Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Nalatenschap voor Zalazar » Zalazar Zwadderich

Nalatenschap voor Zalazar

21 jan 2015 - 11:20

337

3

346



Zalazar Zwadderich

Ooit had ik een wens, een ideologie, een droom… Mijn magische gemeenschap dienen en het iets bieden dat ongezien was en enig zou zijn in zijn soort. Decennialang droomde ik hiervan, totdat ik enkele jongelingen tegenkwam die dezelfde ideologie voor ogen hadden. We werden vrienden, smeedde grootse plannen en deze werden werkelijkheid. Vanuit onze ijver, onze talenten en onze kunde groeide een magisch kasteel dat we Zweinstein noemden. Zodra het min of meer af was, zochten we jonge heksjes en tovenaars, om hen er te onderwijzen in de kunst van de hocus pocus. Alles ging volgens plan en alles was naar wens. Toverdranken, bezweringen, transfiguratie, kruidkunde… ieder stukje kennis dat we bezaten gaven we door aan de volgende generaties.

Totdat mijn medestichters het plan aanvatte om ook getalenteerde dreuzelkinderen te aanvaarden en te onderwijzen. Dat was het begin van het einde; het schorem overspoelde de school en begon her en der degelijke tovenaarsfamilies te bezoedelen met hun ranzige bloed. Ze staken ons, de ware tovenaars, naar de kroon en verdrongen ons. In tegenstelling tot mij, zagen mijn medestichters het gevaar niet. We maakten ruzie en uiteindelijk verliet ik de school voorgoed. Maar ik heb het nageslacht en de toekomst van de magische wereld niet hulpeloos achtergelaten. Er is een vertrek in het kasteel dat enkel ik, en tegenwoordig ook mijn erfgenaam, ken en kan openen. In de Kamer van de Erfgenaam zit Belenus, mijn trouwe dienaar, het monster dat mijn nakomelingen zal helpen om de school te zuiveren.

Bij deze laat ik Zalazar Zwadderich mijn testament na, met tevens mijn laatste herinnering aan Zweinstein. Aan mijn kinderen en kleinkinderen schenk ik mijn landerijen, paleizen, galjoenen, zilveren amulet en sisselspraak, maar ook mijn standpunt zodat zij niet zullen talmen om mijn voorbeeld te volgen in het reinigen van de magische gemeenschap.

Ondertekend,

Prins Zalazar Zwadderich, grootste in zijn soort, volbloed tovenaar, medestichter van Zweinstein Hogeschool voor Hekserijen en Hocus Pocus, ere hoofd van de Conventie van Zuiver Bloed, Bezieler van de Zwarte Kunsten en Orde van Merlijn Eerste Klasse.


Reacties:


narcissa
narcissa zei op 31 juli 2014 - 11:52:
Dit is in een woord salazartastisch. Echt Zwadderich, zoals ik me hem had voorgesteld. Heel mooi


xHiimacookie zei op 29 juli 2014 - 23:37:
Omfg ik vind het nu al geweldig


Rebella
Rebella zei op 29 juli 2014 - 22:21:
O.
My.
God...

Ik ben niet heel snel zo diep onder de indruk van verhalen.
Maar dit slaat werkelijk alles!
Dit is zo...herkenbaar Zwadderich.
En tijdloos.
Hierdoor lijken een aantal onbegrijpelijke dingen opgehelderd.
Echt waanzinnig goed gedaan!