Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Flikken Maastricht: Wanneer houdt het nou eens op? » Hoofdstuk 4

Flikken Maastricht: Wanneer houdt het nou eens op?

5 aug 2014 - 18:29

1472

0

389



Hoofdstuk 4

Eva stopt met lezen en staart geschrokken voor zich uit. Dirk is bij de deuropening komen staan en heeft alles gehoord. Hij barst in tranen uit. “Hoe heeft dit zo kunnen gebeuren. Ik heb nooit doorgehad dat ze zo ongelukkig was.”
Wolfs loopt naar Dirk toe. “U kunt hier niks aan doen meneer Scharner. Ze heeft zelf een eind aan haar leven gemaakt. Ik zal zorgen dat u afscheid van haar kan nemen. Dit zal voor u erg zwaar vallen.”, zegt Wolfs. “Meneer Scharner wij gaan en nemen dit briefje mee. Dit nemen we op in het dossier. Wij spreken u nog.”
Wolfs en Eva lopen naar de auto met een verslagen meneer Scharner achterlatend. “Wat sneu voor die man. Ik wist niet dat ze zoveel voor elkaar betekenden.”, zegt Eva zacht.
Als ze weer terug op het bureau zijn vertellen ze alles aan Mechels. Marion luistert ook mee. “Het buurtonderzoek heeft ook niks opgeleverd. Ik denk dat ze die zelfmoord in alle stilte heeft gepleegd”, zegt Marion. “Oja”, zegt Mechels. Dat chemische goedje wat jij hebt gevonden Wolfs is Pyridine. Het veroorzaakt brandwonden. Ze heeft 200 milliliter opgedronken achter elkaar en is door brandwonden van binnen uit gestorven. “Wat een pijnlijke dood heeft zij gehad zeg” , zegt Mechels.
Het is 2 maanden verder. Eva en Wolfs hebben een paar makkelijk op te lossen zaken gehad. Het is zo rustig in maastricht dat het bijna te stil is.
“Eva we moeten morgen op onze vrije dag langs Mechels. Ze had belangrijk nieuws te vertellen waar we niet blij mee zijn.”, zucht Wolfs. “Ach zolang we niet uit elkaar worden gehaald is het vast niet zó slecht nieuws”, grinnikt Eva. Eva trekt haar jas aan en pakt de autosleutels. “Wat ben jij dan van plan? “ , zegt Wolfs verbaasd. ”Ik neem jou en Fleur mee uit eten. Daar heb ik nu echt zin in!”, glimlacht Eva. “Fleur komt ook ieder moment dus dan kunnen we gaan”
Als Fleur aangekomen is rijden ze met z’n drieën naar restaurant Il Giardino. Een heel mooi restaurant waar ze erg lekker eten hebben.
“Fleur wat neem jij?”, vraagt Floris. Ik wil wel een carpaccio en een witte zoete wijn. “Wat wil jij?”, vroeg Floris toen aan Eva. “Hetzelfde als deze jonge dame”, glimlachte Eva naar de ober. Floris bestelde een Rode wijn en champignonnensoep.
Toen ze aan het voorgerecht zaten stopte Eva even met eten. “Zeg Fleur hoe gaat het eigenlijk met jou en de liefde?” Fleur verslikte zich en Floris schoot in de lach. “Jeetje Eva dat is opeens haha!. Met mij en de liefde gaat het niet denderend. Ik ben mijn ware nog niet tegengekomen.”, zegt Fleur lacherig. “Maar met jullie en de liefde gaat het volgens mij wel goed hé.”, grinnikt Fleur. Floris verslikt zich en begint te hoesten. Eva loopt rood aan en kijkt heel snel weg. “Serieus pap!”, zegt Fleur. “Moet je mij niet wat vertellen? Jullie werken al een hele tijd als partner samen, wonen samen, eten samen en jullie slapen zelfs samen.” Eva loopt nog roder aan en probeert het gesprek te negeren door verder te eten. Floris kijkt naar eva terwijl hij zijn bord schoonmaakt. Dan liggen ze allemaal in de slappe lach. De ober kijkt verstoord op. “Sorry pap. Volgens mij was dit het verkeerde moment om daarover te beginnen”, lacht Fleur. “Ik ga even naar de WC. Kunnen jullie elkaar stiekem een huwlijks aanzoek doen”, grinnikt Fleur terwijl ze naar de WC loopt.
“Wat is dit toch een groot restaurant”, dacht Fleur. “Meneer kunt u mij misschien vertellen waard de toiletten zijn?”, vraagt Fleur. “Ja maar natuurlijk. Als u dit bord volgt gaat u daar de trap af naar de kelder. Daar zijn de toiletten. Rechterkant de heren, midden in de brandtrap en linkerkant de dames WC”, zegt de ober. Fleur liep de trap af. Zonde van zo een mooi restaurant dat de trap naar beneden zo lelijk was. Fleur deed de deur open en ging naar binnen. Opeens greep en hand haar arm. Ze wou het uitschreeuwen van schrik maar dat werd geblokkeerd door een andere hand die voor haar mond ging zodat ze niet meer kon schreeuwen. Ze werd snel door de vreemde man door de brandgang geleidt en naar buiten gesleurd. De man pakte een naald met wat vloeistof erin. Fleur zag dat de naald haar kant op kwam. Ze probeerde te spartelen en te gillen maar hij had haar zo in de houtgreep dat ze geen weerstand kon bieden. De naald ging haar arm in en er kwam een koude vloeistof haar lichaam binnen. Fleur probeerde te kijken wie haar beet had maar doordat hij achter haar stonden haar in de houtgreep had kon ze niet zien wie het was. Opeens voelde Fleur zich draaierig en moe. Ze merkte dat ze weg ging vallen. De man merkte het ook. “Zeg maar dag tegen je dochter Wolfsje” , grinnikte de man zachtjes. Hij pakte Fleur op, die inmiddels in diepe slaap was gevallen, en stopte haar in de zwarte auto die voor de deur stond en reed weg…
Ondertussen zaten Wolfs en Eva nog in het restaurant te wachten totdat Fleur er weer was. Het nagerecht was zojuist geserveerd maar ze wilden nog even op Fleur wachten. Na een kwartier vond Wolfs het wel erg lang duren. “Eef aangezien jij een vrouw bent, kan je even kijken wat Fleur in de WC aan het uitspoken is? Dan ga ik afrekenen. Dat toetje eten we toch niet meer op.“, vraagt Wolfs. “Ja ik zal even kijken”, zegt Eva en ze staat op.
Als ze bij de toiletten aangekomen is doet ze de deur open. “Fleur?”, roept Eva zachtjes. Ze duwt alle toiletdeuren zachtjes open maar er is niemand in de WC’s. Dan ziet ze opeens de ketting van Fleur op de grond liggen. “Hé, hoe kan dat nou dan? “, denkt Eva. Ze loopt de toiletten uit om aan Floris te vertellen dat Fleur er niet is als ze ziet dat ze branddeur half open staat. Ze duwt de deur verder open. De steeg ziet er verlaten uit. Alleen wat bandensporen. Eva gaat met haar vinger over het asfalt en kijkt. De vinger is donker geworden. Dat betekend dat de bandensporen nog vers zijn. Zou Fleur meegenomen kunnen zijn? Volgens mij heeft ze geen vijhanden. Wij als rechercheurs hadden op dit moment ook geen vijanden. Snel loopt Eva naar Floris toe. “Wolfs ik kan Fleur nergens vinden. Ik heb alleen haar kettinkje gevonden. Het slotje is gebroken. Het lijkt wel of die eraf getrokken is of ergens is aan blijven hangen. “Ik heb verse bandensporen gevonden in de steeg waar de brandtrap aan grenst. Die stond trouwens ook half open “, zegt Eva. Wolfs begint in paniek te raken. Hoe kan Fleur nou opeens weg zijn. “Eva ik wil nu naar het bureau om haar telefoon te laten traceren en we bellen Mechels dat Fleur vermist is.”, roept Wolfs naar Eva. Ze rennen naar de auto en scheuren richting het politiebureau.
Als ze binnenkomen is Mechels er gelukkig nog. “Romeo traceer Fleurs telefoon! Snel! “, roept Wolfs naar Romeo. Die gaat aan de slag terwijl Eva aan Mechels uitlegt wat er gebeurd is. “Jongens ik wou jullie morgen eigenlijk spreken maar dat kan ik nu gelijk even doen. Dit gaan jullie niet leuk vinden”, begint Mechels. “Hoe kunt u potverdorie nou over een ander onderwerp beginnen terwijl mijn dochter ontvoerd is!”, schreeuw Wolfs. “Nou meneer Wolfs dit nieuws kan ook te maken hebben met uw dochter Fleur”, zegt Mechels op een serieuze toon. “Ga alsjeblieft even zitten”, zegt Mechels.
“Jullie weten dat Daan nu 3 maanden vastzit. Hij is eergister in hoger beroep gegaan en hij is vrijgeproken van al zijn daden die hij gedaan heeft”, spreek Mechels uit.” WAT!”,schreeuwt Wolfs. “NEE DAT MEEN JE NIET. NEE NEE NEE” Eva slaat haar hand voor haar mond en moet gelijk terugdenken aan alle ellende die ze van Daan hebben gehad. Waarom. Waarom nou hij. Ze haten hem allebei diep voor wat hij hun heeft aangedaan. En nou mag hij weer op vrije voeten? Eva kan het niet geloven. “Die KLOOTZAK heeft mijn dochter weer. Ik weet het zeker! Eva we moeten erachteraan!”, schreeuwt Wolfs. Hij wilt opstaan maar Eva houdt hem tegen. “Wacht Wolfs, je weet niet waar je moet zoeken. Die vent kan overal zijn en misschien is het hem wel helemaal niet. Het kan ook een of andere gestoorde maniak zijn die een vrouw ontvoerd.”, begint Eva. “Maar Daan is een gestoorde maniak die mij via Fleur terug wilt pakken! “, Wolfs barst in tranen uit. “Ik ga het hele corps inlichten en we hebben jou dochter snel weer gevonden Wolfs. Misschien is het gewoon een misverstand is zit ze nu in de ponti op jullie te wachten. Ga naar huis en kijk of ze daar is. Dan zoeken we vanuit daar verder naar Fleur.”, eindigt Mechels.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.