Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Lord of the Rings » Onverwachte liefde » Weer op weg

Onverwachte liefde

3 feb 2015 - 15:23

1155

5

293



Weer op weg

Lees maar ;)

Midden in de nacht schrikt Legolas opeens wakker. Hij zit rechtop in zijn bed en is helemaal bezweet. Hij kijkt om zich heen en ziet dat het donker is. Zijn blonde haar plakt in zijn gezicht en hij strijkt het weg. Na een paar minuten in bed gezeten te hebben staat hij op. Op het kastje naast zijn bed staat een kaars en deze steekt hij aan. Dan loopt hij naar de badkamer om zich op te frissen. Hij was in zijn gewone kleren in slaap gevallen, merkt hij. Als hij iets anders aan gedaan heeft kamt hij zijn haar en denk na over zijn droom. De hele tijd zag hij Aragorns bebloede gezicht voor zich en net voor hij wakker schok was Aragorns gezicht helemaal levenloos geweest. Ondanks dat hij weet dat het een droom is, kan Legolas dat beeld niet uit zijn hoofd krijgen. Zachtjes doet hij de deur van zijn kamer open en sluipt hij naar de kamer waar Aragorn ligt. Voorzichtig doet hij de deur open en gaat hij naar binnen. Door de open gordijnen schijnt het licht van de nacht naar binnen en valt op de bewusteloze man op het bed. Legolas loopt naar hem toe en ziet dat hij schone kleren aan heeft gekregen, alleen zijn haar is nog vies en ongekamd. Zonder het bloed ziet hij er nog knapper uit, denkt Legolas, alleen is het een zonde dat hij zoveel pijn leid. In Aragorns gezicht staat nog steeds veel pijn te lezen. Legolas zet zijn kaars op het kastje naast het bed en ziet dat er een kom met water staat. Hij kijkt om zich heen en vind ook een stoel en een schone doek. Zachtjes tilt hij de stoel op en zet hem naast het bed, daarna pakt hij de doek en maakt hem nat. Met de natte doek begint hij voorzichtig Aragorns haar schoon te maken. Terwijl hij daar mee bezig is denkt hij de hele tijd aan Aragorn en vraagt hij zich af hoe zijn ogen eruit zouden zien.
‘Vast net zo mooi als de rest van zijn lichaam,’ zegt Legolas zachtjes tegen zichzelf. Zodra hij klaar is met het schoonmaken van Aragorn haar kamt hij het voorzichtig met zijn vingers. Aragorns haar komt tot net iets boven zijn schouders en heeft wat lichte krullen. Als het haar van de man weer netjes is blijft Legolas er in gedachten door heen strijken terwijl hij naar de zachte ademhaling van de man luistert. Heel zwak hoort Legolas Aragorns hart kloppen.
‘Hopelijk word je snel wakker,’ zegt Legolas tegen Aragorn. Hij weet dat de man niet zal antwoorden, maar het voelt goed voor Legolas om het te zeggen. Nadat hij dat gezegd heeft strijkt hij nog een keer door Aragorns haar en zucht dan. Hij pakt de kaars weer en loopt weer terug naar zijn kamer. Daar aangekomen blaast hij de kaars uit en gaat hij even in het raam zitten. Vanuit zijn raam heeft hij uitzicht op wat bomen en door de takken en bladeren heen kan hij een paar sterren zien. Legolas is dol op de sterren. Na een tijdje gaat hij weer in bed liggen en valt weer in slaap, dromend over hoe het zal zijn als Aragorn wakker word. De volgende ochtend word hij wakker met de heerlijke beelden van zijn droom nog in zijn hoofd. Met een glimlach op zijn gezicht staat Legolas op en kleed zich aan. Zodra hij zich aan gekleed heeft en zijn haar netjes heeft gedaan loopt hij naar de eetzaal en treft daar Elladan en Elrohir aan. Ze zien er een stuk beter uit nu ze wat geslapen hebben, schone kleren aan hebben en geen bloed meer over zich heen hebben.
‘Goedemorgen, jullie zien er nu een stuk beter uit,’ zegt Legolas terwijl hij bij ze aan tafel gaat zitten.
‘Jij ook een goede morgen en ja, ik voel me ook een stuk beter nu,’ zegt een van de twee broers en de andere stemt er mee in. Legolas kan ze nog niet echt uit elkaar houden.
‘Ah Legolas, heb je lekker geslapen?’ vraagt Elrond die net binnen komt lopen.
‘Ja, heel lekker,’ antwoord Legolas. Elrond komt bij hem staan en legt een hand op zijn schouder.
‘Mooi dat ik jullie alle drie nu samen zie, ik heb namelijk nog niet de kans gehad jullie aan elkaar voor te stellen,’ zegt hij dan.
‘Legolas, dit zijn Elladan en Elrohir, mijn oudste zonen,’ zegt Elrond en hij wijst bij de namen de jongens aan.
‘Jongens, dit is Legolas, zoon van Thranduil, van het Demsterwold.’
‘Dat vermoeden had ik al, angenaam kennis te maken,’ zegt Elrohir, die net ook gesproken had.
‘Insgelijks,’ antwoord Legolas en hij lacht even naar beide elfen.
‘De jongens gaan zo met een paar van onze ruiters en vechters op zoek naar de mannen die bij ze waren toen ze weg gingen. Ze vroegen zich af of jij ook mee ging, maar het leek mij beter om jou hier te houden. Het schijnt dat je gister goed werk hebt geleverd tijdens de strijd samen met Desendir en daarom zou ik jullie beide het liefste hier houden om er op te letten dat er geen orks hier in de buurt komen,’ zegt Elrond dan. Normaal gesproken zou Legolas meteen zeggen dat hij mee wil met het zoeken in plaats van thuis te blijven, maar iets weerhoud hem daar nu van.
‘Ik denk dat je gelijk hebt heer Elrond, Desendir en ik kunnen beter hier blijven om hier voor veiligheid te zorgen.’ Elladan en Elrohir kijken wat teleurgesteld, maar ze begrijpen het ook wel.
‘Oke, dan vertrekken wij zo,’ zegt Elladan en hij staat op. Elrohir drinkt zijn glas leeg en staat dan ook op.
‘Let goed op onze vader en broer,’ zegt Elrohir tegen Legolas en hij geeft hem een hand.
‘Dat zal ik doen, letten jullie goed op jezelf?’
‘Daar zijn wij eens stuk beter in dan ons jongere broertje,’ zegt Elladan met een klein lachje en dan lopen ze weg. Zodra ze weg zijn vraagt Elrond of Legolas mee loopt naar de kamer van Aragorn. Ze lopen er heen en als ze bij de kamer aan komen lopen Elladan en Elrohir net de kamer uit.
‘Dag vader,’ zeggen ze en ze gaan weg.
‘Doe voorzichtig jongens,’ zegt Elrond nog en dan loopt hij de kamer in. Aragorn ligt er nog steeds het zelfde bij als de afgelopen nacht.
‘Hoe gaat het met hem?’ vraagt Legolas. Elrond staat naast Aragorns bed en strijkt over zijn haar.
‘Slecht, hij zakt steeds verder van ons weg. Ik wou het zijn broers nog niet zeggen omdat ze achter de vermiste ruiters aan gaan en ik niet wil dat er ook iets met hun gebeurd,’ zegt Elrond treurig. Legolas weet niet echt wat hij moet zeggen dus legt hij maar een hand op Elronds schouder. Elrond lacht even kort naar Legolas en begint dan Aragorns wonden opnieuw te verbinden. Legolas helpt hem mee en zodra ze klaar zijn zucht Elrond.
‘Meer kunnen we nu niet voor hem doen.’


Reacties:


Rukia
Rukia zei op 12 jan 2014 - 16:01:
pfoe, hij komt er toch wel door niet?
man dit is goed


Andrea
Andrea zei op 11 jan 2014 - 11:24:
Hopelijk komt het nog goed met Aragorn :o
Melding bij de volgende?


narcissa
narcissa zei op 10 jan 2014 - 20:46:
helpie!!
dit is echt gaaf!
ik hoop zo dat Aragorn snel bij komt.
verder?
I Like it a lot


Loesjeedward
Loesjeedward zei op 10 jan 2014 - 20:41:


RivLovee
RivLovee zei op 10 jan 2014 - 20:29:
Goeeeeeeeddd<3