Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » The Avengers » Harry Potter / The Avengers / LotR Crossover ! » Hermiones onverwachte bezoek

Harry Potter / The Avengers / LotR Crossover !

9 maart 2014 - 20:18

901

1

295



Hermiones onverwachte bezoek

Hermione loopt snel terug naar de slaapkamer. Wat was dat ooit voor een vreemd wezen? Een man van ijzer? Of was dat gewoon een groot, rood harnas? Waar komt hij vandaan? Zou hij gevaarlijk zijn? Hermione breekt haar hoofd over zoveel vragen. Ze is erg nieuwsgierig geworden. Slapen zal nu toch niet meer lukken, dat weet ze zeker. Diep in gedachtes opent ze haar slaapkamerdeur en loopt naar binnen. Langzaam sluit ze de deur weer. Opeens springt iemand achter de deur vandaan en grijpt haar bij haar pols.


Hermione schreeuwt verschrikt. ''Stilte!'' schreeuwt de man die haar vast houdt. Hermione probeert zich los te trekken maar ze heeft nog nooit zoveel brute kracht gevoeld. Het lijkt alsof ze muurvast zit. De man heeft een gouden helm met hoorns en draagt een groene cape. Angstig kijkt Hermione hem aan. De man grijnst duivels.

''Waar is de Tesseract?'' zegt hij langzaam.

Hermione reageert niet maar is verstijfd van schrik. De man trekt Hermione dichter naar zich toe. Snel grijpt Hermione met haar vrije hand haar toverstok tevoorschijn. Maar net als ze een spreuk wil uitspreken pakt de man de toverstok van haar af en gooit het weg. Nu staat Hermione totaal machteloos! Ze slikt. De man komt met zijn gezicht dicht bij het hare.

''Waar.. is.. de.. Tesseract?'' fluistert hij opdringerig. Hermione schudt angstig haar hoofd.

''Ik weet het niet..''

''WAAR IS HET?!?!'' schreeuwt de man opeens. Hermione springt op van schrik.

''ZEG HET!'' Ze schudt haar hoofd.

''Ik weet het niet!'' zegt ze paniekerig.

Even staart de man haar met vurige ogen aan. Hermione kijkt bang naar de grond. Dan begint de man duivels te lachen. Hermione weet niet waarom. Misschien lacht hij om haar angst? Bij die gedachte draait haar maag om van de zenuwen.

''Wie ben jij?!'' zegt ze met een hoge stem. De man grijnst en schraapt zijn keel.

''Ik ben Loki.. uit Asgard.''

Hermione kijkt op. De man werpt haar een griezelige blik toe.

''Loki.. uit Asgard?'' herhaalt ze vragend. De man knikt. ''Maar..'' zegt ze stamelend. ''Jij.. jij komt toch alleen maar voor in legendes?''

De man grinnikt. ''In legendes ja.. Zien is geloven, nietwaar?'' Hermione knikt twijfelachtig. Dan realiseert ze zich dat de man haar nog steeds bij haar pols vasthoudt. Loki kijkt ook naar haar pols maar laat haar niet los.

''Dus..'' begint hij. ''Als je niet weet waar de Tesseract is.. Heb je dan misschien de ijzeren man gezien?''

Hermione twijfelt even. Maar ze is niet dom. ''Nee.'' zegt ze kortaf. Loki schudt lachend zijn hoofd. ''Jawel.'' zegt hij. ''Denk je dat ik dom ben? Hm?'' Hermione schudt snel haar hoofd.

''Nee maar..''

''SPREEK DAN DE WAARHEID!''

Opeens grijpt Loki Hermione bij haar keel. Hermione schrikt en begint tegen te stribbelen. Maar Loki is veel sterker.

''Zeg me waar de ijzeren man is..'' Hermione reageert niet en probeert zijn hand van haar keel af te krijgen.
''Ik waarschuw je..''

Op dat moment gaat de deur open.


''LOCOMOTOR MORTIS!'' Er schiet een rode straal recht op Loki af. Zodra de rode straal hem raakt schreeuwt hij, laat Hermione los en valt op de grond. Hermione hapt naar adem en wrijft langs haar nek. Severus Snape rent de kamer in met zijn toverstok op Loki gericht. Hermione gaat snel achter Snape staan.

Loki ligt op zijn rug en kijkt naar zijn eigen benen en probeert ze te bewegen. ''Au!'' zegt hij verontwaardigd. Hij kijkt Snape nijdig aan. ''Wie had kunnen weten dat mensen ook magie hadden..'' Hij schudt zijn hoofd. Dan komt Tony Stark opeens de kamer binnen rennen.

''Nou nou Severus. Kun je niet even op me wachten ofzo?''

Hermione kijkt hem verbaasd aan. Hij heeft zijn ijzeren pak niet meer aan! Stark kijkt naar zijn eigen kleding. Dan kijkt hij op naar Hermione.

''Tja, je professor heeft het pak weggehaald. Maar ik ben nog steeds cool toch?''

Snape rolt met zijn ogen. Dan kijkt Stark naar Loki op de grond.

''Loki! Wat lig jij hier te doen?'' Loki kijkt hem kwaad aan.

''Hou je kop.'' zegt hij kortaf. Stark lacht. ''Natuurlijk hou ik m'n kop! Ik was niet van plan om hem aan jou te geven..'' Hermione grinnikt. Loki knarst op zijn tanden.

''Realiseer jij je wel dat we hier voor eeuwig vast zitten?! Domme hond die je bent.'' Stark zet dreigend een stap naar hem toe. ''Hé, pas op hè? Je mag veel dingen tegen me zeggen maar je mag me nooit beledigen!'' Hij kijkt naar Snape en Hermione. ''Jullie kunnen maar beter op zoek gaan naar de Tesseract. Als je ergens een blauwe kubus ziet, breng het dan meteen naar mij.''

Snape kijkt Tony met een duistere blik in zijn ogen aan.

''Kijk me niet zo aan, kraai.'' reageert hij droog. Snape kijkt verontwaardigd en draait zich dan om.

''Kom mee miss Granger.'' zegt hij eentonig. Hermione kijkt nog even angstig naar Loki. Die grinnikt alleen maar duivels. Snel loopt ze achter Snape aan.
---
''En wat ben je van plan te gaan doen als je de Tesseract hebt?'' zegt Loki. Stark haalt zijn schouders op. ''Ik ben in ieder geval niet van plan om hier te blijven, dus ik vind wel een manier om die Tesseract ons terug te laten sturen.'' Loki lacht. ''Dat mocht je willen. We kunnen niet meer terug.'' ''Ik probeer tenminste iets. Ik blijf niet de hele tijd lui op de grond liggen zoals jij.'' reageert Stark droog. Loki slaat zijn hand voor zijn gezicht.


Reacties:


bramowicz
bramowicz zei op 9 maart 2014 - 21:54:
het is een heel leuk hoofdstuk