Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Once Upon A Time » Tez's Life in Storybrooke » Proloog: Tez en haar saaie leven

Tez's Life in Storybrooke

20 maart 2014 - 14:29

462

0

269



Proloog: Tez en haar saaie leven

Tez verveelt zich. "Ik ben Tez," zegt ze tegen haar spiegelbeeld. "En ik ben dom." Ze schudt haar hoofd en leunt tegen de spiegel aan. "Boringness." Ze poetst haar tanden en gaat naar bed.

De volgende ochtend is het weer een boring dag voor Tez. Ze verveelt zich altijd kapot. Vermoeid rekt ze zich uit en kijkt naar haar kleding. Saaiheid, denkt ze bij zichzelf. Vandaag heeft ze zin om zich weer eens anders te kleden. Tez loopt in haar pyjama haar appartement uit. Ze gaat de trap af en verlaat het gebouw.

"Saaiheid," zucht ze terwijl ze door de winkel loopt. Iedereen in de winkel kijkt haar vreemd aan. "Tez," zegt dan iemand tegen haar. Tez draait zich om. "Joah?" "Waarom.. heb je een pyjama aan?" "Weinig redenen. Maar ik heb wel wát redenen. Ik vind mijn kleren lelijk en het heeft geen nut om ze aan te trekken als ik toch andere ga kopen." Tez zwaait. "Doei doei Mr. Hopper!"
De man kijkt haar een beetje verward aan. "Uh.. Ja. Je kunt me trouwens gewoon Archie noemen." Tez rolt met haar ogen. "Of Ar. Of Hop. Of Arhop. Of.." Archie knikt en maakt een stop gebaar. Tez stopt met het opnoemen van namen en kijkt hem zogenaamd verbaasd aan. Archie lacht vaag. "Ik snap het, Tez. Sorry voor het storen." Tez knikt en steekt met een overdreven glimlach haar duim op. "Alrighty dearie!" Archie maakt dat hij wegkomt en Tez blijft even staan in haar overdreven houding. Dan verandert haar gezicht weer terug in het verveelde gezicht van eerst.

"Lo, lo, lo. Mag ik dit kopen?" De vrouw achter de kassa kijkt Tez verward aan.
"Maar.. Je hebt de kleren al aan?"
Tez knikt alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
"Ik was toch van plan ze aan te trekken! Waarom zou ik ze dan nu weer uit gaan doen als ik ze toch net gepast heb?" De vrouw knikt met een gezicht alsof ze Tez gestoord vindt. Tez slaat de paarse sjaal over haar schouder en wijst naar het lange mantel van rood stof dat ze aan heeft.
"Ik neem aan dat u de prijs uit uw hoofd weet?" De vrouw staart even en schudt dan de blik van haar gezicht.
"Uh ja, dat is dan 42,50 euro alstublieft."
Met het lange gewaad loopt Tez over straat.
"Gratis friet," zucht ze. "Gratis hamburger.. Maar nee! Nergens te zien!"
"Waarom praat je tegen jezelf?" Tez zucht overdreven diep.
"Omdat voor de rest iedereen denkt dat ik gek ben!"
"Moet je niet op bezoek bij Dr. Hopper?" Tez laat haar oogleden een stukje zakken. "Ik ben geen psychopaat, Leroy."
"Oké, oké, sorry." Leroy heft zijn handen onschuldig en loopt snel door. Tez rolt opnieuw met haar ogen en zet haar saaie reis voort.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.