Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » The Avengers » Harry Potter / The Avengers / LotR Crossover ! » MY PRECIOUSSS

Harry Potter / The Avengers / LotR Crossover !

10 maart 2014 - 17:09

1536

2

358



MY PRECIOUSSS

Severus en Hermione rennen de kamer in waar Tony Stark en Loki aan het wachten zijn. Stark is inmiddels naast Loki op de grond gaan liggen. Loki kan zijn benen namelijk nog steeds niet bewegen.

''We hebben de Tesseract!'' zegt Hermione opgewonden. Tony vliegt overeind. Loki ook, maar hij gaat kreunend van pijn meteen weer terug op de grond liggen. ''De Tesseract!'' zegt Tony vrolijk. Hij glimlacht gemeen naar Loki die hem grommend aankijkt. Tony steekt zijn hand uit om de Tesseract uit Snapes handen te trekken, maar Snape houdt de Tesseract alleen maar verder bij hem uit de buurt. Tony kijkt hem zeurderig aan.

''Kom op Karel...''

''Severus.''

''Severus dan. We hebben die Tesseract echt nodig!''

Snape knijpt zijn ogen tot spleetjes. ''Ik voel heel veel kracht in dit voorwerp..'' zegt hij langzaam. ''Hoe kan ik zeker weten dat jullie hier niets mee gaan doen dat catastrofale gevolgen heeft?'' Tony kijkt hem serieus aan. ''Je zult me moeten geloven. Maar je kunt de Tesseract beter niet aan Loki geven. Hij wil er namelijk de wereld mee overheersen.'' Hermione kijkt een beetje geschrokken naar Loki. Snape kijkt alleen maar vol afschuw naar hem. Loki reageert niet echt en draait zijn hoofd zuchtend om.


''Dus, Frank,''

''Severus.''

''Geef de Tesseract nu aan mij en dan zorg ik dat wij weggaan naar waar we vandaan komen en nooit meer terugkeren.'' Tony steekt zijn hand uit. Snape kijkt een beetje wantrouwend maar dan geeft hij hem dan toch de Tesseract. Tony glimlacht dankbaar en concentreert zich dan helemaal op het blauwe kubusje. ''Tesseract,'' begint Tony. ''Stuur ons nu alstublieft terug naar waar we vandaan komen!'' Hermione gniffelt even als ze ziet dat Tony tegen die kubus aan het praten is.

Maar dan opeens begint de Tesseract een steeds feller blauw licht te geven. Hermione deinst terug en Snape gaat beschermend voor haar staan. Dan opeens schiet er een blauwe straal uit de Tesseract en er verschijnt een portaal in Hermiones kamer. Hermione voelt een enorme zuigkracht komen uit het portaal. Tony en Loki worden er al naartoe getrokken en verdwijnen in het portaal. Severus probeert zichzelf te verzetten maar dan worden ook hij en Hermione het portaal in gezogen.
---
Hermione opent haar ogen. Ze ligt in een hol of iets dergelijks. Een kleine grot misschien. Ze gaat overeind zitten en kijkt om haar heen. Daar ziet ze iemand met zijn rug naar haar toe zitten. Het is een jongen die kleiner is dan Hermione zelf en hij heeft zwart krullend haar. Aan de andere kant van de grot ziet ze een jongen met bruin haar tegen de wand aan liggen. Hij slaapt blijkbaar. Hermione richt zich weer op de jongen met zwart haar.

''Hallo?'' zegt ze voorzichtig. De jongen draait zich verschrikt om en hij stopt iets wat aan zijn ketting hangt terug in zijn shirt. ''Wie ben jij!?'' schreeuwt hij verschrikt. Hij pakt meteen een zwaard en wijst ermee naar Hermione. ''Hoe kom jij hier?!'' Hermione deinst terug. ''Ik.. ik ben Hermione.. En ik- ik ben door een portaal gegaan en toen was ik opeens.. hier.''

De jongen kijkt haar vragend aan. Zijn ogen zijn helderblauw. Dan stopt hij zijn zwaard weer weg. ''Ik zeg het je,'' begint hij dreigend. ''Als je mij of mijn spullen ook maar met één vinger aanraakt ben je er geweest.'' Hermione slikt en knikt dan.

''Heb je toevallig uhm, een man gezien met zwarte kleding en zwart haar?'' De jongen kijkt op. ''Nee.. Hoezo?'' Hermione zucht. ''Nou weet je, toen net was ik nog op de toverschool Hogwarts, maar toen Tony Stark ofzo en Loki kwamen en de Tesseract meebrachten..''

''De Tesseract? Dat ding bestaat niet.''

''Ja dat dacht ik eerst ook, maar professor Snape en ik werden ook in het portaal gezogen en toen was ik hier.''

De jongen kijkt haar met grote ogen aan. ''De Tesseract.'' herhaalt hij. ''Bedoel je die blauwe kubus?'' Hermione knikt. De jongen schudt zijn hoofd. ''Dat is onmogelijk!'' zegt hij dan.

''Word wakker slaapkoppen!''

Hermione schrikt op van deze vreemde stem. Bij de uitgang van de grot hangt een vreemd wezen ondersteboven. Dan laat hij zichzelf vallen en landt de grond. Hij rent naar de jongen met bruin haar die aan het slapen is af. ''We moeten nu gaan, jaah.'' De jongen rekt zich uit. Dan ziet Smeagol Hermione. Hij schreeuwt en springt verschrikt achteruit. Hermione doet hetzelfde.

''Smeagol, dit is Hermione maar. Ze zegt dat ze hierheen is gebracht door de Tesseract.'' zegt de jongen met zwart haar.

''Tesseract?!''

Op dat moment komt het wezen op haar aflopen. Hermione pakt haar toverstok en richt het op Smeagol. ''B-blijf staan!'' zegt ze angstig. Smeagol kijkt haar vragend aan.

''Waarom wijst dat naar ons met die stok, lieveling?'' zegt hij. De jongen met zwart haar schudt zijn hoofd. ''Geen idee. Ze zei dat ze van een tovenaarschool komt. Misschien is ze wel een heks!'' Hij grinnikt. ''Maar dat is onmogelijk; er zijn maar een paar tovenaars op de wereld.''

Hermione kijkt hem kwaad aan. Snel pakt ze een steen, legt het voor haar op de grond en zegt: ''Wingardium Leviosa.'' De steen begint te vliegen.

''Wooow!'' zegt de bruin harige jongen. De jongen met zwart haar kijkt met grote ogen naar de vliegende steen. Hermione grijnst triomfantelijk. Smeagol staart even naar de steen.

''WE ZIJN VERVLOEKT LIEVELING!!'' schreeuwt hij dan uit.

''HEKSERIJ, ZEGGEN WE JE. Dit grotige hobbitje is...''

Hij wacht even.

''DE DUIVEL.''

''Doe normaal.'' reageert de jongen met zwart haar. ''Het komt waarschijnlijk door de Tesseract, tenminste dat zegt ze. Ze komt uit een andere wereld.'' Hermione knikt. Ze kijkt nog steeds vol afschuw naar Smeagol. Smeagol houdt zijn hoofd schuin. ''Dus dat blauwige kubusje is geen legende, lieveling?'' Hij loopt langzaam op Hermione af. ''Dat blauwe blokske is dus echt..?'' Hermione kruipt naar achteren en knikt dan. Dan begint Smeagol vreemd te dansen.

''Wij wist het lieveling! Wij wist! Wij dacht al!''
''Wij nemen die kubus voor onszelfen, lieveling.. Ja..''

Dan draait Smeagol zich om. ''Waar is ie!?'' zegt hij aandringerig.

''Ik weet het niet.'' antwoordt Hermione voorzichtig.

''Jij liegebeest!'' schreeuwt Smeagol en hij springt op Hermione af. De jongen met zwart haar grijpt hem vast en duwt hem op de grond. ''Hou op Smeagol!'' zegt hij kwaad. Smeagol knikt onderdanig. ''Het spijtst ons meester.''

Hermione zucht diep. De jongen met zwart haar gaat bij haar zitten. ''Ik ben Frodo.'' zegt hij. De jongen met bruin haar komt er ook bij zitten. ''Ik ben Sam.'' Hij kijkt wantrouwend naar Smeagol.

''Let maar niet op hem. Hij is een vuile..''

''Sam, genoeg.''

Hermione kijkt Sam en Frodo verbaasd aan. ''Oké..'' zegt ze. ''Ik moet op zoek naar mijn leraar Snape en de Tesseract. Ik denk dat ik maar snel begin.'' Snel staat ze op, loopt met een ruime bocht om Smeagol heen en komt dan de grot uit. Ze kijkt om zich heen; het gebied staat vol met bomen en gras. In de verte ziet ze een vulkaan. ''Waar ben ik ooit..'' zegt ze in zichzelf. Sam en Frodo zijn inmiddels ook aan komen lopen.

''Dus eh, waar denk je dat je leraar Snape kan zijn?'' vraagt Sam. Hermione haalt haar schouders op. ''Hij moet hier ergens in de buurt zijn.'' Smeagol kijkt schichtig in het rond. Opeens vliegt er een straal vuur tegen hem aan. Schreeuwend vliegt hij aan de kant en knalt tegen een boom aan.

''Snape?''

Met zijn toverstok voor zich uit gewezen komt Snape met grote stappen aanlopen. Hij gaat voor Hermione staan en richt zijn stok op Frodo en Sam.

''Waar is de Tesseract?'' sist hij. Sam gaat voor Frodo staan.

''I-ik ben niet bang voor u.'' zegt hij nogal onzeker. ''Als u hem wilt doden, moet u eerst mij doden. Ik bescherm mijn meester tegen elk gevaar.''

Snape laat zijn toverstok langzaam zakken. ''En wie ben jij dan wel, kleine dwerg?''

Sam schudt zijn hoofd. ''Ik ben geen dwerg, meneer, ik ben een hobbit.'' Snape kijkt verbaasd op de hobbit neer. ''Een.. hobbit?'' Hij trekt een wenkbrauw omhoog. Sam knikt. ''Ja, een hobbit! Heeft u daar nog nooit van gehoord?'' Snape geeft geen antwoord op deze vraag. Hij kijkt naar Smeagol die kreunend van pijn opstaat.

''Het probeerde ons te doden, lieveling.. Het zal boeten, dat zwarte tovenaarske zal boeten.. Het zal..''
''Maar, maar lieveling, we moeten naar Mordor toch? Ja naar Mordor!''

Smeagol draait zich om en kijkt Snape kwaad aan. Snape richt zijn toverstok op Smeagol wie daarna zijn handen voor zijn ogen slaat. ''Doet ons geen pijn, lieveling! Smeagol is aardig! Smeagol is een vriend!''

Snape kijkt vragend naar Frodo en Sam. ''Wat is dat voor pratende aap?'' Frodo gaat naast Sam staan. ''Dat is Smeagol, hij is een beetje vreemd maar u moet hem geen pijn doen!''

Snape rolt met zijn ogen en kijkt dan achter zich naar Hermione. ''Miss Granger, we moeten hier weggaan voor je weer in de problemen komt.'' Hermione knikt. Dan staat Snape opeens stil. Hij kijkt met grote ogen om zich heen. ''Ik.. voel een grootse kracht dichtbij ons..'' Hermione kijkt hem hoopvol aan. ''De Tesseract?''

Snape kijkt haar niet aan maar blijft om zich heen kijken. ''Dit is niet de Tesseract, miss Granger. Het is een duistere kracht..'' Hermione ziet dat Frodo verschrikt zijn hand om zijn ketting sluit..


Reacties:


bramowicz
bramowicz zei op 10 maart 2014 - 19:51:
heel leuk


Eenmens
Eenmens zei op 10 maart 2014 - 19:24:
Awesome!