Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijd. » Vijf voor acht

Schrijfwedstrijd.

20 aug 2014 - 13:04

465

1

524



Vijf voor acht

Het was precies vijf voor acht toen de deur van de nieuwbouw woning dicht sloeg. Louis Tomlinson, succesvol zakenman en geliefd echtgenoot, was na weer een dag werken thuis gekomen. Met een zucht van opluchting schopte hij zijn schoenen uit en hing hij zijn jas aan de kapstok. Zodra hij de deur opende werd hij verwelkomt door de geur van macaroni met kaas. "Hi lieverd," klonk er een zoete stem vanuit de keuken . Met een glimlach sloot Louis de deur en zette hij het koffertje wat hij altijd moest meenemen naar kantoor naast de bank.
Een minuut verstreek.
Nog steeds glimlachend liep hij naar de keuken waar zijn geliefde vrouw de macaroni aan het koken was. Hij sloot zijn armen om haar heen en kuste haar gedag. Hij had haar immers al een hele dag niet gezien. "Dag schat. Hoe gaat het?" vroeg hij. Eleanor draaide zich om zodat ze Louis aankeek en glimlachte. "Prima. Ik heb alleen jou zo gemist." Ze kuste hem nogmaals.
Nog een minuut verstreek.
Voordat Louis wou reageren hoorde hij en Eleanor een vaag geluid bij de voordeur vandaan. Hij liet haar los en liep nieuwsgierig naar het geluid toe, Eleanor achter zich aan. Hij opende de deur die de gang van de woonkamer scheidde, maar verder kwam hij niet.
Twee mannen, volledig in het zwart en bewapend met geweren, stonden in de gang.
Een derde minuut verstreek.
Louis stond aan de grond genageld, net als Eleanor die nog steeds achter hem stond.
"Handen waar ik ze kan zien! Achteruit!" begon een van de mannen te schreeuwen. Louis deed wat de man zei en liep met opgestoken armen achteruit. Hij had geen tijd om naar Eleanor te kijken, maar hij vermoedde dat ze hetzelfde deed.
Als hij niet zo bang was geweest had hij makkelijk kunnen zien dat de twee mannen vreselijk onervaren waren en ze Eleanor en Louis niet hadden verwacht in het huis.
De twee inbrekers keken elkaar twijfelend en bang aan. "Waar is het geld?" schreeuwde een van de twee. "W- welk geld?" stotterde Louis voorzichtig. De mannen liepen dreigend naar voren.
Een vierde minuut verstreek.
"Vertel het! Of we schieten!" zei de ander. Louis wist niet waar ze het over hadden en raakte nog meer in paniek dan eerst. "Nou?" drong de ene aan. "I - ik weet echt niet - " Hij werd onderbroken door een harde knal die de woonkamer vulde. Een kogel was afgeschoten. Louis keek met grote ogen toe hoe de kogel Eleanors hoofd raakte. En hoe ze op de grond stortte. Levenloos.
"Shit," mompelde de man die de kogel afgevuurd had. Uit paniek richtte hij zijn wapen op Louis en haalde de trekker voor de tweede keer over.De kogel was raak, en het duurde niet lang voordat ook Louis op de grond lag.
Buiten klonken er sirenes, en de klok in de hal sloeg precies vijf keer.


Reacties:


MyReflection
MyReflection zei op 1 sep 2014 - 20:37:
Ik heb kippenvel op mijn armen.
Dit is zo zielig.
x