Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Star Trek » Barbenusa Into Darkness! [Star Trek Into Darkness Fanfic] » Een onaangename ontmoeting

Barbenusa Into Darkness! [Star Trek Into Darkness Fanfic]

9 maart 2014 - 19:42

605

0

292



Een onaangename ontmoeting

Harrison liep langzaam naar het glas en leek de omgeving in zich op te nemen. Hij keek even naar de rood-shirtige mensen die de zaal uitliepen. Barbenusa zat op het bankje zonder geluid te maken. Ook ademen durfde ze bijna niet.

Harrison keek nog even rond door de cel en liep toen langzaam naar het bankje tegenover Barbenusa waar hij ging zitten. Barbenusa durfde zijn kant niet op te kijken. Ze voelde dat hij haar aan het aanstaren was. Wat moest ze doen? Tegen hem praten? Voorzichtig keek ze naar hem, maar hij had zo'n griezelige, doordringende blik dat ze dit nog geen seconde volhield.

Dit was echt niet goed, dacht Barbenusa bij zichzelf. Ze moest iets zeggen, anders kwam er sowieso niets van terecht. Opnieuw richtte ze haar blik op hem. Hij staarde haar nog steeds aan. Barbenusa slikte.

"H-hallo," zei ze met een trillende stem. Harrison reageerde niet en veranderde zijn blik ook niet. Kom op.. dacht Barbenusa bij zichzelf. Zeg iets terug.. Kijk ergens anders heen.. Maar Harrison deed dit niet. Barbenusa kon er niet meer tegen. Ze keek snel een andere kant op en slikte opnieuw waarna ze zich realiseerde dat die actie er wel heel angstig uit had moeten zien.

Toen zag ze beweging in haar ooghoek. Voorzichtig keek ze opnieuw naar Harrison, en tot haar schrik was hij aan het grijnzen. Zijn grijns was zo vreemd dat haar maag er van omdraaide. "Hallo," zei hij opeens. Zijn stem was absurd laag en griezelig. Barbenusa voelde zich een beetje opgelucht, ondanks dat ze bijna zeker wist dat deze Harrison haar angst vermakelijk vond. Ze was blij dat hij gewoon "Hallo" terug zei, en niet "Ik zal je zo vermoorden".

Harrison stond op en legde zijn handen op zijn rug. Barbenusa realiseerde zich dat hij het op erg majestueuze manier deed. "Dus," begon hij. "Om welke reden zouden de mensen van Starfleet een jong mens in de gevangenis stoppen aan boord van The Enterprise samen met een gevaarlijk beschouwde crimineel? Jij moet wel iets heel slechts gedaan hebben.." Barbenusa slikte.

"N-nou, dat is eigenlijk het probleem. Ik heb niets gedaan. Maar die Kirk en die Spock denken dat.. Ik iets met u te maken heb." Ze was even stil. "Wilt u misschien zeggen tegen die mensen dat u mij niet kent? D-dan laten ze me er namelijk uit."

Harrison keek even rond door de cel. "Hm. Ik weet niet waar je vandaan komt, maar je bent in ieder geval geen lid van Starfleet, of wel?" Barbenusa schudde haar hoofd. "N-nee. Ik kom van aarde, maar ik ben hier per ongeluk terecht gekomen door één of ander teleporteer-ding." Harrison leek even na te denken.

"Ik zie wel wat ik doe." Hij zette een stap naar haar toe en stak zijn hand uit. Barbenusa schrok even. Voorzichtig stond ze op en pakte Harrisons hand vast.

"Mijn naam is Khan," zei Harrison met een doordringende blik in zijn ogen.

Barbenusa keek op. "..Khan?" herhaalde ze. Harrison knikte. "Als je terug op aarde wilt komen vertel je dit nog niet aan Kirk. Iedereen hier denkt dat mijn naam John Harrison is. Maar dat is een fictie." Barbenusa knikte langzaam. "Oké.." Ze wilde zijn hand loslaten maar Khan weigerde. Hij hield zijn hoofd een beetje schuin.

"..Of ik ben je naam even kwijt, of je hebt het me nog niet verteld," zei hij. Barbenusa keek op. Dat was een beetje gênant. "I-ik ben Barbenusa Ledger," zei ze snel. Khan grijnsde toen ze angstig naar de grond keek. "Aangenaam kennis te maken.. Barbenusa Ledger," zei hij langzaam waarna hij haar hand eindelijk losliet. Barbenusa probeerde haar zucht van verlichting te verbergen en ging terug op het bankje zitten.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.