Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » The Great Plague » Hoofdstuk 4: Verspreiding als vuur

The Great Plague

29 juni 2014 - 20:04

372

0

203



Hoofdstuk 4: Verspreiding als vuur

De duisternis komt, Tilly... Er is geen ontkomen meer aan...

Tilly schrok wakker. Met grote ogen keek ze om zich heen en zag toen tot haar opluchting dat ze gewoon in haar eigen kamer was. Ze zuchtte diep en gooide de dekens van zich af. Het was al licht. Weer een mooie dag, dacht ze bij zichzelf. Het was alleen jammer dat ze vandaag naar haar werk moest, een supermarkt in de buurt...
Maar natuurlijk kon ze zich verheugen op het feest bij Fred vanavond.

Het werk dat Tilly had was eentonig en verdiende niet zo goed, maar ze kon er wel mee leven. Zij verkocht altijd het vlees in de supermarkt. Het was maar goed dat ze niet zo snel flauwviel van het bloed dat soms wel eens uit een biefstuk droop als ze het ging snijden.
Ook vandaag stond ze dus bij het vlees.
Al snel kwam haar vaste klant naar haar toe. Tilly glimlachte vriendelijk.
"Ah, mevrouw Jones! Hetzelfde als altijd, neem ik aan?"
De oude vrouw glimlachte terug, maar het was niet de lach die Tilly van mevrouw Jones gewend was. Ze had een bezorgde blik op haar gezicht.
"Goedemorgen mevrouw Barclay," zei ze met een hees stemmetje. "Uh, nee, vandaag kom ik eigenlijk alleen een portie beenham kopen voor mezelf."
Tilly keek haar verbaasd aan. Normaal wilde ze er ook altijd een pak rookvlees bij.
"Geen rookvlees dit keer?"
"Oh nee," antwoordde de vrouw. "Mijn man is ziek ziet u, en eh... Hij is altijd degene die rookvlees wil. Maar dit keer is hij ziek, niet ernstig hoor, gewoon een verkoudheid of een griep of iets dergelijks. Maar ik denk dat het nog wel een paar daagjes gaat duren voordat hij weer beter is, dus de kans is groot dat het rookvlees dan al weer over de datum is."
"Oh, sorry," zei Tilly snel. "Ik zal uw beenham halen."
Terwijl Tilly zich omdraaide begon mevrouw Jones te niesen.
"Hè, begin ik ook al," hoorde ze haar mompelen.

Mevrouw Jones stak hierbij bijna iedereen in de winkel aan.

Tilly gaf de vrouw haar ham en zwaaide haar uit. De vrouw wuifde terug en verliet de winkel, niet wetend dat vanavond getuige zou zijn van de dood van haar man... En dat zijzelf en alle mensen in de winkel hem spoedig zouden volgen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.