Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Flikken Maastricht: Wanneer houdt het nou eens op? » Hoofdstuk 2

Flikken Maastricht: Wanneer houdt het nou eens op?

5 aug 2014 - 18:28

904

0

630



Hoofdstuk 2

Eva pakt snel de autosleutel uit de zak van Wolfs en stapt resoluut op de auto af. “Eef das mijn auto!” , roept Wolfs verbaasd. “Nee het is ónze auto Wolfs” , zegt Eva met een gemeen lachje. “Ik wil er ook wel eens even een ritje in maken en die stoelverwarming proberen”, knipoogt Eva. Ze steekt haar tong uit en gaat aan de bestuurderskant zitten en start de motor. Klaar om weg te gaan. Wolfs kijkt haar even verbaasd aan en moet dan toch wel even lachen. Wat een baasje is die Eva toch, denkt Wolfs.
Zodra ze het bureau binnenlopen komt Mechels al op hun af. “En hebben jullie nog wat gevonden of gezien?” “ Het is een jonge vrouw rond de 20 jaar en ze lag er nog niet zo lang. Toen de FO kwam, dat was rond 7 uur ’s ochtends, was ze nog warm en er kwam een chemische geur uit haar mond. Toen wij binnenkwamen roken we die chemische lucht ook” zegt Eva. “En ik heb een buisje met een chemisch goedje gevonden wat een paar meter verderop lag”, voegde Wolfs er aan toe. “Goed werk jongens!”, zegt mechels. “Marion belde ook al dat ze met een buurtonderzoek bezig is samen met Romeo en als jullie dan even willen kijken of jullie de naam kunnen achterhalen van het slachtoffer? “, zegt Mechels. “Ja dat gaan we even doen “, zegt Eva.
Wolfs is al achter de computer gaan zitten en is al aan het zoeken tussen de vermiste personen. Handig dat ze, sinds daar het hele computersysteem gehackt heeft, nieuwe software hebben. Het werkt zoveel sneller en makkelijker. Nu hoeven ze niet meer handmatig tussen de foto’s te zoeken maar doet de computer dat voor hun op basis van gezichtsherkenning. Eva gaat meekijken achter Wolfs. Wat zou ze graag haar hand even op zijn schouder leggen. Maar ze heeft de drang om zich in te houden. Dan gaat er een toontje dat er een match gevonden is. Ze zien een foto van een jonge dame die sprekend lijkt op de foto van het slachtoffer. “Mechels! “, roept Wolfs. “We hebben een match!” “Stuur maar door. Dan ga ik DNA onderzoek laten doen en dan kunnen jullie nu naar huis als jullie willen.”, zegt Mechels. “Dan kunnen jullie nog even lekker relaxen. Morgen gaat een drukke dag worden”
“Oja en hoe bevalt de auto trouwens? “, roept Mechels hun nog na. “Heerlijke en fijne auto! Mogen we hem gewoon mee naar huis nemen en gebruiken? “ , vraagt Wolfs. “Ja dat kan als je er maar niet onnodige kilometers mee gaat maken”, zegt Mechels. “Oke tot morgen!”, roepen Wolfs en Eva in koor.
Als ze in de ponti aankomen pakt Eva wat drinken en gaat zitten. “Wat fijn dat we weer aan het werk kunnen en dat we zo even onze gedachten kunnen verzetten. Ben blij dat we nu weer een zaak hebben waar we al onze aandacht in kunnen steken.”, zegt Eva. “Ja inderdaad. Lekker weer aan het werk in plaats van niks zitten te doen en voor ons uit te staren. Wat wil je eten? Zal ik lekker pasta maken? “, zegt Wolfs. “Ja is goed “, zegt Eva. De deurbel gaat. Eva loopt naar de deur en opent hem. “Hey Fleur! Alles goed? Wat fijn dat je er bent. Dan kun je gelijk lekker pasta mee eten.”, zegt Eva vrolijk. Fleur geeft Eva een knuffel. “Ja lekker! Is het goed als ik hier vanavond blijf slapen? Ik heb zoveel nachtmerries nog van Daan. Ik schrik telkens wakker en dan denk ik dat hij bij mij in mijn kamer staat.”, zegt Fleur een beetje huiverig. “Ja natuurlijk kun je hier slapen lieverd. Er zijn genoeg kamers vrij.”, zegt Wolfs.”Dankje pap”, zegt Fleur en geeft ook haar vader een knuffel.
“En zijn jullie al weer aan het werk?”, zegt Fleur. “Ja we zijn vandaag naar het bureau geweest en hebben een nieuwe zaak. Er is waarschijnlijk een vrouw vergiftigt en vermoord in een crematorium hier in Maastricht. We moeten uitzoeken waardoor ze vermoord is en wie ze is. We hebben al verschillend bewijsmateriaal gevonden dus er zit al schot in de zaak.”, verteld Wolfs aan Fleur. “Ah dat is dan wel fijn!”, zegt Fleur.
Zodra Fleur naar bed is gegaan merkt Eva dat Wolfs een beetje gespannen wordt. Heel zachtjes loopt ze naar Wolfs toen en masseert hem bij zijn schouders. “ Zozo Eef. Dat is lekker. Sinds wanneer kan jij zo goed masseren”, grijnst Wolfs en hij kijkt achterom naar Eva. Eva begint te blozen. Dan staat Wolfs opeens op. “Kom eens mee Eef” , grijnst Wolfs. “Waarom dan?”, vraagt Eva achterdochtig. “Kom nou gewoon. We zijn al 3 jaar partners, vertrouw je me nou nog steeds niet?”, vraagt Wolfs met een onschuldig stemmetje. “Jaja ik kom al”, mompelt Eva.
Eva loopt achter Floris naar boven en zodra ze hun kamer inkomen ziet Eva allemaal rozenblaadjes en wat kaarsjes om het bed staan. “Oh Wolfs wat lief dat je dit doet. Wat een schat ben je toch!” Wolfs pakt Eva’s hand en trekt haar mee op bed. Dan kust Eva Wolfs. Ze kijken elkaar aan en dan duiken ze samen het bed in. Eva gaat tegen Wolfs aanliggen. Ze voelt zich helemaal veilig tegen hem aan. Alsof de wereld niet meer bestaat en zij helemaal alleen met hem is. “Ik hou van je Floris “, fluisterd Eva. Wolfs grijnst en dan vallen ze samen in slaap. In elkaar verstrengeld alsof ze samen één zijn.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.