Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » schrijfwedstrijd » Storm

schrijfwedstrijd

16 maart 2014 - 19:51

436

0

321



Storm

Dit is opdracht vier. Het is een stuk met brief als reactie op de brief van Kirsten. (MyReflection)

De golven wiebelden het schip zachtjes heen en weer. In de verte naderde een storm. Michiel was al druk bezig met de voorbereidingen om de storm zo snel mogelijk te passeren. Het kwam niet vaak voor dat ze zoiets aan zagen komen. Rondom hem rende ieder heen en weer, enkele waren ook voorbereidingen aan het treffen, enkele waren bezig met de dagelijkse routine op een schip. De kapitein zat in de kajuit coördinaten na te lezen voor het vervolg van hun tocht.

Eerder die dag, voordat de storm zich had aangediend, had Michiel een brief proberen te schrijven. Hij had deze ingeleverd bij de kapitein, hem laten beloven, mocht er iets met Michiel gebeuren, dat hij deze brief aan Elene te geven. Hopelijk zou hij dan ook zeggen dat hij een goed bemanningslid was geweest.

De storm was heviger dan gedacht. Met man en macht probeerde ze het schip op koers te houden. Golven van enkele meters hoog beukten op hun in. Er was al iemand overboord gevallen, ze hadden hem niet kunnen redden. Michiel rende van de ene kant naar de andere kant van het schip, net als de andere. Met hun gewicht probeerde ze ervoor te zorgen dat het schip niet zou kapseizen. Het einde van de storm was in zicht. Twee grote golven naderde snel. Ieder rende zo snel heen en weer als hen benen het toe lieten. Het schip helde scheef over. Een kanon schoot los en schoof naar beneden. Enkele anderen gleden weg, het dek te glad onder hun schoenen. Langzaamaan drong het tot ieder door wat stond te gebeuren. Enkele deden een schietgebedje, andere klommen over de rand, proberend in veiligheid te komen. Het schip kapseisde.


Lieve Elene,

Als jij deze brief zult lezen, betekent dat dat ik er niet meer ben. Ik hoop dat je me dan kunt vergeven dat ik toch gekozen had om mee te gaan. Ik had bij jou kunnen blijven, dan had ik waarschijnlijk nog geleefd. Je moet echter begrijpen dat ik dit juist voor ons deed, voor jou. Als ik deze tocht zou overleven dan hadden we veel rijkdom gekend. Ik wilde je een goed leven kunnen bieden, mogelijk zelfs met luxe.

Voor mij zul jij altijd de enige blijven. Alles wat ik deed, heb ik voor jou gedaan. Daarbij zal ook alles wat ik al heb bereikt, jou nu toebehoren. Ik heb geprobeerd om dat allemaal al te regelen, maar je zult ook het bijgevoegde testament verklaring van mij nodig hebben daarvoor, vermoed ik.

Ik hoop dat je het geluk zult vinden. Dat je gelukkig kunt worden zonder mij.
Vergeet nooit dat ik van je houdt!

liefs Michiel


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.