Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » The Great Plague » Hoofdstuk 2: Het was begonnen...

The Great Plague

29 juni 2014 - 21:22

355

0

138



Hoofdstuk 2: Het was begonnen...

Bij een tankstation ergens in Oost-Texas zaten een aantal gabbers te kletsen, toen er één van hen opeens overeind sprong.
"Jezus mina!"
De anderen keken ook op en ze zagen het; een auto kwam met volle snelheid op het tankstation af rijden en crashte tegen een paar benzinepompen aan. Een aantal mannen renden snel op de auto af en opende de autodeur. Wat ze zagen was afgrijslijk; de bestuurder was een man, zijn gezicht was zo bleek dat hij er als een lijk uitzag, hij hoestte en nieste. Naast hem zat een vrouw met een kind op schoot, beiden met opgezwollen, paarse nekken en hun ogen wijd open, voor zich uit starend. De bestuurder stierf niet veel later ook... Op dezelfde wijze als zijn vrouw en zijn kind.


"Gefeliciteerd Tilly!"
Tilly's hand werd geschud door haar vriendin Sina, een meisje bij haar uit de klas die ook examen had gedaan en was geslaagd.
"Nee, jíj gefeliciteerd!" zei Tilly glimlachend en schudde Sina's hand.
Sina grinnikte en keek ging toen op de lederen bank van Tilly zitten. Tilly liet zichzelf naast haar op de bank vallen.
"Ik ben zo blij dat we eindelijk van school af zijn," mompelde ze opgelucht.
Sina was het ermee eens.
"Wil je misschien wat taart? Er staat nog genoeg in de koelkast," zei Tilly toen.
Sina grijnsde. "Als het niet te veel moeite is... HEEL GRAAG."
Glimlachend liep Tilly de keuken in. Ze keek even naar haar magnetische koelkast en de plaatjes die er op geplakt waren. Een foto van haar moeder en zij in Italië, een foto van haar bij de zee, een foto van haar en Sina in een boom..
Ze glimlachte toen ze terugdacht aan die tijd. Toen waren ze nog jong en besloten in een boom te klimmen. Het eindigde ermee dat Tilly de boom niet meer uit durfde te komen...
Tilly grinnikte en haar ogen gleden naar de hoek van de koelkast, waar een foto van haar vader hing. Ze zuchtte even. Haar vader was vijf jaar geleden overleden. Kanker.
Snel zette Tilly de gedachte van haar depressieve vader die op de bank aan het huilen was uit haar hoofd en haalde de taart uit de koelkast.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.