Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » The Hobbit » Barbenusa And The Desolation [The Hobbit Fanfic] » Wapens en andere zooi

Barbenusa And The Desolation [The Hobbit Fanfic]

7 april 2014 - 19:29

887

0

373



Wapens en andere zooi

"Morgen begint de laatste dag van de herfst," zei Thorin terwijl ze op Bard wachtten.

"Durin's dag komt daarna," zei Balin. "We moeten de berg voor die dag bereiken."

"En als we dat niet doen?" vroeg Kili bezorgd. "Als we de verborgen deur niet vinden voor die tijd?"

"Dan was deze hele zoektoch voor niets," antwoordde Fili hem.

Barbenusa beet op haar lip. Dat zou echt extreem genânt zijn. Bard kwam weer binnen lopen met de wapens en legde ze op tafel. Het waren hamers, stokken met haken en nog wat vissersspullen. Op zich zou je jezelf ermee kunnen verdedigen, maar blijkbaar waren de dwergen er totaal niet blij mee. Thorin greep de stok met haken van de tafel.

"Wat is dit?!"

"Snoekhaak," antwoordde Bard. "Gemaakt van een oude harpoen."

Kili pakte een vreemde hamer. "En dit?"

"Dat noemen we een kraaiensnavel. Een ouderwetse smidshamer. Het is best zwaar, maar als je je wilt verdedigen heb je aan deze spullen meer dan aan niks."

Barbenusa pakte een speer-achtig ding van de tafel en keek ernaar. "Best leuke dingetjes," mompelde ze.

Gloin keek boos. "We betaalden je voor WAPENS. Ijzeren zwaarden en bijlen!" Bofur gooide het leuke stokje met een ketting eraan terug op tafel.

"Het is belachelijk!" zei hij. De andere dwergen legden de wapens ook weer terug op tafel en keken nogal gefrustreerd.

"Je vindt hier niets beters," verzekerde Bard hen. "Alle ijzeren wapens zitten achter slot en grendel."

"Thorin.." begon Balin. "Waarom neem je dit niet gewoon aan en gaan we? Ik heb wel eens met minder gedaan. En jij ook." Barbenusa vond alles maar best. Ze keek even naar Bilbo.

"Ze zeuren wel hm?"

"Daar ben ik nu inmiddels wel gewend aan," grinnikte hij. Balin keek de dwergen aan.

"Ik zeg dat we nu vertrekken."

"Jullie gaan nergens naartoe," reageerde Bard opeens. Barbenusa keek verschrikt op.

"Wat zei je daar?!" zei Dwalin dreigend.

"Er zijn spionnen die dit huis in de gaten houden en waarschijnlijk zijn er nog meer in dit dorp," antwoordde Bard. "Jullie moeten wachten tot het donker is."

Barbenusa sloeg haar handen tegen elkaar. "Alrighty then! Ik ga d'r lekker bij zitten. Heb je nog wat thee?" Ze ging op een stoeltje zitten en keek Bard zo vriendelijk mogelijk aan. De andere dwergen keken geïrriteerd en gingen toen ook maar zitten. Snel gaf Bard de hele pot thee aan Barbenusa die het opgewonden begon op te drinken en hij verliet het huis.

---

Het begon al een beetje te schemeren. "Ook wat?" vroeg Barbenusa aan Bilbo die nogal blij naar de thee aan het kijken was. Hij knikte en ging er bij zitten.

"Ugh, ik blijf hier niet wachten op dat meermannetje," mopperde Dwalin. "Ik zeg dat we nu vertrekken en op zoek gaan naar echte wapens."

"Moeten we niet maar gewoon naar Bard luisteren?" vroeg Barbenusa die nog steeds bezig was met de thee. "En hier blijven tot het nacht is?"

Thorin keek even voor zich uit. "Dwalin heeft gelijk. We kunnen moeilijk onszelf beschermen tegen drakenvuur met houten zooi. We moeten nu gaan."

De dwergen waren het er mee eens. Barbenusa liet haar oogleden een stukje zakken en keek naar Bilbo die net weer een nieuw kopje voor zichzelf had ingeschonken. Hij zuchtte diep.

"Dwergen.." mompelde hij. Snel dronken ze alle thee op en gingen de dwergen achterna die naar de deur liepen.

"Jullie mogen nog niet gaan!" zei Bards zoon en hij ging voor de deur staan. Dwalin keek hem aan met de meest dreigende blik in zijn ogen waardoor Bards zoontje snel een stap opzij zette en de dwergen door liet gaan. Barbenusa liep zoals gewoonlijk weer achteraan, achter Bilbo.

"Bedank je pa maar voor de thee! 't Was heerlijk!" zei ze tegen de jongen toen ze langs hem liep.

---

Het was al donker geworden en de lichten in Laketown waren gaan branden. De dwergen, Bilbo en Barbenusa slopen rond door het dorp. Ze hadden de plek gevonden waar de wapens lagen en de dwergen waren op elkaar gaan zitten in trapvorm zodat ze bij het raam konden komen.

"Zodra we de wapens hebben gaan we meteen naar de berg," fluisterde Thorin. Hij wenkte Nori.

"Ga!"

Nori nam een aanloop, gebruikte de dwergen als trap en sprong het raam in.

"Volgende!" Bilbo rende over de dwergen en sprong ook door het raam naar binnen. Ze kwamen in een kamer met ijzeren bijlen en zwaarden.

"Yay!" zei Barbenusa vrolijk en ze pakte alvast wat bijlen. De andere dwergen waren inmiddels ook binnen gekomen en ze verzamelden zo veel mogelijk bijlen. Kili leek het moeilijk te hebben met zijn been. Barbenusa keek hem bezorgd aan.

"Gaat ie?" vroeg ze. Kili knikte.

"Ja, het lukt wel," antwoordde hij. Thorin legde nog een bijl in Kili's handen. "Laten we hier weggaan," zei hij.

Kili knikte en wilde het trappetje aflopen, maar hij viel en alle bijlen en zwaarden kletterden op de grond. Iedereen keek verschrikt. Opeens hoorden ze bewakers schreeuwen.

"Rennen!!" schreeuwde Dori, maar het was te laat. Snel pakte Bilbo een zwaard en Barbenusa deed hetzelfde. De dwergen stonden al klaar om te vechten, maar voordat ze iets konden doen werd er een mes tegen hun keel aan gedrukt. Barbenusa glimlachte scheef.

"Yey!" zei ze veel te blij tegen de bewakers. "En wat gaan jullie nu doen? Ons naar jullie meester brengen?"


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.