Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen ιn schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Can i be saved (AF) » =Chapter VI=

Can i be saved (AF)

24 juli 2014 - 17:35

1557

8

465



=Chapter VI=

Image and video hosting by TinyPic

=Jake=

,,Uhm...auto-ongeluk. Nola zat op de fiets en ze is omver gereden door een dronken chauffeur. Ze heeft geluk dat ze nog leeft.” zegt Kevin. Ik kijk hem aan. Wat zegt hij nou?
,,Is hij doorgereden?”
,,Ja, hij is nooit opgepakt.” Oké, waarom liegt Kevin tegen haar? Wat boos kijk ik naar Kevin.
,,Kev, kan ik je heel even spreken op de gang?” hij knikt en we lopen de kamer uit. Als we op de gang staan, brand ik los. ,,Wat doe je nou?! Nola is helemaal niet aangereden. Het is mijn schuld dat ze hier ligt, weet je nog?”
,,Dat weet ik.”
,,Waarom zeg je dan wat anders tegen Lindy?”
,,Zij hoeft toch niet alles te weten? En trouwens, we kennen haar amper.”
,,Daarom juist. Je gaat toch niet liegen om vrienden te worden?”
,,Waarom word je nou zo boos? Alsof jij nooit een leugentje om best wil verzonnen hebt.” Kevin heeft wel gelijk, maar ergens voel ik dat we Lindy kunnen vertrouwen, alleen weet ik het niet zeker.
,,Volgens mij kunnen we haar wel vertrouwen.”
,,Wil je dat ze het weet? Wil je dat ze nu al naar je kijkt met afschuw. Straks is Nola haar nichtje of haar zus en dan? Wat ga je dan doen? Dan wilt ze je waarschijnlijk nooit meer zien.” Even ben ik stil. Daar heeft hij alweer gelijk in.
,,Wijsneus.” zeg ik plagend. We kunnen het Lindy inderdaad niet vertellen. Straks is ze wel het zusje van Nola en dan kan ik het wel vergeten.

=Lindy=

Nu de jongens weg zijn, heb ik de gelegenheid om mijn dagboek te pakken. Ja, het lukt me toch het beste om te beschrijven wat ik voel. En niemand weet van mijn dagboek, dus moet het wel stiekem. Normaal doe ik het 's avonds als ik thuis ben, maar nu ik Nola gevonden heb, moet ik het nu wel doen. Ik voel van alles nu ik haar gezien heb. Blijdschap, maar ook woede. Woede naar de man die haar aangereden heeft en doorgereden is. En dat is juist de reden dat ik het op moet schrijven in mijn dagboek. Ik pak mijn dagboek uit mijn tas, open het slot en begin te schrijven.

Woensdag 18-06-'14

Lief dagboek,
Ten eerste sorry dat ik zo lang niet meer in je geschreven heb, ik had wat andere dingen aan mijn hoofd. Ik heb eindelijk mijn zus gevonden, maar niet in de staat dat ik graag wilde. Ze ligt in coma doordat een dronken man haar aangereden had en daarna weggereden was. Ongelooflijk toch! Hoe kan iemand wegrijden na een ongeluk?

Maar goed, ik heb wel twee positieve punten...nou ja, eigenlijk drie:
1. Ik heb mijn zus Nola gevonden!
2. Ik heb twee leuke jongens ontmoet (Jake en Kevin)
3. Ik heb een appartement in mijn droomstad!

Het kan niet beter zou je denken, maar dat is niet helemaal waar. Het word pas beter als Nola ontwaakt en ze mij herkent. Want hoe weet ik nu of ze mij herkent als ze haar ogen gesloten heeft en mij waarschijnlijk niet eens hoort.

Over die jongens. Ik weet niet goed wat ze van mij vinden. Ik denk dat ze me wel aardig vinden, maar helemaal zeker weet je het nooit hé? Ik hoop dat ik vrienden met ze kan worden en misschien wel meer? Sorry, dat had ik niet moeten schrijven. Eerst maar eens vrienden worden en dan zie ik het wel. Ik was hierheen voor één reden en dat is Nola en niet om een vriendje te vinden. Misschien heb ik ook geen behoefte aan een vriendje, na wat er tussen mij en Jayden gebeurd is.

Oké, nu ga ik stoppen want Jake en Kevin komen weer terug na een lang gesprek in de gang. Ik spreek je morgen weer.
Liefs, Lindy.


Snel stop ik mijn dagboek weer in mijn tas. Jake en Kevin mogen mijn dagboek niet zien!
,,Zijn jullie eruit gekomen?” ik kijk de jongens vragend aan. Ze knikken en gaan weer zitten. Het lijkt wel alsof Jake boos is op Kevin, maar ik begin er maar niet over. Hij zal het me vanzelf wel vertellen als hij eraan toe is, toch?

=Jake=

Ik kijk heel even naar Lindy en bekijk haar goed. Ze is best knap. Dat lange bruine haar en die prachtige bruine ogen. Ze heeft wel iets weg van Nola, maar ik kan er niet achter komen wat het is. Ik kijk weer naar Nola als Lindy even naar me glimlacht. Het was natuurlijk niet de bedoeling dat ze me zag kijken. Zal ik haar eens mee uit vragen? Zal ik doen wat Kevin al die tijd gezegd heeft? Ik wil haar echt wel leren kennen, dat is het niet, maar ik ben zo bang dat ze het te snel vind gaan. Ik kijk Kevin aan, die ook naar Lindy kijkt. Wacht eens even?! Is hij verliefd op haar aan het worden? Het moet me niks uitmaken natuurlijk en ik gun mijn beste vriend alles, maar op de een of andere manier wil ik niet dat Kevin iets probeert bij Lindy. Straks gaat hij haar nog uit vragen voordat ik dat kan doen en dan zegt ze misschien wel ja. Wat zal er dan gebeuren? Dan gaan ze uit en dan hebben ze dezelfde avond nog gezoend ook, Kevin kennende. Ja, Kevin gaat meteen ervoor. Ik ben op zich ook best snel, maar niet zo snel. Ik wacht altijd eerst af wat het meisje zelf wilt en of leuk vind. Maar ja, Kevin en ik verschillen gewoon van elkaar. Hij is mijn beste vriend en dat zal hij ook altijd blijven, maar ik had toch echt een vermoeden dat hij verliefd was op mijn zusje Sophie. Ik moet echt iets bedenken, want ik wil Lindy echt leren kennen en daarvoor moet ik haar wel uit vragen. Net als ik op wil staan, komt Zayn de kamer in. Hij heeft zijn spullen bij zich. Schone kleren en zo.
,,Ben je hier nou nog?!” roept hij en legt zijn spullen op de stoel neer.
,,Ja, ik ga niet weg ook. Nola is mijn beste vriendin en die laat ik niet in de steek.”
,,Oh, dat zal me niks verbazen als je dat wel zou doen. Je hebt het namelijk al gedaan.” De woede vult mijn lichaam, maar ik doe er niks mee. Ik weet toch dat het niet helpt. Ik kijk Lindy aan.
,,Lindy, wil je even meelopen?” vraag ik. Ze knikt en loopt met me mee, even weg van Kevin en Zayn. Hopelijk durf ik het te vragen als ik op de gang sta, want hier heb ik niet echt ervaring mee. Nou ja, ik heb dit al heel lang niet meer aan iemand gevraagd, dat bedoel ik eigenlijk. Na Rachel eigenlijk niet meer, maar dat kon ook niet omdat ik een relatie met haar had. Goed, niet meer over Rachel nadenken en je richten op Lindy. Ik blijf stilstaan en kijk haar aan. Even haal ik adem en dan durf ik het te vragen. ,,Lindy, zou je vanavond met me uit willen? Er is een goede discotheek hier in de buurt en ik dacht misschien heb je zin om mee te gaan?” Ze kijkt me bedenkelijk aan. Zou ze nee zeggen? Zou ze niet willen? Ik kijk haar aan, wachtend op een antwoord.

=Lindy=

Ik kijk Jake wat bedenkelijk aan. Zou ik het wel doen? Ik bedoel, ik wil hem niet van mijn zus afpakken. Ik weet niet of hij met haar heeft, maar het zou zomaar kunnen. Ik ken hem ook maar net en dan nu al een date?
,,Als je niet wilt...” Jake kijkt me aan en wrijft met zijn hand over zijn nek.
,,Uhm ja, ik weet het niet Jake. Ik bedoel, ik ken je nog maar net en om dan gelijk al op date te gaan, vind ik een beetje vroeg. Ik vind je echt aardig, maar een date...”
,,Het is toch niet echt een date. Het is gewoon een avondje uit, maar als jij echt niet wilt.”
,,Oké, maar er gebeurd niks. We gaan gewoon dansen en gezellig uit met je vrienden.”
,,Wat bedoel je?”
,,Nou, ik ga mee, maar alleen als Kevin ook mee gaat. Je wilt toch uit met vrienden, nou daar hoort Kevin ook bij.”
,,Oké.” Ik hoor een lichte teleurstelling in de stem van Jake. Wat dacht hij? Dat ik gelijk alleen met hem wegging? Ik ken hem net! We lopen terug naar Kevin en zien Zayn de kamer uitkomen.
,,Ik heb mezelf nog niet voorgesteld,” zegt hij tegen me en steekt zijn hand uit. ,,ik ben Zayn.” ik pak zijn hand en schudt die.
,,Lindy.” hij heeft een mysterieuze blik in zijn mooie bruine ogen. OMG! Wat heb ik toch met ogen? De ogen van Kevin zijn mooi, die van Zayn zijn mooier, maar die van Jake zijn gewoon het mooiste. Daar kan je echt in verdrinken.
,,Heb je vanavond wat te doen?” hij ook al? Ik knik even en ik zie dat hij teleurgesteld is. Ik richt me tot Jake.
,,Kan hij ook niet met ons mee?” Jake kijkt Zayn aan.
,,Alleen als hij me niet slaat en voor één avond met rust laat.”
,,Ik doe alsof je er niet bent, jij bestaat niet meer voor me.” Zo, Zayn is hard tegen Jake. Wat heeft Jake in godsnaam gedaan waardoor Zayn zo boos op hem is? Komt dat doordat Jake de man heeft gezien die Nola aangereden heeft of heeft het ergens anders mee te maken?


Reacties:

1 2

Ashley1D zei op 27 juli 2014 - 10:02:
Super leuk story!!!
Love it

-x-
Melding


liefmeisje zei op 25 juli 2014 - 23:09:
Anne echt sorry voo late reactie! !!!! Je schrijft zo goed en t is zo spannend! !!


MelintjeX1DX
MelintjeX1DX zei op 25 juli 2014 - 14:00:
Cute!

-X-


x1Dx
x1Dx zei op 25 juli 2014 - 13:22:
Zozo Lindy heeft het goed voor elkaar!!
Snel verder x


Nynlufx
Nynlufx zei op 24 juli 2014 - 21:05:
Aww cute
xx