Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijden » -1-Hoe een paar minuten je leven kunnen veranderen

Schrijfwedstrijden

28 aug 2014 - 18:48

395

2

319



-1-Hoe een paar minuten je leven kunnen veranderen

De koffie pruttelt zachtjes en het zoemen van het broodrooster raakt verloren in het geluid van de tv die op de achtergrond speelt. Reclames domineren het beeld nu, net zoals het geluid dat bestaat uit de overenthousiaste stemmen die de producten aanprijzen. Over twee minuten begint het nieuws, weet de bewoonster van het kleine, maar knusse appartement. Slaap is nog steeds aanwezig in haar ogen, hoewel ze al enkele uren wakker is. Vannacht heeft ze namelijk haar beste vriendin op het vliegtuig terug naar huis gezet. Het vliegtuig zou vertrekken om zes uur ’s morgens en dus moesten beiden meiden zich om drie uur ’s nachts op het vliegveld melden. Geen pretje voor een negentienjarige studente.

Het afscheid is zwaar geweest en zelfs nu voelt het meisje zich een beetje verdrietig. Het is toch haar beste vriendin die ze voor een lange tijd niet meer zal zien. Australië is nu niet bepaald naast de deur. Het blondharige meisje gaapt en pakt haar kopje koffie onder het apparaat vandaan. Vervolgens besmeert ze het warme, geroosterde stuk brood met wat Nutella en begeeft ze zich naar de kleine woonkamer, waar ze plaatsneemt op de bank. Het intro muziekje van het nieuws speelt en het meisje humt zachtjes mee. Ze neemt een hap van het geroosterde brood, maar richt dan haar blik op de TV als er bekend wordt gemaakt dat er schokkend nieuws is. De stem van de presentator is doordrongen van verdriet als hij het nieuws voorleest.
Zojuist is het nieuws binnengekomen dat vlucht AZ10 van Amnesia Airlines is neergestort. Het vliegtuig is vanmorgen om zes uur vertrokken vanaf Schiphol en was op weg naar Australië. Het precieze aantal slachtoffers is nog niet bekend. Ook de oorzaak blijft nog onduidelijk.

Het nieuws komt bij haar binnen met een klap. De blauwe ogen van het meisje beginnen te tranen en haar telefoon begint wild te trillen op de kleine salontafel die de bank van het scherm scheidt. Tranen beginnen hun weg over haar wangen te maken als ze beseft dat ze haar vriendin nooit meer zal zien. Haar vriendin, die in dat vliegtuig zat. Haar vriendin, die nu dood is.

Zachte snikken beginnen de kamer te vullen en als het meisje niet veel later met betraande ogen naar de klok kijkt, ziet ze dat er maar vijf minuten zijn verstreken. Vijf minuten die haar leven compleet hebben veranderd.


Reacties:


MyReflection
MyReflection zei op 10 sep 2014 - 22:01:
This is just horrible
Maar oh zo mooi geschreven.
x


Krewella
Krewella zei op 5 aug 2014 - 18:43:
Wauw, je bent echt goed geworden!
Mooi stukje.<3