Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Brieven II » Tears of a wolf.

Brieven II

24 juni 2014 - 13:38

754

4

462



Tears of a wolf.

Luke Garroway (TMI) -> Remus Lupin (HP). Noot: dit is een derde vervolg op de voorgegaande brief uit deze brievensessie. Sorry dat het zó lang geduurd heeft!

5-05-2010

Geachte
Beste Remus,


Door een oorlog die hier uitbrak heb ik twaalf jaar geen tijd gehad om je brieven te beantwoorden. Inmiddels ben ik geen twaalf meer, maar vierentwintig.
Vreemd hoe het leven zo zijn wendingen kan hebben.
Het spijt me dat je in staat van oorlog was of bent. Ik wou dat de mensheid beter nadacht over de consequenties van oorlog.
Gezinnen die uiteen worden gerukt als gebraden vlees van botten. Mensen die sterven als een geknakte bloem. Brrr, nee oorlog is mijn minst favoriete bezigheid.
Mocht je deze brief nog ontvangen, lezen of anderzins bericht over krijgen, mijn antwoorden op je vragen. Al zijn ze in de jaren wel veranderd.

Is je transformatie pijnlijk: Nee, het voelt bevrijdend. Ik blijf wel rondlopen met mensen gedachtes.
Wordt ik maatschappelijk geaccepteerd: Dat verschilt, in de 'normale' maatschappij hebben ze geen idee van mijn ware aard. Binnen de kringen van mijn rang (rang van wezens): ja. Daarbuiten, maar nog steeds in mijn kringen: nee, althans niet door onbekenden.
Leef je in een roedel: Ja, ik ben een roedelleider.
Heb ik vrienden buiten de roedel: Ja. Een stiefdochter, een vrouw en wat vrienden rondom.


Je vragen zo goed mogelijk beantwoord. Al besef ik heel goed dat dit nog meer vragen gaat opleveren. In mijn wereld heb je Demonen, die komen letterlijk uit de onderwereld. Ze zijn standaard de vijand.
Dan heb je de benedelingen, hiertoe behoren, Vampiers (niet de vampiers die in doodskisten leven en krankzinnig zijn), weerwolven (ikzelf dus) en heksenmeesters (een soort tovenaars zonder staf) bij alle benedelingen verschilt het per roedel, clan of persoon of ze tot het goede of slechte gerekend kunnen worden. En dan heb je nog de elfen, niet de elfen uit sprookjes, maar wezens met een hoge grootheidswaan, en een hoop wijsheid. Wat je van ze vraagt kost altijd een (meestal pijnlijk, emotioneel of fysiek) betaling. Tegen sommige zijn ze vriendelijk, anderen kunnen beter uit hun buurt blijven. Ze zijn er in allerlei kleuren en grotes.
En dan heb je de schaduwjagers nog, dit zijn in feite gewone mensen die de demonen terug sturen naar de onderwereld, door middel van doding. Dit is een beetje ingewikkeld... Ze gebruiken een staaf (een cilinder) waarmee ze runen tekenen in hun huid die hen helpen op magische wijze in gevechten. Na gebruik verdwijnen de runen weer. Tevens vechten zij ook met wapens, zwaarden, messen etc.
Ingewikkeld, ik weet het.
Maar dit vertel/schrijf ik je omdat ik je wou vragen hoe het bij jou zit.
Zijn er buiten weerwolven nog andere 'wezens' aanwezig?
En je schreef toen in 1998 dat je vrouw in verwachting was van een kind, wat is het geworden? Een jongen of een meisje?

Ik hoop dat je in goede gezondheid verkeerd!
Met nog altijd vriendelijke groeten,
Lucian Graymark.


De brief kwam aan, en een jongen van twaalf las hem met tranen. Hij bewaarde de brief en schreef terug.

2 juli 2010

Beste Lucian,

Dit is niet Remus die schrijft.
Ik ben zijn zoon, Teddy.
Mijn vader is op 2 mei 1998 in een heftige strijd overleden, net als mijn moeder. Ik heb ze geen van beiden gekend.
Uit je brief begreep ik dat er meerdere brieven aan vooraf zijn gegaan. Ik hoef niet te raden waarover die gingen.
Mijn vader was naast een weerwolf ook een tovenaar. De meeste van ons zijn dat, de mensen die niet kunnen toveren (de 'normale' maatschappij) noemen we Dreuzels. Verder zijn er ook vampiers en feeksen. Maar die nemen niet tot nauwelijks een positie in de maatschappij. Geen idee eigenlijk wat ze wel doen...Verder hebben we centaurs, maar die zijn vrij op zichzelf, meestal. En uiteraard een heleboel magische wezens zoals eenhoorns, hippogriefen en beomannen.
De oorlog eindigde de dag dat mijn ouders stierven. Al waren naderhand wel wat schermmutselingen van de 'vijand' maar die waren makkelijk te verslaan. Dit kreeg ik later te horen.
Onder tovenaars zijn er wel bepaalde 'gaves' die een rol kunnen spelen. Ik neem mezelf als voorbeeld, ik ben transformagiër, dat wil zeggen dat ik mijn uiterlijk kan veranderen. Eveneeens ben ik bezig om faunaat te worden (dan kan je van mens in dier veranderen, zonder 'gebeten' te zijn). Waarschijnlijk wordt dat een weerwolf of een prairiehaas.
Ik hoop dat ik hiermee je vragen heb kunnen beantwoorden. Indien je toch nog vragen hebt kun je altijd schrijven.
Telefoons hebben de meeste tovenaars niet.
Eveneens lijkt het me leuk om je een keer te ontmoeten. Maar aangezien je in de USA woont en ik in UK denk ik niet dat de kans erg groot is.
Toch was het me een waargenoegen je te leren kennen via de brief.

Een goede gezondheid,
Vriendelijke groeten,
Teddy Lupos.

P.S. Wat speelde er bij jullie in de oorlog?


Reacties:


Andrea
Andrea zei op 21 juli 2014 - 21:25:
De brief van Teddy is echt... een typische Rebella-brief ;-)
Prachtig gedaan hoe je zijn personage hebt neergezet!


Bella01
Bella01 zei op 28 juni 2014 - 11:05:
Wow!!
Zo goed..!
Snel de volgende One shot! (:


Rukia
Rukia zei op 25 juni 2014 - 10:45:
en nu een one shot over de ontmoeting tussen Luke en Teddy!! dat zou het helemaal compleet maken


narcissa
narcissa zei op 24 juni 2014 - 18:05:
Ja, wat ga ik hier op zeggen. Dit was... men... kan geen woorden bedenken die het het gevoel dat ik kreeg van deze brief (eigenlijk 2 brieven) kunnen omschrijven. Het is eigenlijk een klap van verdriet (om die arme Teddy die zijn beide ouders verloor) maar ook gevoel van houden van. Door het antwoord van Teddy ben ik echt van hem gaan houden, om het zo maar even te noemen. Ik vind het zo lief dat hij Luke wil ontmoeten. En ik heb ook wel een beetje medelijden met Luke omdat daar oorlog was.
Maar nu ga ik proberen te omschrijven wat ik nou eigenlijk echt vond van de brieven. De manier waarop jij je brieven schrijft maakt, dat je echt de persoon voelt die ze leest en dat is juist zo ontzettend gaaf in jou brieven. Daarbij zorg er ook nog eens voor dat je ze begrijp en snap, wat ik daar eigenlijk mee probeer te zeggen is dat ik zelfs zonder dat ik maar weet uit welk boek of film Luke afkomstig begrijp wat hij schrijft.
Echt Fantastisch!!!
Ik kan niet wachten tot er een nieuwe brief is.