Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Goede Tijden, Slechte Tijden » Zoektocht » Hoofdstuk 1

Zoektocht

8 maart 2014 - 22:17

355

1

346



Hoofdstuk 1

Ik loop rustig door de straat, mijn tas op mijn schouder. Het is een prachtige lentedag en de zon schijnt volop in mijn gezicht. Mijn tas is zwaar, maar ik probeer er zo min mogelijk aan te denken. Ik loop al dagen met vier shirts, twee broeken, een paar onderbroeken, vijf paar sokken en mijn telefoon en oplader rond. Oh, en mijn notitieboekje. Alles wat in me opkomt, schrijf ik daarin. Het staat vol gekrabbeld met verhalen, gedichten en belevenissen. Ik ben moe, ik heb dagen niet goed geslapen. Eindelijk, na vier dagen reizen, ben ik er: Meerdijk. Nu is er geen weg meer terug. Ik ben er, nu kan ik niet meer terug.
Ik speur de straat af, opzoek naar een café of lunchroom.
Ik heb sinds gisterenavond niks meer gegeten en mijn maag rammelt. Mijn blik gaat langs de borden boven de gebouwen en blijft hangen op één bord: de koning.
Het ziet er gezellig uit. Ik loop het gebouw binnen. Er hangt een gezellige sfeer.
Ik ga zitten en zet mijn tas op de bar. Een vriendelijke, oude man staat achter de bar. "Een cola light en euhm..." Ik kijk naar het bord boven de bar, "En een broodje gehaktbal alsjeblieft." zeg ik. "Hee." Een jongen van ongeveer mijn leeftijd komt 'de koning' binnen. "Jeff, mag ik van jou een broodje bal?" De oude man knikt. "Eerst was dit meisje aan de beurt." De oude man heet dus Jeff. "Komt eraan." Hij glimlacht naar me en loopt achter de bar vandaan. Zouden hun mijn familie kennen? "Hoi." De jongen gaat naast me zitten. Hij heeft best lang haar en een legerbroek. "Ken ik jou?" Ik schud mijn hoofd. "Ik denk het niet," antwoord ik. "Oh, haha. Ik ben Sjoerd, aangenaam." De jongen steekt zijn hand uit. "Sophie." Ik schud zijn hand. Er word een bord voor mijn neus gezet. Mijn broodje gehaktbal... Sjoerd krijgt er ook één. "Thanks!" Ik krijg de neiging te vragen of ze mijn familie kennen, maar ik durf niet. "Ben je hier op vakantie?" Waarom vraagt die Sjoerd zoveel aan me? Ik ken hem niet... "Ja, zoiets," antwoord ik maar.


Reacties:


justmissF24
justmissF24 zei op 9 maart 2014 - 16:36:
Ik lees mee! Lijkt me leuk om over gtst te lezen XD