Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » The Avengers » Harry Potter / The Avengers / LotR Crossover ! » De Tesseract

Harry Potter / The Avengers / LotR Crossover !

10 maart 2014 - 17:02

758

1

260



De Tesseract

Hermione loopt achter Snape aan door de gangen van Hogwarts. Snape loopt echter erg snel. Hermione moet bijna rennen om hem bij te houden.

''Luister miss Granger, ik wil niet dat je te erg betrokken raakt bij dit misverstand. Ga naar de ontbijtzaal.'' Snape kijkt niet om terwijl hij dit zegt. Hermione heeft er nu wel genoeg van dat Snape telkens zegt waar ze naartoe moet gaan en wat ze moet doen. ''Professor Snape, ik ga met u mee.'' zegt ze vastbesloten. Op dat moment draait Snape zich abrupt om waardoor Hermione, wie haar looptempo nog wat hoger had gemaakt, hard tegen hem op loopt. Hermione deinst opnieuw terug.

''Laten we hier maar geen gewoonte van maken..'' zegt ze half lachend. Snape fronst zijn wenkbrauwen. ''Miss Granger, ga naar de ontbijtzaal.'' herhaalt hij doordringend. Hermione schudt haar hoofd.

''Sorry professor, ik wil weten wat een Tesseract is, en wat die mensen daar doen, en of--''

''DE ONTBIJTZAAL MISS GRANGER!!'' Hermione schrikt op. Snape kijkt haar vreselijk kwaad aan. Het was niet haar bedoeling om hem zo kwaad te maken. Ze slaat haar ogen neer en loopt snel weg. Snape kijkt haar even na. Dan draait hij zich om en loopt verder.
---
Hermione komt de ontbijtzaal in. Er zijn nog maar een paar studenten begonnen aan hun ontbijt. Hermione kijkt of ze Harry en Ron al ziet, maar die zijn blijkbaar nog op bed. Hermione kijkt even naar de studenten die aan het eten zijn. Ze wil toch weten wat er gaat gebeuren met die Stark en Loki. Haar nieuwsgierigheid leidt haar de ontbijtzaal uit, op zoek naar de Tesseract. Ze weet zeker dat Snape nu ook op zoek is naar die kubus en misschien, als zij hem eerder vindt, mag ze wel wat meer dingen weten over dit mysterie! Ze raakt al opgewonden bij de gedachte en begint sneller te lopen.

Hermione komt langs de meisjes wc waar ook de Chamber of Secrets is. Nooit gaat iemand daar naar de wc. Ook Hermione gaat daar liever niet naar binnen en dus loopt ze snel door. Zag ze daar nou een blauw licht? Ze zet een paar stappen achteruit en kijkt de meisjes wc opnieuw in. Ja! Daar is het! Hermione raakt erg opgewonden en snel rent ze op het blauwe licht af. Voor haar voeten ligt een doorzichtige, lichtgevende, blauwe kubus. Het is eigenlijk maar een klein dingetje, als Hermione het zo bekijkt. Ze raapt de kubus op. Het is best wel zwaar. Het blauwe licht wordt feller. Zouden Tony Stark en Loki door dit dingetje hier terecht gekomen zijn? Ze bestudeert de kubus aandachtig.

''Granger!'' zegt opeens iemand achter haar. Hermione schrikt zich wild. Ze draait zich om en ja, Snape staat in de deuropening. ''Ik had je toch gezegd naar de ontbijtzaal te gaan?!'' zegt hij verontwaardigd.

Hermione knikt, proberend zijn dodelijke blik te ontwijken. ''Uh, ja, maar ik.. moest gewoon naar de wc.'' Snape schudt zijn hoofd.

''Onzin.'' zegt hij kortaf. ''Zelfs ik weet dat niemand hier nog heen gaat. Je was gewoon op zoek naar de Tesseract, is het niet?''

''Nou, ik.. ik..'' Hermione wankelt zenuwachtig heen en weer. Snape schudt zuchtend zijn hoofd. ''Ik zou eigenlijk 5 punten afhalen van Griffindor door het negeren van je leraar.. Maar ik zou je 10 punten geven voor het vinden van de Tesseract.''

Hermione kijkt op. ''Dus ik heb 5 punten verdiend?'' zegt ze enthousiast. Snape zucht. ''Blijkbaar.'' Hermione lacht. ''Dank u!''

''Geef nu die Tesseract hier, miss Granger.'' reageert Snape met een lage stem. Hermione doet wat haar gevraagd wordt. Ze geeft de Tesseract aan Snape. Snape bekijkt de Tesseract. ''Ik ga terug naar jouw kamer waar Tony Stark en zijn ''vriend'' Loki zijn..'' Hermione kijkt vastberaden. ''Ik ga mee!-'' ''Nee, jij gaat naar de ONTBIJTZAAL.'' zegt Snape met eens steeds nijdigere toon in zijn stem. ''Maar eh, professor, het is mijn kamer weet u..'' zegt Hermione voorzichtig. Ze wil Snape niet weer zo kwaad maken. Snape trekt een wenkbrauw omhoog en zucht.

''Het lijkt me nogal nutteloos om dit duizend keer over te zeggen aangezien je toch nooit ophoudt.'' Hermione krijgt een beetje hoop. ''En aan de ene kant heb je wel gelijk; het is jouw kamer..''

''Dus ik mag mee?!'' Hermione kijkt Snape enthousiast en hoopvol aan. Hij reageert alleen met een emotieloze ''Hm,'' en loopt weg. Dat was genoeg voor Hermione. Vrolijk volgt ze hem. ''Maar je moet wel weten dat, als jou iets overkomt, ik de verantwoordelijk NIET op me neem.'' zegt Snape. Hermione knikt. Ze volgt hem terug naar Stark en Loki.


Reacties:


bramowicz
bramowicz zei op 10 maart 2014 - 19:46:
sneep wordt aardig
heel leuk verhaal