Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Songfics » Bed of Roses

Songfics

12 jan 2014 - 22:53

2165

1

438



Bed of Roses

Deze songfic is meer hoe het lied gemaakt is dan het verhaal in het lied! enjoy xx

Terwijl ik achter de piano zat, schreef ik een nieuwe tekst. Elke keer lukte het me maar niet en het gebeurde al maanden dat ik maar geen tekst meer had geschreven om te spelen. Ik pakte mijn glas vodka waar ik nog een flinke slok van nam. Ik voelde hoe de alcohol door mijn lijf heen drong. Dronken dat was ik al ja, want mijn hoofd die zat er vol mee! Elke avond had ik wel een nachtmerrie. Het was onmogelijk om er nog onderuit te komen. Het kwam gewoon allemaal door haar.. Even keek ik achterom en zag ik haar nog vredig liggen te slapen in mijn bed. Het was ongelooflijk wat zij met mij deed elke nacht. Ik hield van haar maar ook weer niet! Soms zat de liefde echt ingewikkeld in elkaar. Wanneer ze even bewoog bleef ik zo stil mogelijk. Haar wakker maken dat wou ik absoluut niet aangezien ik dan weer de wind van voren zou gaan krijgen. Toch werd ze wakker en even slikte ik. ‘Morning babe.’ Murmelde ik even en ze kwam overeind zitten terwijl ze zich uitrekte. ‘Waarom ben je uit bed John?’ vroeg ze me en ik zuchte. ‘Ik had een kleine ingeving dus wou ik gaan schrijven en slapen kon ik toch niet.. Sorry dat ik je heb wakker gemaakt schat.’ Zei ik zachtjes en ze kwam uit bed terwijl ze mijn shirt aan trok. Oja, ik zat hier natuurlijk alleen in mijn boxer achter de piano wat ik was vergeten. Ze kwam achter mij staan en gaf een kus in mijn haren.

Eigenlijk elke keer als we aan de praat raakte, begon er een of ander zacht en rustig deuntje in mijn hoofd af te spelen. Alsof dat een teken was dat ik moest stoppen met praten tegen haar. ‘Schatje, je weet dat ik van je houd toch?’ Begon Alexandria tegen me te fluisteren in mijn oor. Ik glimlachte en draaide toen mijn hoofd een kwartslag. ‘Dat weet ik liefste, en ik hou ook van jou.’ Wij konden het zonder moeite gewoon tegen elkaar zeggen, maar niet alleen als we met zijn tweetjes waren, maar ook gewoon in het openbaar. Meeste mensen durfde dat natuurlijk niet, maar toch ergens hield ik er wel van als we gewoon open konden zijn met elkaar. Ik sloot mijn ogen wanneer ik haar lippen in mijn nek voelde bewegen. ‘Schat..’ zei ik zachtjes en ze maakte een instemmend geluidje met dat ze luisterde naar me. ‘Slaap jij vannacht maar in bed.. Ik slaap wel op de bank. Ik kan toch niet slapen en ik weet dat als ik in bed stap, en dat als ik ga woelen, jij ervan wakker gaat worden.’ Ik wist dat ze dat haatte namelijk. Dan was ze weer chagrijnig in de ochtend en dat wilde ik niet. Ze maakte weer een instemmend geluidje en ging door met mijn nek kussen. Ze wist dat erover discusseren niet meer ging, aangezien ik het toch wel zou doen, en zij moest een goeie nachtrust hebben, want wanneer had ik dat nou eigenlijk met de jongens? Nooit. Dat was wel zeker. Elke keer namelijk dan hadden we een show gegeven, gingen we nog wat drinken en fanmails beantwoorden. Slapen was dan altijd voor watjes, zo zeiden we dat tegen elkaar. Ik grinnikte even bij de gedachte en Alexandria keek mij even vreemd aan. ‘Niks liefste, ga door..’ Mompelde ik zachtjes en ze kuste mijn kaak dit keer. Schrijven lukte me nu niet aangezien ik flink op haar gefocust nu was. Ik hield van haar, dat was duidelijk en zij hield ook van mij. Ze accepteerde gelukkig dat ik vaak weg was, ook al ging ze vaak zelf mee op tour. Toch vond ik het iedere keer vreselijk om haar weer voor een paar maanden of zelfs een jaar achter te laten. Ze mocht dan wel, als het in de buurt was, vaak langskomen, maar aan ieder bezoek kwam dat roteinde dan weer natuurlijk.

Na een uurtje was ze weer in bed gekropen en alweer snel in slaap gevallen. Op een of ander moment had ik een ingeving. Ik wou een lied voor haar maken! Ik begon met schrijven, en streepte elke keer foute woorden door. Wanneer ik de wekker hoorde afgaan had ik niet eens besef erbij gehad dat ik een hele nacht aan het lied gewerkt had. Toen ik gemompel vanaf het bed hoorde komen glimlachte ik. De wekker die werd uit gezet en ze kroop uit bed. Ik wist dat ze eerst naar de badkamer zou gaan. Praten zou ik niet doen aangezien ze dan een grote mond tegen me had. Ik gaf de guys een sms dat ik een nieuw lied had geschreven, en dat het aan Alexandria gericht was. Al snel had ik weer smsjes terug gehad dat ze om elf uur in de studio zouden zijn. Ik keek op de klok die half acht aan gaf en ik stond op. Wanneer Alexandria terug kwam keek ze me wat bozig aan. ‘Je hebt niet geslapen zeker?’ vroeg ze. Ik schudde mijn hoofd. ‘Ik heb een nieuw liedje!’ zei ik vrolijk. ‘om elf uur dan moet ik in de studio zijn. Dan gaan we de muziek erbij maken.’ Haar boze blik veranderde in een glimlach. Ze vloog me om de hals en ik kon me nog maar net staande houden. ‘Ik ben blij voor je John! Nu nog een paar teksten en dan kan er weer een nieuw album verschijnen!’ riep ze vrolijk in mijn oor en ik tilde haar een stuk van de grond op waarna ik een rondje met haar draaide, en haar weer neerzette. Ik was blij met haar en gaf haar een kus. ‘Ik ga me douchen, scheren, en ik ga al wat eerder naar de studio toe lieverd.’ Glimlachte ik en ze knikte even. ‘Dan ga ik stoffen.’ Ze liet me los en ik liep de badkamer in. Ik wist dat ze altijd nieuwschierig was en dat ze zometeen de tekst zou gaan lezen. Rustig trok ik mijn kleren uit en deed de douche aan. Ondertussen pakte ik een handdoek die ik over het rek heen hing. Ik voelde met mijn hand de temparatuur van het water, en wanneer deze warm genoeg was, stapte ik eronder. Ik liet de warme stralen rustig over mijn lichaam heen sijpelen en ik hoorde een blije Alexandria in de kamer hiernaast. Ze had de tekst dus weer gelezen e ik wist wel voor 100 procent zeker dat ze wist dat deze tekst voor haar was. Eigenlijk waren de meeste liedjes wel voor haar geschreven. Ja ik hield gewoon van haar was dat zo gek? Ik pakte de zeep waarna ik me ging inzepen. Mijn haren had ik gisteravond al gewassen dus dat zou ik morgen wel weer doen dan. Zachtjes probeerde ik de tekst al een beetje te neurieen en wanneer ik een beetje de song erbij had gevonden voelde ik me trots. Dit zou een van de mooiste platen worden voor haar, dat wist ik wel zeker. Het maakte me niet uit of de fans het goed vonden, maar dit betekende veel voor mij. Wanneer ik eenmaal klaar ben met douchen, deed ik de kraan uit, stapte eruit en ik ging me afdrogen. Eigenlijk had het handiger geweest als ik me eerst geschoren had, dan dat ik eerst ging douchen. Ach wat maakte het ook uit!

Zodra ik afgedroogd was, gooide ik mijn natte handdoek in de wasmand. Ik pakte een boxer die ik nog had liggen daar en die schoon was, en trok deze aan. Eigenlijk had ik geen zin om me eigen te scheren dus ging ik weer de badkamer uit. ‘Je hebt de tekste gelezen zeker?’ glimlachte ik en ze knikte hevig. ‘Heb je dit voor mij geschreven?’ vroeg ze blozend en ik nam haar vast. ‘Ja schat. Omdat ik zoveel van jou houd.’ Zei ik zacht.
Kleren haalde ik uit de kast en trok deze aan. ‘ik ga ervandoor.’ Ik gaf haar nog een kus en nam de songtekst mee naar de studio. Beneden deed ik nog eventjes mijn jas en schoenen aan, waarna ik met de auto erheen reed. De klok van de radio gaf pas aan dat het tien uur was. Zachtjes zong ik mee met de radio en zodra ik er was, parkeerde ik, stapte ik uit en liep ik naar binnen toe. Ik glimlachte even toen het zelfs nog donker was. Dus de producer was er ook niet eens. Die had ik ook wel een sms gestuurd, maar hij had er niet op gereageerd dus die was nog aan het slapen. We hadden vandaag eigenlijk vrij, maar iedereen had de sleutel om binnen te komen. Rustig liep ik naar de piano toe en ga ik zitten. Ik begon een beetje te spelen maar zat er toch elke keer naast. Geirriteerd sloeg ik de klep van de piano dicht en stond ik op. Het moest gewoon eens lukken! Waarom lukte het me nooit in mijn eentje?

Na een lange tijd keek ik op de klok en zag dat het kwart voor elf was. Dat betekende dus gelukkig dat de jongens zo binnen zouden komen. Rustig ga ik weer achter de piano zitten en zodra ik de deur open en dicht hoor gaan wist ik dat er iemand was. Toen ik hoorde dat Tico, Richie en David aan het lachen waren, wist ik dat we compleet waren. ‘Hey guys!’ glimlachte ik en ze begroette me terug. ‘Dus laat ons eens de tekst zien John!’ begon Tico en ik gaf het aan hun. Ze leeste het een voor een en glimlachte bij de tekst. ‘Alexandria?’ vroeg David en ik knikte. ‘Ja als jullie het niet erg vinden?’ mompelde ik en ze schudde tegelijkertijd nee. ‘Het is een prachtnummer! Had je er al wat song bij gemaakt?’ vroeg David weer. ‘Nou neurien dat gaat nog, maar het spelen..’ zuchte ik even en Richie die knikte. ‘Nou laat eens horen dan!’ zei hij en ik neurie het een beetje. Iedereen nam plaats en ik zette de microfoon aan. Tico zat helaas alleen natuurlijk omdat de drum veel meer effect heeft op de gitaar bas en keyboard. De jongens speelde het deuntje een beetje. ‘Dat is hem!’ zei ik gelijk en zong het refrein er bij

“I wanna lay you down in a bed of roses
For tonight I’ll sleep on a bed of nails
I want to be just as close as, the Holy Ghost is,
And lay you down in a bed of roses.”

Even keek ik naar hun en ze knikte. Ik haal even een hand door mijn haren heen en we waren de hele dag bezig in de studio totdat we alles goed hadden. Trots was ik zeker, en vooral op iedereen van de band!

Sitting here wasted and wounded
at this old piano
Trying hard to capture
the moment this morning I don't know
'Cause a bottle of vodka
is still lodged in my head
And some blond gave me nightmares
I think that she's still in my bed
As I dream about movies
they won't make of me when I'm dead

With an ironclad fist I wake up and
French kiss the morning
While some marching band keeps
its own beat in my head
While we're talking
About all of the things that I long to believe
About love and the truth and
what you mean to me
And the truth is baby you're all that I need

I want to lay you on a bed of roses
For tonite I sleep on a bed on nails
I want to be just as close as the Holy Ghost is
And lay you down on bed of roses

Well I'm so far away
That each step that I take is on my way home
A king's ransom in dimes I'd given each night
Just to see through this payphone
Still I run out of time
Or it's hard to get through
Till the bird on the wire flies me back to you
I'll just close my eyes and whisper,
baby blind love is true

I want to lay you down on a bed of roses
For tonite I sleep on a bed on nails
I want to be just as close as the Holy Ghost is
And lay you down on bed of roses

The hotel bar hangover whiskey's gone dry
The barkeeper's wig's crooked
And she's giving me the eye
I might have said yeah
But I laughed so hard I think I died

When you close your eyes
Know I'll be thinking about you
While my mistress she calls me
To stand in her spotlight again
Tonite I won't be alone
But you know that don't
Mean I'm not lonely I've got nothing to prove
For it's you that I'd die to defend

I want to lay you down on a bed of roses
For tonite I sleep on a bed on nails
I want to be just as close as the Holy Ghost is
And lay you down on bed of roses


Reacties:


xEmma
xEmma zei op 13 jan 2014 - 8:54:
Wat super, super schattig! *-*
Ze is zijn muze, eigenlijk, heel heel heel erg lief.
Je hoeft niet te denken dat het niet postwaardig is hoor, ik vind het leuk!
xx