Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » The Seven Years of Magic » Potion with a memory

The Seven Years of Magic

9 jan 2014 - 23:08

1030

6

376



Potion with a memory

Met dank aan Rebella met wie ik dit schrijf. Zij is laurentina/loki en ik ben kira

De wekker van Sibil ging af en slaperig werden we wakker. Tijd voor een nieuwe dag. Zij het de laatste schooldag van die week. We stonden op, en Sibil en Lorena vertrokken al vvoor mij uit de slaapzaal. Ik wist waarom. Wie was er tenslotte nou trots op een vader die een weerwolf was?
Ik trok me het niet aan. En tevreden dat ik me goed voelde vertrok ik naar de Grote Zaal. De starende Zwadderaars negerend. Dit begon goed.
Ik zat tijdens het ontbijt alleen, en ontspannen at ik mijn ontbijt op keek op mijn rooster waar ik heen moest.

Vrijdag:
1e: Toverdranken. -1 verdieping loaal 4. Prof, Sneep. (Griffoendor)
2e: Toverdranken - 1 verdieping loaal 4. Prof, Sneep. (Griffoendor)
Pauze.
3e: Geschiedenis van de Toverkunst. 5e verdieping gang 2 lokaal 6. Prof Kist.
4e: Geschiedenis van de Toverkunst. 5e verdieping gang 2 lokaal 6. Prof Kist..
Lunch.
5e: Verweer Tegen de Zwarte Kunsten. 6e Verdieping, gang 4 lokaal 2. Prof Metler.
6e: Verweer Tegen de Zwarte Kunsten. 6e Verdieping, gang 4 lokaal 2. Prof Metler.

Ik nam het laatste stukje brood en liep de trap naar de kerkers weer af. Ik was beniauwd wat voor leraar ins afdelingshoofd zou zijn. Toen ik even later alleen bij de deur stond te wachten bedacht ik me dat dit me totaal niet beviel, waarom deden de Zwadderaars zo moeilijk over mijn vader? Ik had toch duidelijk gezegd dat ik geen weerwolf was? Peinzend liet ik mijn gedachten terug gaan naar de woensdag, tijdens kruidenkunde les met Ravenklauw. Die les hadden we de aardesoorten leren kennen. Ik had samen gewerkt met een jongen uit Ravenklauw waarvan ik de naam alsmaar vergat en Sibil.
Ik had de jongen de hand geschud en me voorgesteld. Hij had me vreemd aangekeken. "Lupos? Ben jij dan niet toevallig de dochter of familie van Lizzie Lupos?" Verrast had ik hem aangekeken, "Je bedoelt die zangeres uit de rockband? Nee volgens mij niet..." had ik geantwoord. Hij had me niet geloofd. Het was algemeen bekend dat de zangeres uit de band in Azkaban zat vanwege het verraad dat ze gepleegd had tegenover de Potters.
De rest van de week hadden diverse leerlingen me erom gevraagd. Ik had me verwondert over hoe snel mijn naam bekend was geworden. En toen was er gisteren een brief van thuis gekomen, waarin Remus me vertelde dat hij van een vriend gehoord had dat Lizzie Lupos wonderlijkbaarlijk helder leek te zijn daar in Azkaban. Ik had eroverheen gelezen. Remus liet vaker dat soort dingen vallen over mensen. Maar, Lorena die naast me had gezeten en had de brief meegelezen en rondgebazuind dat mijn vader Lizzie waarschijnlijk wel gekent had. En vanaf dat moment was ik links gelegd. Ik hoopte dat het slechts een kwestie van tijd was.
Ik werd uit mijn gedachten gehaald toen de Griffoendors naar beneden kwamen gelopen. En me vriendelijk groette. Ik glimlachte zwakjes.
"Naar binnen," klonk het ineens lijzig naast me. Ik keek geschrokken om en keek in het gezicht van een lange man met een haakneus en een tanige huid. Zijn gitzwarte haar hing als een vettig gordijn om zijn magere gezicht. Ik glipte met de rest het lokaal in. Onzeker keek ik rond en ging tenslotte op aan een tafeltje in een hoek zitten. Zodra iedereen zat maande de leraar ons tot stilte. "Ik ben professor Sneep, de komende zeven jaar jullie docent Toverdranken. Tevens hoofd van Zwadderich. We doen hier niet aan hersenloos stokgezwaai en uitkramen van vreemde woorden. Toverdranken brouwen zijn nauwkeuriger dan enig andere tak van de toverkunst. Ik kan jullie leren iemand te doden met vergif. Maar ook iemand te genezen van de tifus." hij zweeg en keek als een wakende vleermuis het lokaal rond. Iedereen leerling eenmaal aankijkend. Ik was blij ver van hem vandaan te zitten. Plots wende hij zijn blik op een meisje van Griffoendor, "Zwarts! Waar moet ik zoeken in het boek als ik naar Calendula vroeg?" Het meisje knipperde even met haar ogen. "Achterin het namenregister, professor, dat is het snelste." ze keek hem vrolijk aan. Ik glimlachte, net als meerdere mensen in de klas. Een roodharige jongen lachte, en stak zijn duim naar haar op. "Juist. Laten we het nog eens proberen Zwarts, als ik een vraag stel wil ik een duidelijk antwoord en geen register, duidelijk?"
het rumoer dat even was opgestoken in het koude lokaal was door de snerende stem van Sneep direct gedoofd. Ook het meisje lijkt even van stuk gebracht, "Oke sorry professor. Ik zou het echt niet weten." Professor Sneep snoof, "Laten we het dan proberen met deze vraag, "Waar zou ik moeten zoeken voor Cladonia Coccifera?" Het meisje dacht even na, en zei toen peinzend en nadenkend, "Ik heb eerlijk waar geen idee professor." Sneep zuchtte kwam overeind en liep terug naar het bord. "Calendula Officinalis is Goudsbloem een krachtig plantje dat in zalf erg goed werkt voor open wonden. Cladonia Coccifera is Rood Bekermos, en is vooral te vinden op de hei, langs paden en hellingen, dit wordt gebruikt in de meeste toverdranken." hij had met zijn rug naar de klas gestaan. En draaide zich met een ruk om, "nou, waarom schrijven jullie dat niet op?!" ik zocht net als de klas naar perkament en schrijfgerei en schreef op wat Sneep zojuist vertelt had. ik besefte dat ik de Griffoendors veel aardiger vond dan de Zwadderaars.
De rest van de les werkte in stilte en gebogen hoofd aan mijn Zweergenees drank.
Toen de les was afgelopen, zorgde ik ervoor dat ik als eerste de les uitwas. Hier wou ik niet langer blijven, tussen die stomme klasgenoten van me, die tijdens de les me hadden nagedaan, over me hadden geroddeld, en zelfs geprobeerd me te treiteren.
Ik haastte me langs de Griffoendors die net als ik de les waren ontvlucht. Ik keek ze niet aan, maar liep snel door. Ik wou niet dat ze mijn tranen zagen.
Ik beende snel langs ze heen en glipte de Grote Zaal in pakte een appel en vertrok weer en ging op zoek naar de vijfde verdieping. Ik had besloten om mijn emoties in een schatkist te bewaren en hem voor niets en niemand meer te openen, althans voor Zwadderich. De eikels konden de pot op!


Reacties:

1 2

Hermione
Hermione zei op 15 feb 2014 - 0:28:
Arme Loki


Merula
Merula zei op 13 feb 2014 - 23:49:
Wait... nu weet ik nog niet wat ze de vorige keer in de slaapkamer zag


Merula
Merula zei op 19 jan 2014 - 21:01:
Leuk jongens! (meiden...)
Het pakt me wel. Snel verder! Met net zoveel drama


Andrea
Andrea zei op 10 jan 2014 - 15:40:
Prachtig stuk!
Arme Kira met al dat geroddel over haar... Ik hoop dat ze vriendje wordt met de leerlingen van Griffoendor


narcissa
narcissa zei op 9 jan 2014 - 23:52:
Dit is echt een gaaf hoofdstuk!
Loki laatvje niet op je kop zitten door die weerwolf haters, jou vader is een geweldig man, zo moet jaloers op je zijn.
Perfect hoofdstuk