Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Lord of the Rings » Onverwachte liefde » Verloren ruiter

Onverwachte liefde

3 feb 2015 - 15:25

1290

3

324



Verloren ruiter

Ik hou jullie nog even langer in spanning over Aragorn :P Veel plezier met lezen ^^

Nadat ze bij Aragorn zijn geweest brengt Elrond Legolas naar het huis van Desendir,
‘Pas goed op jullie zelf,’ zegt Elrond en hij gaat weer weg. Desendirs huis zit dicht bij de stallen en is klein en schattig. Het huis is om een boom heen gebouwd en overal zijn planten. Desendirs vrouw, Evelin, kookt voor ze en nadat ze gegeten hebben gaan ze naar de stallen. Legolas en Desendir zadelen hun paarden op en pakken hun wapens. Legolas heeft zijn pijlenkoker, boog en twee dolken op zijn rug hangen en aan zijn zij nog een zwaard en Desendir heeft twee zwaarden en een boog en pijlenkoker bij zich. Zodra ze hiermee klaar zijn vertrekken ze en rijden langs het zelfde pad dat ze eerder hadden genomen. Ze rijden lang de grenzen van Imladris, maar zien nergens sporen van orks. Nadat ze een paar uur gereden hebben houden ze even rust op een plek waar het bos stopt bij de rivierrand en aan de overkant verder gaat in grasland. Ze gaan hier zitten en eten wat.
‘Hoe gaat het met Aragorn?’ vraagt Desendir dan aan Legolas, hij had niks uit Elrond los gekregen.
‘Slecht, hij zakt steeds verder weg zei Elrond vanmorgen,’ verteld Legolas.
‘Ik hoop dat hij snel beter word, hij is een goede jongen. Soms een lastpost, maar dat maakt het eigenlijk wel leuker. Samen met zijn broers haalt hij vaak streken uit. Iedereen is al eens de dupe geweest van een van hun streken,’ verteld Desendir en hij begint te lachen.
‘Een keer zijn die grapjassen s’nachts mijn huis ingeslopen en hebben toen bessensap over mijn haar gegoten, toen ik opstond was mijn hele haar rood. Het duurde een paar dagen voor het er helemaal uit was.’
Legolas moet nu ook lachen.
‘Hij klinkt als een gezellige jongen ja, hij is vast erg geliefd,’ zegt Legolas daarna.
‘Ja, ondanks zijn vele streken en het feit dat hij een mens is en geen elf is iedereen dol op hem. Hij is ook uiterst charmant, dat helpt wel mee. De vrouwen kunnen nooit lang boos op hem zijn, toen hij klein was niet en nu hij ouder is nog steeds niet. Toen hij klein was keek hij ze altijd aan met zijn schattige grijze ogen en de vrouwen vergaven hem meteen alles. “Wat een schatje is het toch” zeiden ze dan altijd, dat zei mijn vrouw ook toen we er achter kwamen wie mijn haar rood gekleurd had.’
‘Ik kan het me voorstellen, hij zou zo echt een zoon van Elrond kunnen zijn. Hij is voor een mens net zo knap als zijn broers als elfen zijn,’ zegt Legolas en hij denkt aan het knappe gezicht. Zijn ogen zijn dus grijs, denk Legolas en hij probeert het zich voor te stellen. Desendir kijkt even naar de jonge elf, maar die ziet dat niet. Legolas zit in gedachten verzonken voor zich uit te kijiken.
‘Hmm,’ mompeld Desendir zacht.
‘Kom, we moeten maar eens verder rijden,’ zegt Desendir dan en Legolas schikt op uit zijn gedachten. Ze stappen weer op hun paarden en gaan weer op pad. Na zo’n twee uur gereden te hebben besluiten ze de rivier over te steken en via die kant terug te rijden. De zon staat vol aan de hemel en het is een heerlijke dag om te rijden. Ondanks het feit dat ze eigenlijk op wacht staan om op orks te letten geniet Legolas van de rit. Hij sluit zijn ogen even en denkt aan hoe het zou zijn om met Aragorn over deze velden te rijden. Opeens stopt hij. Desendir kijkt verbaast naar de jonge elf en komt naast hem staan.
‘Is er iets mis?’ vraagt hij aan Legolas, maar de elf reageert niet. Legolas kijkt om zich heen alsof hij iets zoekt. Het lijkt alsof hij het niet kan vinden, maar dan opeens veranderd de uitdrukking op zijn knappe gezicht.
‘Daar!’ roept de jonge elf dan en hij spoort zijn paard aan. Snel als de wind rijd hij weg en de verbaasde Desendir rijd achter hem aan. Desendir kijkt goed naar de plek waar Legolas heen wees en ziet dan opeens wat de jonge elf bedoelde. Op een afstand van hun loopt een eenzaam figuur langs de rivier. Aan de manier van lopen te zien is het een ork, maar het is niet logisch dat hij alleen is. Orks zijn altijd in groepen, je vind er zelden een alleen. Desendir pakt zijn boog al, maar Legolas houd zijn hand op.
‘Ik denk niet dat het een ork is.’
Zodra ze het figuur naderen rijden ze wat langzamer. Ze horen hem nu dankzij hun scherpe oren zachtjes mompellen.
‘Je hebt gelijk, de taal die hij spreekt is geen van de talen die de orks spreken,’ zegt Desendir.
‘Wie gaat daar?’ schreeuwt Desendir dan. De figuur kijkt verschikt op naar de ruiters die opeens op een paar meter afstand van hem staan.
‘Landir, ruiter van Imladris en wie zijn jullie’ roept de figuur met een zwakke stem terug.
‘Een van de vermiste ruiters,’ zegt Desendir en zijn ogen worden groot. Snel rijd hij de laatste paar meters en stapt dan af. Hij loopt naar Landir toe en ziet dat hij uitgeput en gewond is.
‘Desendir, raadsheer van Imladris en Legolas van het Demsterwold,’ zegt hij als hij voor de gewonde elf staat en hij reikt hem zijn veldfles aan. Deze neemt hij gretig aan en hij begint te drinken.
‘Ga zitten Landir,’ zegt Desendir dan en de elf gaat zitten. Legolas is ondertussen ook afgestegen en pakt wat eten voor de man. Hij geeft het aan hem en deze neemt het met een dankbare glimlach aan. Desendir en Legolas gaan bij de man zitten. Zodra hij klaar is met eten en drinken spoelt hij zich even af in de rivier.
‘Zo, dat had ik wel nodig, dank jullie,’ zegt Landir.
‘Graag gedaan. Vertel ons nu wat er met je gebeurt is, we weten dat je bij de groep ruiters hoorde die de zonen van Elrond vergezelden,’ zegt Desendir.
‘Weet je iets van de jongens? Zijn ze veilig aangekomen?’
‘Ja, Elladan en Elrohir zijn nu alweer op pad om jou en de andere ruiters te zoeken. Alleen Aragorn is zwaar gewond,’ antwoord Desendir.
‘Het is fijn om te horen dat ze alweer in staat zijn om te gaan zoeken naar hun gezelschap, maar het nieuws van Aragorn is spijtig. Ik hoop dat hij er snel bovenop komt.’
‘Wij ook, maar vertel ons nu, zijn hier orks in de buurt en waar is de rest van je groep.’
‘De rest van de groep zit in een grot bij High Moor, ze stuurden mij op pad om hulp te halen uit Imladris. Velen zijn gewond en paarden zijn gevlucht of gedood in het gevecht met de orks. Ik werd op mijn weg hierheen ook overvallen door orks en mijn paard werd ook gedood, maar ik wist te ontkomen. Het waren vijf orks en drie ervan heb ik weten te doden, twee ervan zijn gevlucht. Ik heb het harnas van een van de Orks aangetrokken om minder op te vallen voor het geval ik er nog meer tegen zou komen,’ verteld Landir. Zodra hij uitgepraat is springt Desendir op.
‘Dit nieuws moet zo snel mogelijk naar heer Elrond. Kom Landir, jij kunt wel bij Legolas achterop, dat zijn we het snelst. Legolas had de hele tijd niks gezegd en het leek alsof Landir nu pas door had dat hij er was. Landir kijkt Legolas verbaast aan.
‘Legolas, zoon van Thranduil?’ vraagt hij dan, nog altijd verbaast kijkend en Legolas knikt.
‘Het is mij een eer u te ontmoeten, jonge prins van het Demsterwold,’ zegt Landis met een buiging.
‘Dat komt later wel, stap nu snel op,’ zegt Desendir ongeduldig en Legolas springt snel op zijn paard. Desendir helpt Landir bij hem achterop en stapt dan zelf ook op. Zo snel als de paarden kunnen rijden ze terug naar het huis van Elrond.


Reacties:


Rukia
Rukia zei op 12 jan 2014 - 20:22:
Legolas is wel degelijk prins van de Densterworld
dit is goed geschreven, ben benieuwd naar meer


Loesjeedward
Loesjeedward zei op 11 jan 2014 - 21:58:
Haha ^^
Mooi dat je het leuk vind
Thranduil is de koning van het Demsterwold en Legolas is zijn zoon dus dan is hij toch een prins? Maar ook al is het niet zo in de boeken, dan kan het in een fanfiction wel zo zijn


narcissa
narcissa zei op 11 jan 2014 - 21:42:
Wauw!!
het eerst wat ik dacht toen ik las: ''Ik houd jullie nog even langer in spanning over Aragorn'' was Neeeee!!. ik hoop zo dat hij er uit, dat hij weer wakker wordt.
maar dat over dat ze bessensap over Desendir's haar gegoten, deed me echt hard op lachen en ook dat zijn vrouw Aragorn om de bessensap schattig vind. lachte me dood.
weer super gaaf hoofdstuk!!
en Legolas een prins? ik geloof dat mij dat ontgaan is, in de boeken en de films
Geweldig hoofdstuk weer
snel verder I love it