Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Lord of the Rings » Onverwachte liefde » Terug

Onverwachte liefde

3 feb 2015 - 15:31

1024

4

298



Terug

Het hoofdstuk waar jullie denk ik wel op hebben zitten te wachten^^ Veel plezier met lezen :)

Zodra de mannen aan het eind van de middag bij Elronds huis aan komen staan de zusters en andere verzorgers al klaar. Zo snel als ze kunnen worden de gewonden naar binnen gebracht en verzorgd. Sommigen lopen zelf naar binnen, anderen worden gedragen. Legolas helpt waar hij kan. Eerst draagt hij wat gewonden naar binnen en daarna begint hij met het verbinden van lichte wonden. Zodra hij dat gedaan heeft begint hij rond te lopen met eten en drinken en is hier is hij tot het begin van de avond mee bezig. De mannen hadden weinig te eten gehad de afgelopen dagen, omdat de Orks hun eten hadden gestolen en velen hebben hulp nodig bij het eten. Zodra iedereen wat te eten gehad heeft loopt Legolas de ziekenboeg uit om het overgebleven eten weg te leggen. Hij loopt net de eetzaal in als hij een stem achter zich hoort.
‘Zou ik wat van dat eten mogen?’ vraagt de stem en Legolas draait zich om. Van schik laat hij bijna het blad met eten vallen. Daar voor hem staat Aragorn. De man is bleek en loopt gebogen, maar hij is volledig bij bewustzijn en er is niemand bij hem.
‘Aragorn, je mag je bed helemaal niet uit,’ zegt Legolas bezorgt, maar van binnen springt hij van blijdschap. Aragorn kijkt verbaasd naar de elf. Hij had deze jonge elf nog nooit eerder gezien, maar zijn stem kwam hem bekend voor. Veel tijd om daar over na te denken kreeg Aragorn niet, want de elf pakt hem meteen voorzichtig bij zijn schouder en leid hem terug naar de slaapkamer. Zodra Aragorn in bed ligt controleert Legolas snel of de wonden van de man niet weer open gegaan zijn.
‘Ben jij een van de helers?’ vraagt Aragorn en Legolas kijkt hem aan. De elf verdrinkt bijna in de prachtige grijze ogen die hem aan kijken. Snel schud hij zijn hoofd en concentreert hij zich weer op de wonden.
‘Nee, al help ik de zusters en helers wel vandaag. Hier eet dit, dan haal ik ondertussen je vader. Hij zal er heel blij mee zijn om te horen dat je wakker bent,’ zegt Legolas met een glimlach naar Aragorn en hij geeft hem het blad met eten.
‘Dank je,’ zegt Aragorn terug en hij begint te eten terwijl de elf zijn kamer snel uitloopt. Waar ken ik zijn stem van en wie is die elf?, vraagt Aragorn zich af. Terwijl hij nog zit na te denken over de jonge elf komt hij weer binnen lopen in gezelschap van zijn vader.
‘Aragorn,’ zegt Elrond vol blijdschap en opluchting als hij zijn zoon wakker ziet. Hij loopt snel naar hem toe en slaat zijn armen om de man heen.
‘We waren zo bezorgt om je.’ Legolas loopt zachtjes de kamer weer uit en gaat dan op zoek naar Elladan en Elrohir. Hij vind ze in de ziekenboeg. De mannen zijn beide niet gewond, maar lopen bij alle anderen langs om te kijken hoe het met hen gaat. Zodra ze Legolas zien binnen komen lopen ze beide naar hem toe en lachen naar hem.
‘Jullie hebben geweldig werk geleverd,’ zegt Elladan tegen Legolas.
‘Graag gedaan. Het was heel interessant om hier te helpen en ik zou graag meer leren van de helers, maar er is nu eerst iets belangrijkers,’ antwoord Legolas en de broers kijken hem verbaasd aan.
‘Is er iets mis?’ vraagt Elrohir bezorgt.
‘Nee, juist niet. Kom maar mee,’ zegt Legolas en hij neemt de mannen mee naar Aragorns kamer. Zodra ze nog een eindje van de kamer zijn blijven Elladan en Elrohir opeens staan. Met hun elfengehoord horen zij stemmen uit de kamer komen. Ze kijken eerst verbaasd naar elkaar en dan naar Legolas.
‘Is dat…’ begint Elrohir en Elladan zegt tegelijkertijd ‘Aragorn’ en beide elfen kijken naar de jonge blonde elf die bij hen staat. Legolas knikt en de broers rennen zo snel ze kunnen naar de kamer. Toen ze in Elronds huis waren aangekomen had hun vader nog niet de tijd gehad om ze te vertellen dat het beter ging met hun broertje. Legolas lacht zachtjes en loopt dan rustig naar de kamer toe. Zodra hij binnen komt lopen ziet hij dat Aragorn net plat geknuffeld word door zijn broers. Met een glimlach op zijn lippen blijft hij in de ingang staan. Na een paar minuten van praten door de drie broers, wenkt Elrond naar Legolas dat hij erbij moet komen. Legolas loopt naar het bed toe en gaat naast Elrohir staan, Elrond en Elladan staan aan de andere kant van het bed.
‘Aragorn, ik wil dat je kennis maakt met Legolas, zoon van Thranduil van het Demsterwold,’ zegt Elrond.
‘Legolas, dit is mijn jongste zoon Aragorn.’ Aragorn steekt zijn hand uit naar Legolas en de elf schud die voorzichtig. De handen van de man zijn groot en stevig, in tegenstelling tot die van de elf, die kleine en dunne handen heeft.
‘Aangenaam kennis te maken,’ zegt Aragorn met en glimlach.
‘Hetzelfde,’ zegt Legolas en hij lacht terug. Wat is hij knap als hij lacht, gaat er door de elf zijn hoofd.
‘Hij heeft ons gered,’ hoort Legolas Elladan opeens zeggen. Hij laat Aragorns hand los en kijkt de andere elf aan.
‘Ik was het niet alleen, Desendir was er ook bij en jullie vochten beide ook,’ protesteert Legolas.
‘Ja, maar geen van ons drie dode al rijdend twaalf orks,’ gaat Elrohir er tegen in.
‘Heb je dat echt gedaan?’ vraagt de man verbaast en Legolas knikt. Aragorn kijkt met grote ogen naar de elf. Hij kon het zich niet voorstellen dat die jonge elf al rijdend de helft van de groep orks had gedood die hem hadden verwond. De elf kijkt hem terug in zijn ogen en begint te blozen.
‘We zijn je zeer dankbaar Legolas,’ zegt Elrond. Legolas weet niet wat hij moet zeggen en knikt dan maar naar Elrond.
‘Ik denk dat ik maar weer even terug moet naar de ziekenboeg. Ik ben blij dat je bij ons terug bent Aragorn’ zegt Legolas dan en hij loopt snel de kamer uit. Hij loopt naar de ziekenboeg terug en gaat daar rond om te helpen waar hij kan, maar in zijn hoofd blijft hij het beeld zien van de lachende man met zijn mooie grijze ogen.


Reacties:


Andrea
Andrea zei op 19 jan 2014 - 18:16:
Aragon is wakker
Laat ons hopen dat hij en Legolas goed zullen opschieten ^^


RivLovee
RivLovee zei op 19 jan 2014 - 12:37:

Finely, hehe.
Ik heb alleen wel een tip voor je, ik doe het ook steeds en ik erger me van mezelf dood (aan mezelf hoor!)

Je beschrijft mooi, goed. Maar je racet soms wel erg snel door het verhaal, probeer op die momenten toch nog net iets meer te beschrijven, hehe.


Rukia
Rukia zei op 19 jan 2014 - 9:31:
eindelijk, doornroosje is wakker
benieuwd hoe het nu verder gaat tussen die twee


narcissa
narcissa zei op 18 jan 2014 - 23:07:
Ja, Aragorn!!!!!!!!!!!! Hij leeft!!!!!!!!!!!!!!
Super mooi hoofdstuk!