Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Lord of the Rings » Onverwachte liefde » Wachten

Onverwachte liefde

3 feb 2015 - 15:31

1427

3

297



Wachten

Ik hoop dat hij voldoet^^ Als ik trouwens mannen of vrouwen schrijf dan bedoel ik mannelijke of vrouwelijke elfen, er is maar een menselijke man in dit verhaal en dat is Aragorn. Even voor de duidelijkheid ;)

Nadat hij een paar uur heeft liggen slapen, word Legolas opeens wakker doordat de deur van de slaapkamer open vliegt. Van schrik gaat Legolas meteen omhoog zitten en hij ziet Elrond in de deuropening staan, alleen niet zoals hij gewend is. Elronds haar zit door elkaar, zijn tuniek zit scheef en hangt nog half open en hij heeft geen legging aan. Zijn ogen staan wild terwijl hij naar Legolas toe loopt.
‘Heb jij Aragorn verplaatst?’ vraagt Elrond ernstig.
‘Nee. Wat is er dan?’ antwoord Legolas. Hij had Aragorn zijn hand die nacht weer precies zo neer gelegd als hij daarvoor lag.
‘Kom mee,’ zegt Elrond alleen maar en hij loopt snel de kamer weer uit. Legolas staat snel op en rent achter hem aan. Hij gaat naar Aragorns kamer en zodra Legolas daar binnen komt ziet hij wat er aan de hand is. Aragorn ligt op zijn zij met zijn gezicht naar het raam toe gekeerd. Zijn gezicht, denkt Legolas met een schok als hij Aragorns gezicht ziet. Het gezicht van de man had de hele tijd vol pijn gestaan, maar nu lijkt hij vredig. Ook kon Legolas al vanuit de deuropening de zware ademhaling van de man horen. Elrond staat met tranen in zijn ogen naast het bed en kijkt na een tijdje Legolas aan.
‘Jij hebt dit niet gedaan?’
‘Nee, toen Relina en ik hier gister kwamen lag hij nog steeds op zijn rug en ademde hij nauwelijks. We hebben hem daarna ook weer op zijn rug neer gelegd.’
Tranen van blijdschap stromen over de oude elf zijn gezicht.
‘Hij komt bij,’ zegt Elrond dan en door de tranen heen verschijnt er een lag op zijn gezicht. Bij Legolas gebeurt het zelfde. Zijn hart begint wild te slaan. Aragorn gaat wakker word!, schreeuwt zijn hoofd.
‘Dat is geweldig nieuws,’ zegt Legolas en hij probeert niet te laten blijken hoe geweldig hij dit nieuws vind.
‘Ja,’ zegt Elrond gelukkig. Legolas weet verder niet wat hij moet zeggen en kijkt naar Aragorn. Zijn gezicht is zo nog mooier, denkt hij.
‘We moeten hem nu goed in de gaten houden, hij zal vast erg honger hebben als hij wakker word,’ zegt Elrond. Een van de vrouwen die in de kamer staat knikt, ze was Legolas nog helemaal niet opgevallen, hij had alleen maar naar Aragorn gekeken.
‘Sorry dat ik je wakker maakte Legolas,’ zegt Elrond verontschuldigend.
‘Geeft niet, dit nieuws had ik niet willen missen.’
‘Zullen we ons even verkleden en dan gaan eten of wil je nog wat slapen?’
‘Is goed, ik heb wel genoeg slaap gehad,’ zegt Legolas en ze lopen beide naar hun kamer. Legolas glundert helemaal terwijl hij zich opfrist en omkleed. Terwijl hij zijn haar kamt begint hij weer te dagdromen over Aragorn. Ik hoop dat hij snel wakker word zodat ik hem eindelijk kan leren kennen, denkt hij dan. Als zijn haar netjes in een vlecht zit, dat is het makkelijkste voor als hij moet helpen in de ziekenboeg, loopt hij naar de eetzaal. Elrond zit er al, nu netjes gekleed. De tafel staat weer vol met heerlijk geurende gerechten en zoete dranken. Legolas gaat zitten en ze beginnen te eten. Elrond verteld ondertussen het goede nieuws aan de andere elfen aan de tafel. Dit verbeterd iedereens stemming. Alle elfen in het huis waren de laatste dagen wat terneergeslagen geweest door de angst om hun geliefde mens te verliezen. Na het eten is iedereen in een goede stemming en gaat verder met het voorbereiden op de terug komst van de ruiters.
‘Legolas, zou jij wat eten naar de kamer van Aragorn kunnen brengen voor de zuster die daar zit en daarna willen gaan rijden om te kijken of je al iets kunt zien van de ruiters?’ vraagt Elrond hem als de rest weg is.
‘Natuurlijk,’ antwoord Legolas en hij pakt wat eten van de tafel en legt het op een bord. Ook pakt hij een kan met zoete wijn.
‘Hoever moet ik rijden?’ vraagt hij dan nog voor hij de kamer uitloopt.
‘Tot je de ingang van de bergen kunt zien,’ antwoord Elrond en Legolas knikt, dan loopt hij de kamer uit. Hij loopt naar de kamer van Aragorn en gaat daar naar binnen. De zuster die daar zit is blij met het eten en bedankt Legolas.
‘Graag gedaan, maar het was Elrond die mij zei dat ik het hier moest brengen,’ zegt Legolas. Hij kijkt even naar Aragorn en glimlacht. De man ligt nu rustig en vredig te slapen. Dan loopt hij de kamer uit en gaat naar de stallen toe. Hij zadeld zijn paard op en gaat op weg. Legolas vind het heerlijk om snel te rijden en zijn paard is ook erg snel. Ze vliegen bijna door de bossen en zodra ze op het grasland zijn gaat het nog veel sneller. De hele rit lang droomt Legolas over Aragorn, zijn mooie haar en gespierde lichaam. Sneller dan verwacht ziet Legolas de opening en het pad tussen de bergen al. Omdat het nog maar vroeg in de middag is rijd hij verder en zodra hij bij het pad is gaat hij die op. Nadat hij ongeveer een half uur over het pad heeft gereden hoort hij stemmen en paarden. Rustig rijd hij verder en al snel hoort hij dat het de groep is waar hij naar op zoek was. Hij gaat nog even verder en zodra hij ze ziet blijft hij staan. Zodra de groep hem ziet blijven zij ook staan.
‘Wie gaat daar?’ roept er iemand vanuit de groep en Legolas moet lachen.
‘Herken je mij na een dag weg zijn al niet meer Desendir?’ roept Legolas terug en hij rijd rustig naar de groep toe.
‘Legolas! Wat doe jij hier?’ vraagt de verbaasde Desendir, die voorop rijd. De groep rijd nu verder en Legolas keert om. Hij gaat voorop naast Desendir rijden.
‘Ik ben erop uit gestuurd om te kijken of jullie er al aan kwamen,’ verteld hij dan.
‘Ah. Ja we komen er aan, ik schat dat we rond het vallen van de avond in Imladris aankomen.’
‘Oke, dan zal ik snel terug rijden om dat te vertellen,’ zegt Legolas, maar Desendir houd zijn hand op.
‘Voor je gaat, heb je misschien wat eten bij je?’ Legolas knikt. Hij had wat eten en drinken mee genomen, maar er nog niks van gehad. Hij haalt het uit zijn zadeltas en geeft het aan Desendir.
‘Dank je,’ zegt Desendir en hij pakt het eten aan.
‘Het meeste van ons eten is naar de gewonde mannen gegaan, hun eten was verloren gegaan tijdens de gevechten met de orks,’ verteld Desendir.
‘Zijn jullie nog orks tegen gekomen?’ vraagt Legolas dan.
‘Nee, het verbaasde me al. Ik ben steeds bang dat ze ons ergens opwachten en op dit smalle pad kun je niet goed vechten,’ zegt Desendir met een bezorgd gezicht. Legolas knikt instemmend.
‘Ik zal bij jullie blijven rijden tot we de bergen uit zijn,’ zegt hij dan. Dit was nog ongeveer een half uur rijden, die dertig minuten zullen weinig verschil maken voor de mensen van Imladris. Desendir verteld Legolas tijdens het rijden over de mannen die ze uit de grot hadden gehaald. Velen waren gewond en ze waren allemaal erg vermoeid. Zodra Desendir klaar is verteld Legolas over de voorbereidingen die ze hebben getroffen in Elronds huis. Hij verteld nog maar niet over Aragorn, dat mag Elrond zelf doen zodra ze in Imladris zijn. Op dat moment lopen ze de bergen uit. De zon staat vol aan de hemel en schijnt vel in hun ogen. Plotseling overschaduwt iets kort de zon en Legolas knippert met zijn ogen. Voor hem staan opeens orks. Snel trekt hij zijn boog en hij ziet uit zijn ooghoek dat Desendir het zelfde doet. Zo snel ze kunnen beginnen de mannen op de orks te schieten terwijl de orks brullend naar ze toe rennen. Vanaf achter hun komen ruiters met zwaarden en bogen gereed naar voren gereden. Een paar van de elfen worden geraakt en vallen van hun paard, maar voor de orks ze veel schade kunnen doen worden ze gedood door de pijlen van de snelle boogschutters. Binnen enkele minuten zijn de orks allemaal gedood. De elfen die niet van hun paard waren gevallen springen er nu af en helpen hun gewonde maten. Geen van de elfen was gedood, maar een paar waren flink gewond geraakt. Legolas had in zijn dag helpen in de ziekenboog geleerd hoe hij een wond moest verbinden zodat er niet teveel bloed weg vloeide en zo snel hij kan begint hij dat nu bij de gewonden te doen. Elladan en Elrohir zijn hier ook bedreven in en doen het zelfde. Zodra ze daar mee klaar zijn rijd Legolas snel terug om Elrond te vertellen over de komst van de groep.


Reacties:


Andrea
Andrea zei op 13 jan 2014 - 19:14:
Ik kijk al uit naar het volgende hoofdstuk ^^


RivLovee
RivLovee zei op 13 jan 2014 - 8:43:
Yippieeee, gelukkig gaat het beter met hem *pfoee*.
Het was echt geweldig, nee ís!
Haha, wat narcissa zegt, idd. Kuzss


narcissa
narcissa zei op 12 jan 2014 - 23:38:
Yippie, het gaat beter met Aragorn.
Ook dit was weer een geweldig hoofdstuk.
Op het laatst ga je alleen en keer over op verledentij
En zo snel al hij kon begon.
Probeer daar wel op te letten.
Maar dit was weer een super mooi hoofdstuk.
Ik wil weten hoe dit verder gaat