Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » De Hongerspelen » No Way » Proloog.

No Way

11 juli 2014 - 22:11

644

12

678



Proloog.

Ik ga proberen om iedereens lijstje aan te houden, maar dat gaat me niet lukken *-* Districten zullen kunnen worden veranderd, net als leeftijd. Leeftijd zal niet veel verschillen XD Hope you like it ^-^

Met een schok word ik wakker. Ik zweet en mijn haar zit tegen mijn voorhoofd en nek geplakt. Met trillende handen haal ik het weg en krul ik mezelf op toteen balletje. Het bed waarop ik lig is nog nat en begint koud te worden. Ik wil weg hier.
Ik knijp mijn ogen dicht en denk aan de verhalen die Cassidy altijd vertelde. Over de plek achter de bergen, waar de zon schijnt, je vrij kan zijn en niet hoeft te luisteren naar het Capitool, omdat je over zee moest, en dan kwam je op een plek, zo’n mooie plek, waar mensen ook Engels praten en waar mooie weilanden zijn.
Engeland.
Ik wou dat Cassidy hier was om me te vertellen wat ik moet doen. Cassidy wist altijd raad. Maar helaas waren Cassidy en ik een keer ’s nachts in de boomgaarden aan het lopen, wat eigenlijk verboden was, om extra peren te plukken. Dit was diefstal, omdat de boomgaarden van het Capitool zijn. Net als het eten daarin.
Toen onze vredebewaker Gregg erachter kwam wou hij ons eerst vermoorden, omdat op stelen de doodstraf staat. Nu hebben wij het geluk dat Gregg meestal dronken is, dus hij gaf ons alleen een hele preek en zette het in het dossier.
Het dossier werd uiteindelijk door het Capitool gelezen en zij vonden onze straf veel te luchtig genomen. Cassidy haalden ze op en mij “vermoorden” ze. Dit was mislukt, ik heb nog wel een groot litteken in mijn zij, maar ik leef nog.
Van Cassidy hoorde ik nooit meer iets.

‘Elysah!’ roept mama naar mij. Haar stem is schor en klinkt uitgeput. Ze heeft alleen mij te verzorgen, omdat papa en zij vroeg zijn gescheiden. Maar zelf alleen ik ben moeilijk. Ik ben misschien wel het moeilijkste kind wat je maar kan wensen, voor mijn moeder dan. Ik werk niet, heb geen drang om dingen te leren en ik steel. Mijn rug is vol met littekens van zweepslagen, er zitten zelfs nog verse worden tussen. En in mijn zij siert mijn litteken van de kogel.
Verder ben ik klein en dun. Ondervoed kan je beter zeggen. Omdat ik niks doe op het werk verdien ik heel weinig geld, en mama is te oud om de bomen in te gaan, dus die moet sorteren. En dat verdient bijna niet. Het is wel weer een voordeel voor haar dat ik ook nooit honger heb, ze kan dan dus bijna al ons eten opeten in haar eentje. Ik weet dat ze zich er schuldig over voelt, maar ja. Het leven is zwaar, dat leren we wel in District Elf. En we zijn niet anders gewend, maar waarschijnlijk hebben de andere districten het wel beter. Kijk maar naar 4, niemand zegt dat de zee “van het Capitool” is. Onbeperkt vis!
‘Elysah! Nu moet je komen! Dit is al de vijfde keer dat ik je roep!’ hoor ik mama’s stem chagrijnig vanuit de keuken. Ik spring op van mijn bed en ren de trap af. Beneden staat mama mij boos aan te kijken.
‘Is het nou zo moeilijk om even te luisteren? Ik vraag alleen om even beneden te komen…’ Mama barst al in huilen uit en schokt met haar schouders. Met haar handen zo voor haar gezicht ziet ze er heel kwetsbaar uit. Wat ze ook is.
Maar ik kwam niet naar beneden en dus moet ze huilen. Dat is ook wel sneu.
‘Mam, we leven in 11, het leven is niet altijd makkelijk, okay? Droog je tranen en ga maar eens koken. Je hebt zeker honger.’ Ik probeer mijn stem een beetje emotioneel te laten klinken, wat overduidelijk mislukt.
Mama kijkt me aan over haar handen heen en haar ogen lijken te zeggen: ‘Maak me dood. Wat heb ik voor een zin?’
Meteen voel ik me schuldig dat ik zo bot deed. Maar natuurlijk geen excuses.
Dit kan ik dus nooit over mijn lippen krijgen:
Sorry.


----

(Lijstjes kunnen de eerste hoofdstukken nog worden ingeleverd!)


Reacties:

1 2 3

hpyasmine12
hpyasmine12 zei op 29 dec 2015 - 23:12:
Wow dit is best heftig.
HAHAHHAH district vier 'niemand kan zeggen dat de zee van het Capitool is, onbeperkt vis!' Ik moest echt hardop lachen bij deze

Ik ga snel verder lezenn x


Rebella
Rebella zei op 17 juli 2014 - 17:29:
Dit is...
Hard!
Bikkelhard!
Echt goed!
Snel verder!


1Dlovez
1Dlovez zei op 17 juli 2014 - 15:25:
IK VOLG.


xSerenaHoran
xSerenaHoran zei op 12 juli 2014 - 11:09:
Oh.
My.
God.
Je moet heel snel verder gaan!
Ik ben het met alle andere lezers eens, snel verder gaan.
<3


narcissa
narcissa zei op 11 juli 2014 - 23:02:
Jeetje dat personage is echt goed! Haar karakter komt echt heel erg sterk over. Ik ben echt geen Hungergames fan, sterker nog ik heb alleen het eerste boek . gelezen, en dat vond ik niet zo heel erg goed. Maar jij Vera, heb mijn fan gemaakt. Wauw! is het enige dat dat ik wil zeggen!
Wauw wauw en nog eens wauw.
Want die is echt heel goed.
snel verder hoor!