Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Star Trek » Barbenusa Into Darkness! [Star Trek Into Darkness Fanfic] » Khan is kwijt

Barbenusa Into Darkness! [Star Trek Into Darkness Fanfic]

11 maart 2014 - 20:02

770

0

296



Khan is kwijt

Khan liep de hoek om achtervolgd door Kirk, daarachter Scotty en als laatst Barbenusa. Ze hielden allemaal hun pistool gereed. Scotty leek zich te ergeren aan waarom ze liepen en niet de lift gebruikten.

"Zij hebben zo weer stroom en wij wandelen?" zei hij.

Khan keek goed om zich heen terwijl hij doorliep. "De turboliften vallen erg op en dan zou Marcus ons opsluiten," legde hij uit. Ze kwamen in een kamer waar een computer-ding stond. Khan stopte zijn pistool even weg en typte wat dingen in. "Dit pad loopt naast die van de machinekamer, ze kunnen hun wapens hier niet gebruiken zonder de warpkern te destabiliseren wat ons het voordeel geeft." Khan rende alweer door en Kirk, Scotty en Barbenusa volgden hem snel.

"Waar heb je die gast gevonden?" zei Scotty gefascineerd. "Dat is een lang verhaal," antwoordde Kirk terwijl ze doorliepen. Barbenusa grinnikte.
---
Even later waren ze aangekomen in een smalle gang. Khan liep nog steeds voorop. Scotty keek om zich heen. "Ik wil niks zeggen hoor, maar waar is iedereen?" Khan reageerde meteen.

"Het schip is ontworpen voor minimale bezetting, voor één persoon indien nodig." Kirk keek op. "Één--?"

Op dat moment werd Khan aangevallen door een bemanningslid. Khan greep de gast vast en gooide hem tegen de muur terwijl hij kung-fu geluiden maakte. Hij stompte de gast en hij zakte in elkaar. Barbenusa, Kirk en Scotty stopte meteen met lopen en deinsden geschokt terug.

Opeens kwamen er van links ook andere bemanningsleden aan. Kirk en Scotty begonnen ze in elkaar te slaan. Barbenusa had geen idee wat te doen en ze sloeg er met haar ogen dicht maar een beetje op los. Ze hoorde wat gedender en de kung-fu geluiden van Khan op de achtergrond, toen ze per ongeluk iemand raakte die: "Au, verdomme!" zei. Barbenusa opende haar ogen en ze zag Scotty voor haar op de grond liggen.

"Oh sorry," zei ze schuldig.

Kirk trapte en sloeg nog even alle andere gastjes kapot en hielp toen Scotty overeind. "Gaat het?" vroeg hij. Scotty keek even naar Barbenusa en toen weer voor zich. Toen zag Barbenusa het ook.

"Waar is Khan?" zeiden ze tegelijk.

Kirk draaide zich snel om en zijn gezicht vulde zich met horror. "We moeten hem vinden," zei Kirk snel. Barbenusa knikte instemmend. "Dat is misschien wel een goed idee." Snel renden ze de gang door.
---
Ze kwamen een andere kamer binnen. "Waar is hij?" zei Scotty terwijl hij rondkeek.

Kirk keek om zich heen en liep toen weer een smalle gang in, met zijn pistool gereed, geen idee waar hij heen moest. Barbenusa liep maar weer achter ze aan. Kirk keek nog even rond.

"Shit," zei hij toen.

Barbenusa voelde veel emotie in dat woord. "We're fucked!" zei ze erachteraan om het nog erger te maken. Scotty leek het niet te begrijpen.

"Deze kant op," klonk het opeens van achteren.

Snel draaiden ze zich om en tot hun opluchting stond Khan daar. Barbenusa zuchtte diep toen ze zijn geamuseerde gezicht zag. Kirk zuchtte ook. Khan liep alvast verder en Kirk keek Scotty even aan. "Zodra we op de brug zijn, verdoof je hem met dat pistool."

Barbenusa schrok even. Moest ze hem gaan waarschuwen? Scotty keek verbaasd op.

"Wat? Khan verdoven? Ik dacht dat hij ons aan 't helpen was!"

Kirk keek nog even wantrouwend in de richting waar Khan naartoe was gelopen. "Ik ben er bijna zeker van dat wij hém helpen." Scotty keek Barbenusa vaag aan.

"Om een lang verhaal kort te maken," begon ze. "Khan is psychopaat, crimineel en moordenaar."

Scotty keek verschrikt op. "Maarrr, nu kunnen we maar beter achter 'm aan gaan voor hij weer weg is!" zei Barbenusa en ze rende het gangetje uit. Daar zag ze Khan lopen. Snel ging ze naast hem lopen.

"Huy Khan," begon ze. "Ben je, uh.. Ooit geraakt door een verdoofpistool?" Khan keek haar even aan.

"Meerdere keren," zei hij. "Hoezo?"

Barbenusa keek even achter zich naar Kirk en Scotty die ook kwamen aanlopen. "Eh, doet het pijn?" Khan haalde zijn schouders op. "Ik voelde er nooit niet zo veel van. Die verdoofpistolen werken niet op mij, maar dat komt door mijn manipulatie." Barbenusa knikte langzaam. "Gelukkig maar.."

Opeens veranderde Khans blik en hij keek even naar Scotty en Kirk. Toen keek hij naar Barbenusa met een 'oh'-blik. "Ik snap wat je bedoelt, klein veradertje," zei hij met een lichte grijns. "Bedankt voor de informatie."

Barbenusa stak haar duim een beetje twijfelachtig op. Het was tenslotte Khan die haar van The Enterprise gehaald had, dit was het minste dat ze voor hem kon doen. Kirk en Scotty kwamen al aanrennen. "Pfieuw, hier zijn we weer," zei Scotty die nu duidelijk een iets andere kijk had op Khan.

"Het is nu niet ver meer," zei Khan. "Deze kant op."


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.