Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Star Trek » Barbenusa Into Darkness! [Star Trek Into Darkness Fanfic] » De Ziekenboeg

Barbenusa Into Darkness! [Star Trek Into Darkness Fanfic]

9 maart 2014 - 19:45

573

0

266



De Ziekenboeg

Barbenusa was nog steeds bezig met wrijven in haar ogen toen Khan zich op haar richtte. Barbenusa lachte zachtjes om haar verdrietige gezicht te verbergen. "Dat was.. Uh, dat was nogal wat.." zei ze. Khan knikte en keek een andere kant op. "Dat is het inderdaad.. Maar ik krijg mijn wraak nog wel. Dit is allemaal een deel van het plan.." fluisterde hij zodat Spock, die nog bij de cel stond, dit niet kon horen.

"Khan, de kapitein heeft me zojuist gevraagd je naar de ziekenboeg te brengen. Ik neem aan dat u meegaat."

Khan keek even naar Barbenusa.

"Alleen als zij ook meegaat."

"Het spijt me, maar de kapitein heeft dat niet vermeld in zijn commando," reageerde Spock als een robot.

Khan keek hem geïrriteerd aan. "Meneer Spock, Barbenusa heeft net zo veel recht om even deze cel te kunnen verlaten als ik. Misschien nog wel meer. En ik neem aan dat u wel een vermoeden heeft hoeveel schade zij in staat is te veroorzaken." Spock keek hem dom aan. Khan rolde met zijn ogen.

"GEEN."

Barbenusa gniffelde bij het zien van Spocks onnozele gezicht.
---
Khan en Barbenusa waren gezellig aan het marcheren door de gangen van The Enterprise, begeleid door zes beveiligingsmensen. "Dramatisch hoor," zei Barbenusa droog. De rood-shirtige beveiligingsmensen hielden allemaal een groot geweer vast. Barbenusa voelde zich best wel cool. Zo voelt een crimineel zich dus als hij streng bewaakt wordt, dacht ze bij zichzelf.
---
Al snel kwamen ze aan bij de ziekenboeg. Het was best wel een gezellig kamertje. "Dit is in ieder geval beter dan die cel," zei Barbenusa terwijl ze een beetje rondliep door de kamer. Er stonden wel allemaal rood-shirtige mensen om hen heen met geweren, maar daar lette ze niet echt op.

"Dus," begon Barbenusa. "Dat ene ruimteschip dat op ons af kwam was die van Marcus?"

Bones was ook in de kamer. Hij was bezig met het scannen van Khan die op een soort operatietafel zat met handboeien om. "Ja, het is het schip van de Starfleet admiraal Marcus," zei hij. "Geen idee waarom hij hier nou weer is.."

Barbenusa keek naar de vreemde vrouw met blond haar die Khan de hele tijd boos aan het aanstaren was. Khan leek haar niet eens te zien, hij was alleen maar aan het kijken hoe Bones hem scande. Barbenusa probeerde oogcontact te zoeken met de vrouw en zwaaide een beetje rond.

"Wat?" zei de vrouw nijdig. Barbenusa hief haar handen onschuldig. "Uh, sorry hoor. Maar.. Wie bent gij en wat doet gij hier?" Khan keek Barbenusa even vragend aan en Barbenusa schudde haar hoofd. De vrouw keek ook heel vaag. "Mijn naam is Carol. Ik denk dat dat genoeg informatie is," antwoordde de vrouw op onaardige toon. Barbenusa rolde met haar ogen.

Op dat moment voelde ze dat het schip weer in beweging kwam. Carol ging weer verder met Khan boos aanstaren. Bones ging met zijn scanner langs Khans gezicht. "We zijn tenminste weer onderweg," zei Bones tevreden. Khan hief zijn hoofd een stukje.

"Als je denkt dat jullie veilig zijn tijdens warp, heb je het mis." Hij richtte zijn ogen even op Carol die alleen nog maar bozer keek en opeens wegrende.

"Kijk, nou heb je haar afgeschrikt!" zei Barbenusa op domme toon. Khan grinnikte even. "Wat ben je eigenlijk aan het doen?" vroeg Barbenusa toen aan Bones. Bones was inmiddels iets met Khans bloed aan het doen. "Ik ben zijn bloed aan het bestuderen. Het is heel vreemd, zijn cellen hebben iets dat zelfs ik nog nooit heb gezien."


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.