Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijd » Schrijfwedstrijd mei (Laatste keer) - "Volg de wind"

Schrijfwedstrijd

21 mei 2014 - 23:11

232

2

247



Schrijfwedstrijd mei (Laatste keer) - "Volg de wind"

Gebaseerd op Chapmans boek "King Arthurs daughter", waarin de lezer het verhaal meekrijgt door de ogen van Urselette, Arthurs dochter. Dit is een stuk vanuit een ander oogpunt. Ja, het is kort. .... Notitie: zwanenveren schrijven beter dan ganzenveren.

“Volg de wind” waren de eerste woorden die de oude koning Arthur bovenaan het perkament schreef. Zijn hand gleed over de afscheidsbrief in aanmaak naar de inktpot toe. De witte zwanenveer verdween met de punt in de donkerblauwe vloeistof, kwam weer boven en werd terug naar het vel gebracht. Om verder te schrijven, had de koning moed nodig. Toen zette hij opnieuw de met inkt bedekte punt op het perkament om de woorden te vereeuwigen die hij nooit had kunnen zeggen.
“Volg de wind naar het pad van glorie. De ziel van een strijder leeft in je hart. Vechtend voor rechtvaardigheid, vechtend voor wat in jij gelooft dat goed is. Kleine daden, grote daden. Je moed zal op de proef gesteld worden wanneer de duisternis komt als de zon onder gaat. Je bent gezegend door de sterren. Een klein beetje licht zal altijd in je hart zijn en met dat beetje licht, die kleine vlam zal jij de mensen die je liefhebt uit de duisternis kunnen leiden.
In de stilte voor de storm zal jij daar voor de mensen zijn. Stilte. Oorverdovende stilte. Storm. Voor mijn ogen zie ik weer voor me hoe jij vocht voor ons en jezelf om in de ochtend het bevroren bloed op de grond te zien liggen.
Urselette, koningin van het Engeland, geliefde dochter, ik neem voorgoed afscheid van je met deze laatste woorden: “Volg de wind.””


Reacties:


Idelle
Idelle zei op 30 mei 2014 - 23:48:
Dank je wel!


Rebella
Rebella zei op 22 mei 2014 - 10:58:
Moooooooooi!!!!!