Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » The Hobbit » Barbenusa And The Desolation [The Hobbit Fanfic] » Durins dag!

Barbenusa And The Desolation [The Hobbit Fanfic]

7 april 2014 - 19:36

580

0

264



Durins dag!

"Kun je het geloven? We gaan vandaag eindelijk terug naar Erebor!" zei Ori blij.

Het was al bijna ochtend. De dwergen hadden bijna de hele nacht niet geslapen en Barbenusa en Bilbo dus ook niet. De hele nacht waren ze aan het praten over hoe opgewonden ze waren. Behalve Dwalin dan, hij sliep de hele nacht door en snurkte als een gek. Vandaag was het dan Durin's dag.

"Hoera," zei Barbenusa moe. Het was best leuk dat ze met open armen werden ontvangen door meneer de burgemeester. Ze kregen heerlijk eten, mooie kleding en wapens, en heerlijke bedden..

"Jammer dat ik daar maar amper van heb kunnen genieten," mompelde Barbenusa in zichzelf. Ze keek naar Bilbo die een eindje verderop naast haar lag. Hij staarde naar het plafond.

"Wat nou als we die deur niet kunnen vinden.." zei hij bezorgd. "Dan was dit alles voor niets geweest.."

Barbenusa klakte met haar tong. "Dan moeten we op z'n minst blij zijn dat we het geprobeerd hebben. Of.. Tja.." Zij zou het eigenlijk ook vreselijk vinden als het mislukte op het laatste moment. Maar aan de andere kant had ze een vreemd voorgevoel. Maar dat komen door die draak in die berg. Smaug. De rillingen liepen over Barbenusa's rug. Nee, je kunt nu niet terug, dacht ze bij zichzelf. Je wist van te voren dat je Smaug opnieuw zou moeten confronteren. Ze zuchtte diep.

Op dat moment kwam Thorin de kamer binnen rennen. "Oké allemaal, de boot ligt klaar! We moeten gaan!"

Barbenusa rolde vermoeid haar bed uit en kleedde zich aan. Ze had mooiere kleding gekregen dan eerst. Alleen was het niet echt vrouwenkleding. Maar gelukkig voor haar zat het wel lekker.

"Wauw.. Ik voel me.. Erg comfortabel.." zei Bilbo toen. Barbenusa draaide zich om en schoot in de lach. Bilbo droeg een lang, rood mantel en een mega helm. Zijn handschoenen waren ook veel te groot.

"Prachtig," zei Barbenusa toen ze uitgelachen was.

"Hah hah hah, wat grappig," antwoordde Bilbo sarcastisch. "Ik zal tenminste niet zo snel vermoord worden in deze kleding."

"Volgens mij kun je er maar amper in wegrennen," gniffelde Barbenusa. Bilbo keek even naar zijn mantel.

"Jaah... Ik denk dat ik het straks toch maar uit doe. Ik hou het nog even aan voor de show." Hij keek door het raam. Er stonden veel mensen bij de kade te wachten.

"Ze gaan ons uitzwaaien als helden," zei hij glimlachend. Barbenusa knikte.

"Maar dat zijn jullie ook," zei ze. Het was tijd om te gaan.

---

Alle mensen uit Laketown stonden langs de kade. Barbenusa liep naar de boot die klaarlag en stapte er in. Ze zag Thorin praten met Kili.

"Kili.. Blijf hier. Je moet rusten."

Kili keek niet blij, maar hij zag inderdaad erg bleek. Oin klom de boot weer uit. "Ik blijf bij 'm. Mijn lot ligt bij de gewonden."

Fili keek Thorin ook niet zo vrolijk aan. "Oom, we zijn opgegroeid met de verhalen van de berg. Verhalen die jij ons verteld hebt! Je kunt het hem niet ontnemen!" protesteerde hij. "Ik zal hem dragen als het moet!"

"Op een dag ben je koning en dan zul je het begrijpen," antwoordde Thorin vastbesloten. "Ik kan deze tocht niet riskeren voor één dwerg. Zelfs niet mijn eigen familie."

Barbenusa liet haar hoofd zakken. Kili ging niet mee naar Erebor. Fili liep op Kili af.

"Fili, wees geen dwaas," waarschuwde Thorin hem. "Je hoort bij ons."

"Ik hoor bij mijn broer," reageerde Fili. En dus bleef ook hij achter in Laketown.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.