Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Star Trek » Barbenusa Into Darkness! [Star Trek Into Darkness Fanfic] » De speech van Khan

Barbenusa Into Darkness! [Star Trek Into Darkness Fanfic]

9 maart 2014 - 19:44

688

0

264



De speech van Khan

Khan bleek gelijk te hebben. Precies een minuut later kwamen Kirk en Spock de ruimte binnen. Barbenusa wachtte nieuwsgierig af wat ze te zeggen hadden.

"Waarom ligt er een man in die torpedo?" vroeg Kirk. Khan keek even met een wat depressieve blik naar de grond. "Er liggen mannen en vrouwen in al die torpedo's. Ik heb hen daarin gelegd."

Kirk en Spock keken elkaar aan en Barbenusa keek nogal dom. Kirk keek wantrouwend de cel in. "Wie ben jij in godsnaam?" Khan keek even voor zich uit.

"Een overblijfsel uit vervlogen tijden. Genetisch gemanipuleerd om suprieur te zijn en anderen ten tijde van oorlog naar vrede te leiden. Maar wij werden als criminelen veroordeeld en gedwongen tot ballingschap. Eeuwenlang hebben wij geslapen. Hopende dat wanneer we wakker werden, dingen anders zouden zijn."

Barbenusa keek hem geschokt aan. Khan hief zijn hoofd en keek naar Spock.

"Maar door de vernietiging van Vulcan begon jullie Starfleet ruimtekwadranten te doorzoeken. Mijn schip werd op drift teruggevonden. Alleen ik werd wakker gemaakt." Barbenusa snapte er niets van en Kirk keek hem met een wazige blik aan.

"Ik heb 'John Harrison' opgezocht. Tot een jaar geleden bestond hij niet--"

"John Harrison was een fictie, onstaan op het moment dat Marcus mij wakker maakte om hem te helpen bij zijn doel. Een dekmantel om mijn ware identiteit te verbergen. Mijn naam.. Is Khan."

Het was even stil.

"..Waarom zou een Starfleet admiraal een ingevroren man van 300 jaar oud om hulp vragen?"

"Omdat ik BETER ben."

"In wat?"

"Alles."

Barbenusa knikte.

"Daar heeft hij wel gelijk in."

"Alexander Marcus moest reageren op een onbeschaafde dreiging in een beschaafd tijdperk," ging Khan verder. "Hij het had verstand van een krijger nodig, mijn verstand, om wapens en oorlogsschepen te ontwerpen."

Spock begon er dom doorheen te praten.

"U beweert dat hij elke richtlijn geschonden heeft, enkel om jouw intellect uit te buiten?"

"Hij wilde mijn WREEDHEID uitbuiten. Intellect alleen is nutteloos in een gevecht, meneer Spock. Jij kan niet eens een regel breken, hoe verwacht je een bot te breken?" Spock keek hem even beledigd aan toen Khan verder sprak.

"Marcus gebruikte mij om wapens te ontwerpen, om Starfleet te militariseren. Hij stuurde jullie om die wapens te gebruiken. Om mijn torpedo's af te vuren op een nietsvermoedende planeet." Hij richtte zich op Kirk en kreeg een angstaanjagende blik op zijn gezicht. "Toen heeft hij doelbewust uw schip beschadigd in vijandelijke ruimte met één onvermijdelijke uitkomst. De Klingons zouden op zoek gaan naar de daders en jullie zouden niet kunnen ontsnappen. Marcus zou eindelijk de oorlog hebben waar hij het over had. De oorlog die hij altijd al wilde."

"Nee," zei Kirk. Hij wilde het blijkbaar niet geloven. "Ik zag je het vuur openen in een kamer vol onbewapende Starfeelofficieren. Jij hebt hen gedood in koud bloed!" Khan schudde zijn hoofd en deed zijn ogen dicht.

"Marcus heeft mijn crew afgenomen!"

"Jij bent een moordenaar!" schreeuwde Kirk.

Khan draaide zich om en keek voor zich uit. "Hij gebruikte mijn vrienden om me beheersen.. Ik probeerde ze in veiligheid te brengen in de wapens die ik had ontworpen. Maar ik werd ontdekt.." Barbenusa zag hoe zijn ogen zich met tranen vulden. "Ik had geen keuze dan alleen te ontsnappen. En toen ik dat deed.. Had ik alle reden om aan te nemen dat Marcus iedereen had vermoord van de mensen die ik liefheb.." Een traan rolde langs zijn wang. Het brak Barbenusa's hart voor een moment. Khan draaide zijn hoofd. "Dus ik reageerde zoals ieder mens." Hij keek Kirk met puppy ogen aan.

"Mijn crew is mijn familie, Kirk. Is er iets wat jij niet zou doen voor je familie?"

Barbenusa knipperde een paar keer met haar ogen en wreef door haar gezicht om haar tranen te onderdrukken. Kirk leek zijn medeleven proberen te verbergen.

Opeens riep er iemand: "Naderingswaarschuwingen. Er is een schip dat recht op ons afkomt."

"Klingons?" vroeg Kirk. Khan liep naar het glas toe. "In warp? Nee Kirk. We weten allebei wie het is," zei hij alsof hij opeens Kirks beste vriend was.

Er werd antwoord gegeven op Kirk. "Volgens mij niet, het schip komt niet van Kronos." Kirk keek Khan verschrikt aan en draaide zich toen om.

"Breng Khan naar de ziekenboeg," zei hij. "En plaats zes beveiligingsmensen bij hem."


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.