Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Fire and ice » How we met

Fire and ice

16 jan 2014 - 23:37

242

1

168



How we met

We kunnen niet samen zijn. Dat is me altijd verteld. Dat heb ik altijd geloofd. Tot voor kort.

Ik ken hem al vanaf dat ik klein ben. Ik was drie, misschien vier of vijf, toen ik hem voor het eerst ontmoette. Mijn moeder ging water halen en nam me mee naar de grens. Wat Saul daar deed weet ik niet. Ik zag een kind van mijn leeftijd en rende op hem af, zoals ik altijd deed. We vertelde onze namen en ik zei wat ik daar deed. Veel meer kon ik niet gezegd hebben, want al snel hoorde ik een man roepen. “Saul, meekomen!”
Vlug draaide Saul zich om, voor hij weer naar me keek. “Ik moet gaan... Mijn vader roept me.”
Ik knikte maar.
“Saul!” Deze keer klonk hij nog dreigender.
“Ja vader!” Hij leek lang niet zo bang te zijn als ik. Hij liep wel snel naar de man toe, maar leek toch een soort onbezorgdheid over zich te hebben, alsof hij elke dag zo geroepen werd.
Ik keek Saul na en vroeg me af waarom zijn vader zo boos deed. Had dat wat te maken met de witte bondjassen die ze beide droegen?
Ik wist toen nog niet hoe juist ik zat.

Niet alleen Saul, maar ook ik werd geroepen, al hoefde ik niet weg te lopen. Mijn moeder kwam al naar me toe. “Met wie praat je? Een IJsjongen? Nashira, je weet toch dat je niet met IJskinderen mag omgaan...”
Zoiets zou het geweest zijn, en dan nog langer. Zo kort als de man het hield tegen zijn kind, zo langdradig was mijn moeder.


Reacties:


Rebella
Rebella zei op 15 jan 2014 - 23:05:
Oeh spannend! Melding en snel verder