Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » De Hongerspelen » wie weet, wie wint. » Het begin......

wie weet, wie wint.

6 feb 2014 - 19:10

485

0

204



Het begin......

Ik veeg met mijn vingers over het zijden kussen. Het voelt zacht en vertrouwt. Het is dan ook het enige kussen wat we hebben. Er valt niet meer aan te komen hier in de Laag. Ik begint zachtjes te neuriën. Mooie klanken vallen uit mijn mond. Het neuriën wordt onderbroken door een klap van de deur. Katniss is binnen gekomen. haar zwarte haar in een vlecht zoals altijd maar toch ziet ze er anders uit. Ik bekijkt haar even goed van top tot teen. Dan schrik ik, er zit een bloederige snee op Katniss haar arm van toch zeker wel 10 cm.
Ik durf er niet naar te kijken, maar als ik zie dat katniss bijna aan het huilen is
en zich voor mij probeert in te houden pak ik haar arm vast en sleur haar mee naar de keuken. Haar gezicht is vertrokken van de pijn. Ik leg snel een doekje op haar arm en ga onrustig naast haar zitten. Mijn ogen schieten van de snee naar het doekje dat rood kleurt. Een tijdje zitten we stil naast elkaar tot Katniss iets van "dankje" mompelt. Ik haal het doekje van haar arm en zie dat de snee niet zo diep is, en toch blijf ik er een tijdje naar kijken.
"Julie," begint Katniss.
"Ja?" vraag ik nieuwsgierig.
"Uhm.." Katniss kijkt me diep in de ogen.
"Luister goed, jij maakt Tyler en Noa wakker. Ik ga-.." Haar handen trillen en ze kijkt een beetje benauwd.
"Ik ga.. Ik ga even je naam in de pot doen."
"Wat?"
"Je naam in de pot voor de trekking." "Oh."
Ik zucht en maak Tyler en Noa wakker. Ze liggen heerlijk te slapen.
Alsof er niets aan de hand is, weergalmt het in mijn hoofd. Ik duw Tyler zachtjes aan en hij kijkt naar me alsof hij weet dat hij dood gaat, zo ziet zijn blik eruit.
Ik til hem uit bed en denk bij mezelf;
Zou hij niet allang moeten kunnen lopen? Hij is ten slotte al 4. Tyler is een mager jongetje en ze dachten bij zijn geboorte al dat hij snel dood zou gaan. Ik zou hem missen, met zijn blonde haartjes zijn blauwe ogen en...
Even sta ik stil uit gewoonte, leg mijn oor op Tylers borst en luister. Op zoek naar zijn hartslag, die ik niet hoor!
Meteen raak ik in paniek, zijn hartje klopt niet meer! Uit paniek laat ik Tyler op het bed vallen en ren naar Katniss. Die zit nog steeds in de keuken. Ze kijkt me verrast aan en vraagt; "Julie, niet paniek raken. Wat is er aan de hand?"
Ik denk dat het al aan voelde komen want ze kijkt erg benauwd.
"Tyler is...dood!" Dat laatste schreeuw ik en Katniss kijkt me aan alsof ze het allang wist. Maar toch kan ik wel wat tranen in haar ogen ontdekken.
"Julie, wil je even gaan zitten?" Ik ga zitten en weet dat ik iets ga horen wat ik niet wil horen...


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.