Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Sherlock BBC » The Inexplicable Matchbox » Isaac Persano and the Thousand Matchboxes

The Inexplicable Matchbox

14 maart 2014 - 17:41

506

0

234



Isaac Persano and the Thousand Matchboxes

"Ja, stop hier," zei Sherlock tegen de taxichauffeur. De taxi kwam tot stilstand en John en Sherlock klommen eruit. "Zo, we zijn er!" zei Sherlock opgewekt. John keek naar het hotel en samen liepen ze naar binnen.

"Lestrade! Waar is hij?"

Lestrade kwam net aanlopen. "Hij is in kamer 42. En doe een beetje voorzichtig, wil je?"

Sherlock liep ongeïnteresseerd langs hem heen terwijl hij "Ja, ja, ja.." mompelde. John knikte naar Lestrade dat hij wel zou zorgen dat het goed kwam. Snel liep hij achter Sherlock aan naar kamer 42.

"Iedereen uit de weg!" zei Sherlock. "Iedereen weg! Ik ga deze plek inspecteren!" Er liepen een paar mensen rond en de kamermeid die Persano gevonden had.

"Bent u meneer Holmes?" vroeg de vrouw aan hem. Sherlock keek op.

"Ja. Hoe was Persano eraan toe toen je hem vond?"

De vrouw keek even opzij. "Niet goed, meneer. Het leek alsof hij in shock was.."

Sherlock antwoordde met een droge "Hm," en liep verder. Ze kwamen aan bij de kamer en deden de deur open. John bleef even in de deuropening staan van verbazing. In het midden van de kamer zat Isaac Persano, omringd door meer dan duizend luciferdoosjes. Hij keek wazig voor zich uit. Alsof hij niet aanwezig was. Sherlock stapte voorzichtig tussen alle doosjes door.

"Mijn god.. Sherlock! Pas toch op! Hij kan gevaarlijk zijn!"

Sherlock negeerde hem en kwam aan bij het midden van de kamer waar Isaac zat. Sherlock probeerde contact met hem te zoeken. "Meneer Persano? Isaac Persano? Hallo?" Maar Isaac bleef voor zich uit kijken en praatte niet. Snel liep John ook naar hem toe.

"Voorzichtig met de doosjes, John! Raak ze niet aan!"

John, die er al één aan de kant had geschoven, begon op zijn tenen naar het midden van de kamer te lopen. Sherlock onderzocht Isaac. "Hij zit hier al dagen.." zei hij verbaasd. "Deze man is totaal geschift!"

John keek op. "Nou, laten we niet meteen naar conclusies springen. Hij kan ook lijden aan posttraumatische stress verwarring. Lijkt me logischer."

Sherlock schudde zijn hoofd. "Nee. Hij is totaal geschift. Kijk naar hem, hij ziet zo bleek als wat. Als hij zoiets had als een trauma kon hij nog wel praten en kijk naar zijn ogen, John."

John keek en zag een witte waas voor de ogen van de man. Om zijn ogen was het rood. "Het lijkt wel alsof hij drugs heeft gebruikt.."

Sherlock grijnsde half. "Precies! Iemand heeft hem gedrogeerd. Met hele heftige drugs." Sherlock wierp een blik op de hals van de man. "Ingebracht met een spuit in zijn slagader. In zijn nek. Dat werkt het snelste, dat wel. De vloeistof is regelrecht naar zijn hersenen gestroomd."

John knikte langzaam. "En.. wat nu?" Sherlock keek om zich heen naar alle luciferdoosjes. "Ik ben hier nog wel een tijdje bezig. Ondertussen moet jij alles opzoeken over Isaac Persano en verschillende drugs en andere middeltjes waarmee je deze gevolgen krijgt."

Sherlock pakte een luciferdoosje op en John bleef staan.

"NU, John!"

John keek verontwaardigd op. "Oké, oké, ben al weg."


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.