Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Lord of the Rings » Onverwachte liefde » Hulp

Onverwachte liefde

3 feb 2015 - 15:25

1140

3

317



Hulp

Veel plezier met lezen^^ En sorry dat ik jullie zolang in spanning hou :P

Het is tegen het eind van de middag dat Legolas, Desendir en Landir het huis van Elrond bereiken. Zo snel als ze kunnen lopen ze vanaf de stallen naar het huis toe en gaan op zoek naar Elrond. Ze vinden hem in de kamer waar Aragorn nog altijd bewusteloos ligt.
‘Heer Elrond, we hebben een van de ruiters gevonden,’ zegt Desendir en Elrond kijkt verschikt op.
‘Landir,’ zegt hij opgelucht als hij de elf ziet.
‘Ja mijn heer en ik heb nieuws over de rest,’ zegt Landir met een buiging.
‘Dat is goed om te horen, laten we een betere plek vinden om te praten,’ zegt Elrond dan en hij staat op.
‘Hoe gaat het met hem?’ vraagt Legolas snel voor Elrond weg loopt.
‘Slecht,’ zegt Elrond verdrietig en dan loopt hij met Desendir en Landir weg. Legolas twijfelt erover of hij mee moet gaan of niet, maar loopt dan de kamer van Aragorn in. De man ligt er nog steeds het zelfde bij, alleen is het verband om zijn wonden weer verschoont. Nadat hij een tijdje bij Aragorn heeft gestaan, krijgt Legolas opeens het gevoel dat hij word bekeken. Hij draait zich om en ziet een vrouwelijke elf in de deuropening staan.
‘Sorry, maar ik moet even bij de patiënt,’ zegt de vrouw.
‘Natuurlijk,’ zegt Legolas en hij stapt opzij. De vrouw begint de dekens waar Aragorn onder ligt te verschonen.
‘Zal ik u even helpen?’ vraagt Legolas en hij tilt Aragorn voorzichtig van het bed. De vrouw lacht even dankbaar naar hem en verschoont snel het bed. Zodra ze klaar is legt Legolas de man er weer voorzichtig in.
‘Dank je,’ zegt de vrouw dan.
‘Graag gedaan. Ik hoop dat hij snel wakker word.’
‘Dat hopen wij allemaal. Ben je een goede vriend van Aragorn? Ik kan me namelijk niet herinneren dat ik je hier eerder heb gezien,’ vraagt de vrouw dan. Legolas lacht even kort.
‘Dat kan kloppen, ik ben hier nog maar een paar dagen en ik ken Aragorn nog helemaal niet. Ik ben hierheen gekomen om met Elronds zonen te trainen in het vechten en boogschieten, ik kom zelf uit het Demsterwold,’ verteld Legolas. De vrouw had even verbaast gekeken toen hij zei dat hij Aragorn helemaal niet kende, maar nadat hij zei dat hij uit het Demsterwold kwam veranderde dat.
‘Oh, jij bent Legolas, de zoon van Thranduil,’ zegt de vrouw dan.
‘Dat klopt.’
‘Aangenaam kennis te maken Legolas. Ik ben Relina, een van de hoofdzusters. Helaas moet ik nu weer verder gaan, ik moet de ziekenboeg klaar maken voor de ruiters die met de jongens mee waren. Naar horens zijn de meesten gewond dus hebben we veel plekken nodig,’ zegt de vrouw met een bezorgt gezicht.
‘Heeft u hulp nodig? Ik heb hier niet veel te doen en zal u graag helpen,’ zegt Legolas en Relina kijkt hem opgelucht aan.
‘Heel graag, kom maar mee,’ zegt ze dan en ze gaat hem voor de kamer uit. Ze lopen een tijdje door het huis en komen dan bij een grote, witte kamer. Alles is netjes en geordend en er lopen meerdere elfenvrouwen rond in witte gewaden. Relina begint meteen orders uit te delen en de rest van de dag is Legolas bezig met het verplaatsen en opmaken van bedden, verzamelen en fijn stampen van kruiden en het vullen van waterkommen. Het is al donker als Elrond opeens binnen komt lopen. Hij kijkt verbaast naar de jonge elf die aan het werk is tussen alle zusters.
‘Legolas, wat doe jij hier?’ vraagt Elrond en Legolas kijkt verbaast op.
‘Ik had u niet horen binnen komen, ik help de vrouwen met het klaar maken van de ziekenboeg voor de ruiters,’ antwoord Legolas. Op dat moment komt Relina net aan lopen en hoort wat Elrond en Legolas tegen elkaar zeggen.
‘Hij is echt een geweldige hulp voor ons geweest vandaag heer Elrond. Zonder hem waren we nu nog bezig met het verplaatsen van de bedden,’ zegt Relina en ze lacht even naar Legolas.
‘Dat is fijn om te horen, maar moet je niet eens eten?’ vraagt Elrond aan Legolas. Zodra Elrond over eten begint merkt Legolas dat hij honger heeft.
‘O ja, helemaal vergeten,’ zegt Legolas en hij bloost lichtjes. Elrond en Relina moeten lachen.
‘Je kunt nu wel gaan eten en daarna gaan slapen Legolas, we zijn hier wel klaar voor vandaag. Heel erg bedankt voor je hulp,’ zegt Relina.
‘Graag gedaan en als je morgen weer hulp nodig hebt mag je het zeggen. Ik help graag,’ zegt Legolas en nadat ze even kort naar hem gelachen heeft loopt ze weer weg.
‘Kom, ik heb wat eten voor je bewaard,’ zegt Elrond en ze lopen de kamer uit. Nu pas merkt Legolas hoe donker het al is. In de ziekenboeg branden altijd vele lampen en daardoor had het geleken alsof het nog middag was. Zodra ze in de eetzaal zitten begint Legolas te eten en Elrond verteld hem over de zaken die hij met Desendir en Landir heeft besproken.
‘Desendir is nadat Landir even gerust had met een grote groep mannen vertrokken om de groep vermiste mannen te gaan halen. Ik verwacht ze morgenavond ongeveer weer hier. Ik wou je eigenlijk vragen om met ze mee te gaan, maar ik kon je nergens vinden. Maar dat maakt niet heel veel uit, je hebt naar horens hier veel goed werk geleverd vandaag. Relina is niet snel tevreden en helemaal niet als het gaat om werk dat gedaan word door mannen. Ze laat bijna nooit een man kruiden malen,’ verteld Elrond.
‘Maar hoe kwam je erop om daar te gaan helpen?’ vraagt hij daarna.
‘Nadat u, Desendir en Landir weg waren was ik even naar Aragorn gaan kijken en toen kwam Relina binnenlopen om het bed te verschonen. Ik bood haar aan om te helpen en terwijl we daarmee bezig waren raakten we aan de praat. Ze vertelde dat ze het druk hadden in de ziekenboeg aan omdat ik niet veel te doen had bood ik haar aan om daar te helpen,’ legt Legolas uit. Elrond kijkt even heel erg nadenkend naar Legolas.
‘Het is fijn dat je zo betrokken bent met alles wat er hier gebeurt. Ik vind het erg jammer dat alles zo loopt, ik denk dat je Aragorn veel had kunnen leren,’ zegt Elrond dan met een droevig gezicht.
‘Had?’
‘Ja, ik ben bang dat we hem binnenkort kwijt gaan raken. Toen ik vanmiddag bij hem was, was hij nog verder van ons weggezakt. Hij is in een slaap waarvan ik bang ben dat hij er niet uit kan en gaat komen.’
‘Dat spijt me heel erg voor u,’ zegt Legolas meelevend.
‘Dank je. Maar maak jij je daar nu maar verder niet teveel zorgen over en probeer zo goed te slapen. Morgen gaat weer een drukke dag worden,’ zegt Elrond en Legolas knikt. Hij wou niet laten merken hoeveel dit nieuws hem deed.
‘Dan ga ik nu denk ik maar slapen, goedenacht,’ zegt Legolas en nadat Elrond hem hetzelfde heeft gewenst loopt Legolas naar zijn kamer.


Reacties:


Rukia
Rukia zei op 12 jan 2014 - 20:29:
een slaap waaruit hij niet meer zal ontwaken...
Legolas, kus hem wakker!!!!!


RivLovee
RivLovee zei op 12 jan 2014 - 7:47:
ARAGORN!!!! Sorry dat ik niet zo snel reageerde, niet twijfelen, dit is echt goed!


narcissa
narcissa zei op 12 jan 2014 - 0:53:
Wauw,
ARAGORN!!!!!!
O mijn hemel dit is echt zo waanzinnig goed, ik kreeg toen ik las dat Aragorn in een slaap is waar hij waarschijnlijk niet meer uit gaat komen echt tranen in mijn ogen.
Zo spannend
Super!