Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijd. » O4 - Niet Vergeten.

Schrijfwedstrijd.

22 maart 2014 - 16:42

732

1

256



O4 - Niet Vergeten.

Dit stuk is een reactie op de brief van Chayenne. I hope you'll like it.

Zuchtend draaide ik het stuk papier voor de derde keer om.
Het was ongelooflijk om te lezen hoeveel zij om mij gaf, en dat terwijl zij waarschijnlijk niet eens goed wist dat ik precies hetzelfde deed; ik gaf ontzettend veel om haar. Ik wist dat zij dat niet doorhad en het misschien wel niet door wou hebben, met opzet.
Het kon eventueel ook nog komen door het feit dat er weinig mensen van mijn bestaan afwisten, het waren misschien een paar vriendinnen van haar die wisten dat ik ergens op deze wereld te vinden was. Voor de rest was ik volkomen onzichtbaar.
Aan de ene kant deed het mij pijn om deze brief te lezen, het bracht enorm veel emotie met zich mee. Grotendeels vond ik dat wij hetzelfde waren, we dachten hetzelfde en voelden hetzelfde. We hadden niet specifiek andere meningen en de dingen die we deden, deden we zo’n beetje altijd samen. Het was dan toch pijnlijk om te lezen dat zij vond dat ik een ‘perfecte’ versie was, beter was in alle dingen. Zij was evengoed en het voelde vreselijk om te lezen dat zij dat niet vond. Ik wou haar duidelijk maken dat dit niet zo was, maar ik kon moeilijk een belletje plegen. Telefoons bestonden, natuurlijk, maar weinig mensen gebruikten ze om mee te telefoneren. Het had andere doeleinden. Ik deed iets wat volkomen ouderwets was, wat ik wou doen om haar duidelijk te maken dat we weldegelijk hetzelfde waren. Ik opende een lade met een kleine glimlach rond mijn mondhoeken, haalde een oud schrift en een pen tevoorschijn en boog me over mijn blank eiken bureautje.

19 augustus, 2038


Beste Jennifer,

Ik neem aan dat je niet zou verwachten dat ik ook nog terugschrijven zou, het is vier jaar geleden dat je brief bij mij in de bus viel. Ik kan me nog goed herinneren dat ik er uren naar heb zitten staren en het stuk papier haast niet van de grond durfde te halen, omdat ik bijna zeker wist dat het van jou kwam. Nadat ik een snelle blik op de brief geworpen had, legde ik het eerst in de kast. Ik kon pas een brief terug schrijven als ik er klaar voor was en dat ben ik nu, dat weet ik zeker.

Ik wil je eigenlijk duidelijk maken dat, nadat ik de brief een aantal keren goed bestudeerd had, ik niet het perfecte meisje ben. Je bent als een zus voor me en we zijn in veel opzichten precies hetzelfde. Niet minder, niet meer. Mijn leven mag dan door jouw ogen interessant zijn, maar jouw leven is zeker net zo boeiend. Jij had problemen, ik had problemen en ik weet niet of je momenteel met problemen kampt. Ik heb je ook al heel lang niet meer gesproken. Ik wil je alleen vertellen dat je nog altijd voor hulp bij mij kan komen, ik zal je helpen net zoals vroeger. Ook, wil ik je zeggen dat je niet jaloers op mij hoeft te zijn, mijn leven is absoluut niet perfect. Dat komt waarschijnlijk doordat het mijn eigen leven is en meestal is het zo dat je het leven van een ander stukke interessanter vindt dan je eigen, terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is. Jaloers zijn mag altijd, ik verbied je niets, maar onthoudt dat jij daardoor niet minder bent. Jij hebt het immers allemaal bedacht en mij gevormd en gekneed tot wat ik nu ben. Daarvoor wil ik jou ongelooflijk veel bedanken, er zijn niet genoeg woorden om dat te beschrijven. In dat opzicht, had ik het niet beter kunnen hebben.

Meid, als het mogelijk was had ik vele blije gezichtjes en hartjes getekend, maar ik wil deze brief toch een beetje formeel houden. Het gaat je goed en hopelijk nog beter in de toekomst.
Ik zal altijd aan je denken, net zoals jij aan mij denkt.

Veel knuffels,
Chayenne.


Voorzichtig plaatste ik de pen naast het volgeschreven papier en las het nog één maal globaal over. Het was goed zo, het vertelde alles wat ik zeggen wou. Het was alsof er een hoofdstuk afgesloten kon worden, waar ik nooit echt de moet voor had gehad. Glimlachend vouwde ik het papier tweemaal dubbel, ging op zoek naar een lege envelop en stopte de gevouwen brief er zorgvuldig in. Ik had geen adres, geen retour, niets, maar ik wist dat als ik haar naam erop schreef, het zeker bij haar op de deurmat viel.


Reacties:


Chayenne
Chayenne zei op 23 maart 2014 - 10:35:
Oh god. Omyy god. Irene. Ik hou van je. Nee, ik haat je. Nee omg ;(
This fucking thing...
It made me almost cryyy ;(