Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Nalatenschap voor Zalazar » Alicia Griffoendor

Nalatenschap voor Zalazar

29 juli 2014 - 22:00

570

4

327



Alicia Griffoendor

Meer dan duizend jaar geleden huwde Goderic Griffoendor, geheel tegen de verwachtingen van die tijd in, met een vrouw van dreuzel afkomst. Volgens de overlevering was ze bloedmooi, getalenteerd en buitengewoon geliefd. Ze brachten samen drie kinderen voort. Maar haar laatste woorden op haar sterfbed waren niet aan haar man of kinderen gericht, maar aan een oude vriend van haar.

Liefste Zalazar

Het is al vele jaren geleden sinds we elkaar voor het laatst zagen, eigenlijk sinds jij Zweinstein verliet met achterlating van het levenloze lichaam van een dreuzelkind. Weet dat ik je daaromtrent niets verwijt. Barry heeft een mooie begrafenis gehad, zijn ouders een royale schadevergoeding en zijn broer een volwaardige opleiding. Intussen tijd is Rowena Ravenklauw overleden, haar dochter verwenen evenals jou goede vriend de baron die al jaren spoorloos is, gefluisterd wordt dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Helga en Goderic zijn beide oud geworden. Helga is blind en vergeetachtig en ook Goderic is getroffen door de ziekte van de ouderdom. Mijn kinderen hebben allen de volwassen leeftijd bereikt. In totaal hebben de schikgoden me gezegend met drie kinderen, maar die heb jij geen van allen gekend omdat je Zweinstein toen al verlaten had. De tweede zoon heeft de naam van zijn vader gekregen en mijn jongste kind, een dochter, draagt mijn naam. De eerste hebben we vernoemd naar de baron om hem te vriend te houden. Het is over deze zoon dat ik het wil hebben.

Lange tijd heb ik vermoed dat hij niet Goderics zoon was, maar een vrucht van onze eenmalige gemeenschap. Omdat de tijd tussen jou en mijn verloving met hem zo kort was, ben ik het lang niet zeker geweest. Tot op de dag dat ik zijn kinderkamer binnenkwam en ik hem hoorde sissen. Hij sist net zoals jij. Een duidelijker teken van verwantschap kan er niet zijn. Ik heb het nooit tegen iemand eerder gezegd, zelfs niet tegen Goderic, al denk ik dat deze het van begin af aan al wist. Mogelijks vervult deze wetenschap je met vreugde, ofwel vol weerzin omdat je een halfbloed hebt voortgebracht, daar ikzelf maar een dreuzelkind ben. Wanneer dit laatste van toepassing is, zie het dan als een persoonlijke biecht om mijn ziel te verlichten wanneer ik kom te sterven, negeer dan dit bericht en vergeet wat ik gezegd heb.

Bij deze wens ik je te zeggen dat de breuk tussen jou en de overige stichters niet alleen vermijdelijk was, maar ook uiterst betreurenswaardig. Vaak heb ik het gevoel gehad dat ik daar voor iets tussen zat. Was het mijn aanwezigheid die je bloed aan de kook bracht? De frustraties dat ik uiteindelijk voor Goderic koos en niet voor jou? Na onze breuk ging je om met je verre nicht Zalzarina Zwadderich en maakte je haar uiteindelijk zwanger. Naar de berichten die ik ontving, was je gelukkig, maar vaak teisterde de vraag me of je net als ik een klein beetje ongelukkig was.

Ik heb altijd van je gehouden, Zalazar, van de dag dat ik je ontmoette tot de dag dat je wegging. Ik hield van je, maar ik hield ook van Goderic Griffoendor. Eigenlijk heb ik lange tijd jullie beiden liefgehad, en nu op het einde van mijn levenswandel is dat nog altijd zo.

Ik groet je en wens je voor de rest van je leven – of dat nu lang of kort mag wezen – het allerbeste toe. Ik hoop dat je me niet vergeten bent, net zoals ik hoop dat je, je vervloeking op de school hebt opgegeven en ons onze fouten hebt vergeven. Voorts hoop ik dat we elkaar nog eens treffen, is het niet in dit leven, dan in een ander leven en in omstandigheden waarin bloedzuiverheid geen enkele rol speelt.

Het ga je goed!

Vele groeten en voor eeuwig je beste vriendin,

Alicia Griffoendor


Reacties:


Rukia
Rukia zei op 3 aug 2014 - 22:06:
nice eerst een testament over hoe zeer Zalazar dreuzels haat en dan lees je dat hij zelf een halfbloed geeft, het verklaard zo veel


narcissa
narcissa zei op 31 juli 2014 - 12:02:
Wat, was het eerste dat ik dacht toen ik die inleiding las en daarna de woorden Liefste Zalazar. En daarna dacht ik alleen wat ongelooflijk mooi. Je hebt het zo goed verwoord dat je gewoon het gevoel hebt zelf Zwadderich te zijn die de brief onder ogen krijgt. Echt heel erg goed


xHiimacookie zei op 29 juli 2014 - 23:40:
Omfg ik wil meeeeeeer


Rebella
Rebella zei op 29 juli 2014 - 22:28:

Wauw!
Heel snel verder, nu ben ik toch echt wel benieuwd hoe dit verder gaat!
Mijn hemel!
Top story!