Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen ιn schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Can i be saved (AF) » =Chapter VII=

Can i be saved (AF)

31 juli 2014 - 18:28

1411

8

503



=Chapter VII=

Image and video hosting by TinyPic

Lief dagboek,
Ik weet dat ik beloofd had om pas morgen te schrijven, maar dit is anders. Vanavond ga ik uit samen met Jake, Kevin en Zayn. Ik heb er best wel zin in en gelukkig heb ik mijn jurk meegenomen die ik altijd aandoe als ik uitga.

Ik had eigenlijk niet meer verwacht dat Jake mij uit zou vragen, maar het gebeurde wel en het deed iets met me wat ik niet wil. Ik heb het nog niet zo lang geleden beëindigt met Jayden. Steeds zie ik het beeld voor me van Jayden en Pascale. Pascale was mijn beste vriendin, ja ik zeg 'was'. Jayden is vreemdgegaan met Pascale en heeft daar maanden over gelogen. Dat doe je toch niet als beste vriendin?! Beste vriendinnen vertellen elkaar toch alles, ook al kwets je de ander?

Ik wil het niet meer over Pascale of Jayden hebben. Even denken, waar was ik? Oh ja, vanavond. Jake was blij dat ik ja zei, maar teleurgesteld toen ik Kevin en Zayn mee vroeg. Waarom? Heeft hij met Nola? Als dat zo is, kan ik niks met hem beginnen. Ik doe dat mijn zus niet aan.

Oké, nu moet ik echt gaan omkleden, want de jongens kunnen zo bij me zijn.
Liefs, Lindy.


Ik ren letterlijk de badkamer in. Ik was zo in mijn dagboek dat ik de tijd vergat, het is al half tien. Over een half uur zijn de jongens er en ik ken mezelf, ik trek de ene outfit na de andere uit de kast en dan pas zie ik wat ik aan wil doen. Ik zet de douche aan en zodra het water warm is, stap ik eronder. Na tien minuten stap ik weer uit de douche en droog me af. Ik ren nar mijn koffer en pak mijn jurkje. Snel trek ik hem aan en bekijk mezelf dan in de spiegel. Zouden de jongens me mooi vinden in deze jurk? Ach, wat maakt het nou weer uit wat de jongens vinden, ik vind het mooi en dat is het belangrijkste! Ik loop terug naar de badkamer, doe make-up op en wat accessoires om. Net als ik helemaal klaar ben en tevreden ben, gaat de bel. Daar zul je ze hebben! Voordat ik de deur open doe, kijk ik nog één keer in de spiegel die op de deur zit. Mijn jurk en mijn schoenen passen goed bij elkaar en mijn haar is in een mooie vlecht. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. Ik zie er best goed uit, al zeg ik het zelf. Ik haal even diep adem en dan doe ik de deur open.

=Jake=

Ik sta naast Zayn en we zeggen niks tegen elkaar. Zayn is nog steeds boos op me en ik heb net aangebeld bij Lindy. Kevin wist waar ze woonde en die staat achter ons. Het duurt even, maar dan gaat de deur open en valt mijn mond open. Lindy ziet er prachtig uit!
,,Wauw.” kan ik alleen maar uitbrengen. Geen woorden, ik heb er geen woorden voor. Ze lijkt wel een filmster! Even kijkt ze wat blozend naar haar schoenen.
,,Dank je.” zegt ze en kijkt me aan. Haar ogen zijn zo mooi en je ziet ze nu beter als haar ogen opgemaakt zijn. Ik moet eerlijk zijn, ik ben meer onder de indruk van Lindy op dit moment, dan dat ik was toch ik Rachel voor het eerst zag.
,,Je ziet er goed uit Lindy.” zegt Zayn en steekt zijn arm uit die ze vastpakt en met hem meeloopt. Even vult een jaloers gevoel mijn lichaam, maar waarom weet ik niet.

,,Gaat het wel?” fluistert Kevin als we richting de discotheek lopen.
,,Jawel hoor.” Hij mag het niet door hebben. Lindy ook niet. Ze mogen niet weten dat ik Lindy liever alleen wil leren kennen, zonder Kevin en vooral zonder Zayn. Hij heeft toch met Nola, waarom probeert hij het dan bij Lindy? Oh, hij probeert het wel degelijk. Waarom moet Lindy anders zo lachen? Zayn is nou niet bepaald de grappigste. Hoor mij nou! Ik ben echt jaloers. Ik ben duidelijk erg onder de indruk van Lindy en wil haar graag leren kennen alleen wilt zij dat niet.
,,Jake?” ik schrik op uit mijn gedachten als ik Lindy naast me zie lopen.
,,Sorry. Vroeg je wat?” Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan. Lekkere eerste indruk Jake! Nu denkt ze vast dat ik niet naar haar wil luisteren. Lindy begint zachtjes te lachen.
,,Dacht je aan je vriendin in Australie?” Ik schrik en bots tegen een paaltje met mijn been. Een pijnscheut gaat door mijn lichaam. Wat vroeg ze nou?! ,,OMG! Gaat het?” ze legt haar hand op mijn schouder, waardoor een warme gloed door mijn lichaam gaat.
,,Het gaat wel, maar vroeg je nou of ik aan mijn vriendin dacht?”
,,Je dacht aan een meisje en Zayn vertelde me dat je vriendin Rachel in Australie woont.”
,,Rachel is mijn vriendin niet meer en ik zou willen dat ze daar woonde. Ik hoef haar namelijk niet meer te zien!”
,,Als jullie ruzie hebben gehad snap ik wel dat ze ruimte nodig heeft om na te denken.”
,,Ruzie? We hadden geen ruzie. Ze heeft een nieuwe lover gevonden in Australie.”
,,Oh sorry.”
,,Sorry, waarvoor?”
,,Dat ik over Rachel begon. Ik wist het niet.” Beschamend kijkt ze naar haar schoenen. Denkt ze nou echt dat ik boos ben? Ik pak haar hand en haar mooie ogen komen weer in mijn zicht. Mijn adem stokt even. Wat is ze mooi!

=Lindy=

Als Jake mijn hand pakt, kijk ik hem in zijn ogen aan. Het gevoel wat ik al eerder had vult weer mijn lichaam. Ik weet wat het is, dat had ik ook bij Jayden. OMG! Ga ik nu echt Jake met Jayden vergelijken? Wat bezielt me? Ik laat mijn hand los en kijk nog een keer naar mijn outfit en de perfecte schoenen.
,,We zijn er bijna, alleen nog naar het einde van deze straat.” Jake wijst de verte in. Ik knik en blijf naast hem lopen. ,,Heb je een vriend?” ik schudt mijn hoofd.
,,Nee, niet meer. En eigenlijk wil ik er ook liever niet over praten.”
,,Dat hoeft ook niet. Je mag het vertellen als je eraan toe bent. Ik wil je graag beter leren kennen, Lindy, dus vertel het echt alleen als jij eraan toe bent.” Dan komen we aan bij een grote discotheek, die bomvol is met jongeren. Sommige zijn nu al dronekn, terwijl de discotheek net open is. Ik blijf dichtbij Jake staan. Het is hier zo druk dat je makkelijk iemand kwijt kan raken.
,,Heb je er wel een beetje zin in?” Kevin kijkt me aan. Ik knik, maar blijf bij Jake. Ik weet niet wat het is, maar ik voel me veilig bij hem.
,,Nou, dit is de beroemde discotheek. Hier gaan Nola en ik best vaak heen, nou ja voordat ze in coma lag.” Jake kijkt me aan en ik zie dat hij het best moeilijk vind om over Nola te praten.
,,Je hoeft niet over haar te praten hoor als je dat moeilijk vind.” Hij geeft me een dankbare blik.
,,Wil je wat drinken?” ik knik.
,,Ja graag. Uhm, wat zal ik nemen?”
,,Je kunt van alles nemen, van sterke drank tot minder sterke drank.”
,,Ik mag nog niet drinken. Ik ben zestien.” Even schaam ik me voor mijn leetijd. Zou hij het erg vinden dat hij nu een 'vriendin' heeft die zestien is? Hij glimlacht.
,,Dan maar een cola?” ik knik en glimlach terug. ,,Loop je mee of wil je dansen?” ik kijk naar de dansvloer. Ja, ik hou erg van dansen, maar als ik nu op de dansvloer ga...zou ik Jake dan nog terug kunnen vinden tussen al deze mensen?
,,Ik loop eerst wel mee en dan ga ik dansen.” zeg ik en loop achter hem aan. Hij bestelt de drankjes en gaat op een barkruk zitten. Hij is echt lief. Iedereen begint opeens te juichen. Lachend kijk ik Jake aan. ,,Wat gebeurd er?”
,,De dj komt binnen, zo word hij verwelkomt.”
,,Werd ik zo maar verwelkomt.” zucht ik even en denk aan Jayden. Hij zorgde er altijd voor dat ik een verpletterende indruk maakte. Het maakte hem niet uit of ik gek danste of gek deed, als ik maar lol had. En ik hield ook echt van hem, totdat...ja, totdat ik hem betrapte met Pascale.
,,Dat kan geregeld worden.” ik kijk Jake aan. Wat bedoelt hij nou? Oh, wat ben ik toch ook raar! Ik zit hier met een leuke jongen en dan denk ik aan mijn ex!


Reacties:

1 2

x1Dx
x1Dx zei op 31 juli 2014 - 14:00:
Heel leuk!
Ben benieuwd x


williewortel
williewortel zei op 31 juli 2014 - 11:03:
Super mooi, e sorry ik had me telefoon niet en had geen wifi waar ik was op vakantie, vanaf zaterdag de 2e tot zaterdag de 23e heb ik wss heel weinig wifi, dus zal niet direct kunnen reageren maar dit hele verhaal is AWESOMEEEEEEE


xHiimacookie zei op 28 juli 2014 - 16:30:
Jake is zo dom. Als Rachel met Luke had was toch al lang in alle kranten en roddel bladen gestaan? Wat hij is beroemd hehe.


Nynlufx
Nynlufx zei op 27 juli 2014 - 20:33:
Leuk!!! Snel verder!!!
(weet je hoe lang ik over dat zinnetje heb gedaan? Normaal type ik vlot en dit keer duurt het me een uur ofzo)
xx


LindjeX1DX
LindjeX1DX zei op 27 juli 2014 - 17:59:
Leuk!!
-X-