Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijden » De bal kon

Schrijfwedstrijden

3 juli 2014 - 22:42

348

2

355



De bal kon

De bal kon op het balkon liggen, zei het jongetje tegen zijn moeder voor ze kwaad werd. Omdat hij niet duidelijk was geweest. Daar hield zijn moeder niet van, van onduidelijk. Mysteries waren al helemaal uit den boze. Het was dus maar goed dat hij had gezegd dat de bal er kon liggen – implicerend dat hij daar ook daadwerkelijk was –(waar kon de bal immers anders zijn dan op het balkon?) en niet dat hij het niet wist. Van onduidelijkheden werd zijn moeder kwaad, van mysteries ziedend.
Janneke hield wel van mogelijkheden. Maar nog meer hield ze van klanken. De bal kon op het balkon liggen. Debalkonophetbalkonliggen. Ze herhaalde het. Zong het. Draaide het, al werkte dat niet zo goed. Het balkon kon immers niet op de bal liggen. Er kon wel een balk on het balkon liggen. Nee, balk on the balcony. Dat had ze vorige week nog bij Engels geleerd, toen ze het over huizen gehad hadden. Al wist ze niet wat balk was. Bal wel. The ball is on the balcony. Could be. The ball could be on the balcony. Theballcouldbeonthebalcony. Ook dat werd een liedje, al was het niet zo mooi als debalkonophetbalkonliggen.
De balkondeuren sloten met een klap. O ja! Ze zou gaan kijken of de bal inderdaad op het balkon kon zijn. Of misschien een balk. Balk on. Ze giechelde. Maar zodra ze de woonkamer in rende zag ze haar moeder staan met de bal in haar handen. De bal kon op het balkon liggen. Ja dus. Hoewel ze wist dat haar moeder het haatte floepte het er toch uit. “De bal kon op het balkon liggen.”
“Ja, de bal lag op het balkon,” zei haar moeder met een zucht.
“De bal lag op het balkon,” herhaalde ze beteuterd.
“Dat zei ik toch?” herhaalde haar moeder geïrriteerd.
“Ja, maar de bal kon op het balkon liggen.”
Niet-begrijpend keek haar moeder haar aan. Weer een onduidelijkheid, en daar hield ze niet van. “Eruit! Ga maar met je broertje buitenspelen! En waag het niet de bal weer op het balkon te trappen!”
De bal kon niet meer op het balkon zijn.


Reacties:


narcissa
narcissa zei op 5 juli 2014 - 0:46:
Dat is waanzinnig gaaf geweldig gewoon.
Echt heel mooi


Bodine
Bodine zei op 4 juli 2014 - 22:45:
Komt Kol met de meest onmogelijke schrijfwedstrijd, weet bijna iedereen behalve ik er echt weer een supertof stuk van te maken. Pff. Ja hoor.
Nice, Daantje. I very much like. Very. Like. Iverymuchlike.