Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Wreck-it Ralph fanfic » LATEN WE EEN KART MAKEN

Wreck-it Ralph fanfic

4 juli 2014 - 16:52

860

0

251



LATEN WE EEN KART MAKEN

Het was nacht. Ik liep tussen een paar zuurstokbomen door en zag allemaal zoetigheden op de grond liggen. In werkelijkheid leek alles van snoep gemaakt te zijn. Ik zuchtte. Het zou wel even wennen worden na deze lange tijd.. Ik liep een heuvel op en keek in de verte. 'Sugar Rush' stond er met grote letters op een groot... chocolade-weiland geschreven. In de verte zag ik een kasteel staan. Dit was wel erg vrolijk. Ik voelde me trouwens echt klein vergeleken met eerst. Ik keek verder en zag een grote colafles-berg of zoiets staan. Ik grinnikte in mezelf door de sufheid van dit spel. Ik liep de heuvel af en ging op weg naar het bewoonde gedeelte van Sugar Rush.

Al gauw kwam ik bij de Kart Bakery, een soort bakkerij-ding waar je karts kon maken. Er lag een man te slapen in het loket bij de ingang. Ik klopte op het raam.
"Meneer.. Meneer!"
De man schrok wakker. "Oh hallo. Wie ben jij?"
Ik lachte een beetje vaag.
"Picake, meneer. Mag ik naar binnen?"
De man keek me vreemd aan.
"Ik heb jou nog nooit eerder hier gezien, of wel?"
Ik rolde met mijn ogen.
"Ik ben nieuw toegevoegd aan dit spel," zei ik.
De man krabde op zijn hoofd. "Maar waarom zou je nu een kart willen maken? Het is nacht!"
Hij wachtte even. "Je.. Bent toch geen glitch hè?"
Ik schudde zuchtend mijn hoofd.
"Nee, ik ben geen glitch. Ik heb gewoon een kart nodig om snel naar het kasteel van.. King Candy.."
Mijn stem klonk vreemd toen ik dat zei.
"..te gaan. Dus ehm.. Laat me naar binnen gaan alstublieft."
De man twijfelde even.
"Goed dan. Maar ik heb hier bewakingscamera's en als ik je zie glitchen bel ik meteen naar King Candy en dan kom je in de gevangenis!"
Ik knikte zuchtend. Ik had mezelf wel goed genoeg aangesloten. Mijn code was stabiel en ik zou dus niet gaan glitchen.

Even later was ik in een vreemde, ronde zaal met een rode knop in het midden. Ik sprong op de rode knop.
"Laten we een kart maken!" hoorde ik opeens uit het niets waardoor ik tien meter de lucht in sprong. "Kies je kart!"
Ik keek verbaasd om me heen en zag toen een paar plaatjes van karts oplichten. Ik zag een leuke Cornetto-kart en koos die. Ik schrok me kapot toen opeens het gordijn omhoog ging en ik in een grote ruimte kwam.

"Welkom bij de bakkerij!"
Ik werd helemaal gestoord van die stem.
"Je hebt één minuut om het te winnen!"
Ik schrok nog harder toen ik daar een afteller waar 1 minuut op stond zag. Ik rende naar het eerste onderdeel.
"Go! Mixen!"
Ik ging voor een wiel staan en zag twee slangen voor me waar dingen uit vielen en op een platform landde. Aan de ene kant van het platform stond een kom met 'yijm' erbij, en aan de andere kant stond een vuilnisbak met 'yuck' erbij. Ik schudde met hoofd en wilde facepalmen, maar ik had mijn handen al aan het stuur en moest blijkbaar de goede ingrediënten in de goede kom doen.. Snel draaide ik aan het stuur en het platform kantelde.
Aha, ik snapte het.
Er viel melk uit één van de slangen. Snel draaide ik het stuur naar rechts en het pak melk viel in de kom. Maar ondertussen viel er een vissengraat uit en ik kon die nog maar net in de vuilnisbak krijgen. Ik werd helemaal gestrest van deze minigame en ik was blij toen het eerste onderdeel voorbij was. De kom werd naar een mixer gebracht en de ingrediënten werden door elkaar gemixt. Het volgende onderdeel.

"Bakken!" zei de stem weer. "Pomp de hitte en houdt de goede temperatuur aan!"
Ik snelde me naar de pomp die bij de oven stond en begon te pompen. Toen het balkje van de pomp op 'Precies Goed' probeerde ik de goede balans te vinden in het pompen en ik zuchtte opgelucht toen er een PING-geluid klonk en ik naar het volgende onderdeel kon rennen.

"Decoreren!" zei de stem weer.
Ik werd echt helemaal gestoord van dit spel.
"Wielen eerst!"
Ik greep het kanon-achtige-ding vast en richtte op een target dat op een buis waar ronde koekjes in zaten zat. Ik schoot vier keer en er vielen vier koekjes, wat wielen moesten voorstellen, uit. Daarna vuurde ik wat op het paarse glazuur en als laatste deed ik er chocoladesnippers op. Ik veegde het zweet van mijn voorhoofd toen ik eindelijk klaar was. Ik rende naar het einde van de lopende band en hoorde die vervelende stem weer
"Gefeliciteerd! Hier is je kart!"
Het luik ging open en mijn paars met zwarte kart rolde eruit. Ik keek er met een tevreden gezicht naar en stapte meteen in de auto. Dit was echt vreselijk. Ik kon maar beter voorzichtig doen met deze kart, voordat ik een nieuwe moest gaan maken! Ik drukte op de start knop en motor startte. Ik bestudeerde de gaspedalen en zag toen de joystick.
"Aha.. Zo'n besturing, eh?"
Ik greep de joystick vast en zette hem naar voren. Mijn kart begon te rijden. Ik reed snel deze vage fabriek uit.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.