goed gesneden ingrediënt uit de ketel en begint het te snijden. Janine kijkt en ze moet lachen. ‘Lukt het?’ vraagt ze dan. ‘Nee, hij snijd niks,’ antwoord Daniel en hij wijst met zijn mes naar Lesley. ‘Nou ik snijd wel,’ zegt Lesley verontwaardigt. ‘Alleen jij vind wat ik snijd niet goed genoeg.’ Janine en Loes moeten lachen om hun discussie. ‘Nee, je doet het ook maar half!’ zegt Daniel aangebrand. Op dat moment komt professor Sneep aanlopen en ze gaan snel weer bezig met hun werk. Professor Sneep kijkt afkeurend naar hun werk en loopt dan weer verder, zodra hij met zijn rug naar hun toe staat steekt Janine haar tong uit. Loes moet lachen maar als professor Sneep weer hun kant op kijkt stopt ze daar ook weer snel mee. De les is bijna afgelopen dus ze stoppen met hun drankje en ze ruimen op. Professor Sneep komt de dranken controleren en hij kraakt die van de Ravenklauwers vreselijk af. Janine wil er wat van zeggen maar Loes houd haar tegen.
‘Je moet al nakomen,’ zegt ze. Professor Sneep loopt weer naar zijn tafel.
‘De les is afgelopen,’ zegt hij en iedereen loopt het lokaal uit. Janine loopt naar professor Sneep toe. Even later komt ze boos het lokaal uit lopen.
‘Bah, ik moet een opstel schrijven over Wisseldrank,’ zegt ze boos.
‘Ik zal je wel helpen,’ zegt Loes en ze slaat een arm om Janine heen.
‘Dank je. Ik weet niet wat ik zonder jou zou moeten.’
‘Nou, een hoop schrijven denk ik,’ zegt Loes en de anderen moeten lachen. Dan lopen ze naar de Grote Zaal. Ze gaan zitten en ze eten wat.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.