Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Flikken Maastricht: Wanneer houdt het nou eens op? » Hoofdstuk 5

Flikken Maastricht: Wanneer houdt het nou eens op?

5 aug 2014 - 18:29

1482

0

817



Hoofdstuk 5

Fleur wordt langzaam wakker. Ze kijkt om zich heen maar ziet niks. Ze hoort wel een automotor draaien. “Volgens mij zitten we op de snelweg”, denk Fleur. Ze probeert zich te bewegen maar haar benen en voeten zijn vastgebonden. Ook heeft ze een doek over haar mond. Het duurt uren, de reis, zo voelt het tenminste voor Fleur als de auto opeens langzamer gaat rijden en afslaat. Ze hoort het portier open gaan. Dan gaat de kofferbak open en schijnt er een zaklamp in haar gezicht waardoor ze even verblind wordt. Na een paar seconden kan ze zien wie haar belager is. “Nee”, denkt ze. “ Dat kan niet! Hij hoort in de gevangenis vast te zitten en niet hier te zijn.” Ze kijkt recht in de ogen van Daan de Vos…
Fleur probeert te gillen en van zich af te slaan als Daan haar optilt. Helaas geen succes. Hij gooit haar over zijn schouder en begint te lopen naar een kleine loods. “Zo Fleurtje, heb ik je eindelijk weer te pakken”, zegt Daan gemeen. Fleur voelt de tranen opkomen en verzet zich niet meer tegen de greep van Daan. Het doet haar pijn hoe hij haar vasthoudt. Daan legt haar op een bed neer die midden in een kamer staat en laat haar daar geboeid liggen. “Meissie, als jij één verkeerde beweging maakt ben je dood. Ik schiet je helemaal aan puin en dan kan je niet meer naar Wolfsje”, zegt Daan resoluut. Fleur kijkt Daan aan en knikt. Ze kan nu toch niks doen. Ze moet wachten totdat Daan weg is en hopen dat haar vader haar snel vindt voordat Daan allemaal erge dingen met haar gaat doen. Ze wilt niet weer levend begraven worden. “Doe maar rustig, ik zal je niks aandoen zolang jij geen trucjes uithaalt bij mij dame”, zegt Daan. “We zullen even een paar dagen met elkaar moeten leven maar dat komt vast goed. Het is laat dus je gaat zo maar eens slapen”, zegt Daan terwijl hij een spuit pakt en wat vloeistof. Hij loopt naar Fleur toe maar Fleur probeert hem weg te schoppen. “Geen geintjes zei ik net Fleur”, klinkt Daan’s stem opeens heel dichtbij. Ze laat het toe dat Daan haar injecteert. Fleur vecht tegen de slaap. Ze ziet hoe Daan naast haar komt liggen in bed. “Gatverdamme. Ik wil die vent niet naast mij hebben liggen”, denkt Fleur. Ze probeerd zich om te draaien maar Daan drukt haar tegen zich aan. Fleur geeft het vechten op en valt in slaap.
Eva en Wolfs rijden richting de ponti. “Rustig Wolfs. Misschien wou Fleur ons alleen laten ofzo. En is ze naar de ponti gegaan om te slapen”, probeert Eva Wolfs gerust te stellen. “Dat geloof ik niet Eef. Fleur zegt altijd tegen mij waar ze heen gaat als we samen zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ze zomaar weggegaan is. Wolfs parkeert de auto en Eva loopt naar de deur. Ze opent de deur en loopt naar binnen. Dan hoort ze opeens een heel bekend melodietje…
Don't sit under the apple tree with anyone else but me,
Anyone else but me, anyone else but me, NO NO NO!
Don't sit under the apple tree with anyone else but me
Till I come marching home.
Don't go walking down lovers' lane with anyone else but me,
Anyone else but me, anyone else but me.
Eva slaat haar hand voor haar mond en de tranen springen haar in de ogen. Daan deed dit altijd aan. Wolfs komt binnen en zet gelijk de radio uit. “Wat een klootzak. Hij heeft expres dat nummer aangezet om jou te stangen Eef!” , zegt Wolfs terwijl die een snikkende Eva in de armen sluit. “Kom we gaan naar het bureau en kijken wat voor informatie Romeo heeft over de telefoon van Fleur.
De telefoon is uitgezet vlak nadat Fleur verdwenen is. Het spoor eindigt bij het vrijthof. We hebben de camera’s allemaal gecheckt en kunnen niets verdachts vinden”, ratelt Romeo terwijl Eva en Wolfs binnenkomen. “He shit, Daan is zijn slimheid nog niet vergeten.”, zegt Wolfs. Het is nog helemaal niet zeker dat het Daan is Wolfs!”, zegt Mechels terwijl ze erbij komt staan. “jawel het is wel Daan”, zegt Eva. “Toen we bij de Ponti binnenkwamen galmde door de keuken ‘Dont sit under the appeltree’ en Daan weet dat dat het liedje is wat ik niet kan aanhoren vanwege mijn verleden.”, zegt Eva met een snik in haar stem. “Hmm oke. Marion en Romeo ik wil dat jullie naar het huis van Daan gaan. Eva en Wolfs ik wil dat jullie de videobeelden nog eens bekijken en zoeken naar wat verdachts.”, spreek Mechels iedereen toe.
Eva gaat achter de computertafel zitten en zoekt de camerabeelden van de gemeente Maastricht op. Duizenden beelden kan je hier vinden. Handig bij het opsporen van verdachte personen en dingen. Zo kun je zien welke weg vluchtweg zij genomen hebben. Eva zoek naar de camera van het restaurant bij de brandtrap. “Jeetje Daan wist dat wij daar gingen eten want de camera is kapot. Dat is geen toeval”, zegt Eva verbijsterd. “Kijk bij de omgeving of we een auto weg zien rijden.”, roept Wolfs terwijl hij achter Eva komt staan. Eva zoekt op de andere videobeelden. Als ze een camera verderop kijkt zien ze een zwarte auto rustig voorbij komen rijden. De bestuurder kunnen ze helaas niet zien. “Zoom eens in op het kenteken ”vraagt Wolfs. “2-FPL-9 is het kenteken”, zegt Eva. Wolfs noteert het en pakt zijn portofoon en holster en doet die om. De andere geeft hij aan Eva. “Hier Wolfs aan alle eenheden. Ik wil dat iedereen rondkijkt of hij een donkere Opel astra ziet met het kenteken 2-FPL-9 . De dader is zeer gevaarlijk en mogelijk heeft hij een vuurwapen. Hij heeft mijn dochter”, zegt Wolfs bijna hopeloos door de portofoon. Dan gaat de telefoon. Het is Marion. “We hebben geen spoor van Daan gevonden en er liggen geen verdachte dingen in zijn huis. We lopen hier op een dood spoor.”, zegt Marion verontrustend. “Eva wil jij de rijkspolitie bellen en vragen of die auto op Daan zijn naam staat? “, vraagt Wolfs aan Eva. Hij hangt op en gaat verder met zoeken van videobeelden.
Fleur doet langzaam haar ogen open. Ze kijkt tegen een grijs hoog plafond aan. Ze probeert zich te bedenken waar ze is en draait zich om. Ze kijkt recht in het slapende gezicht van Daan. Fleur schrikt zich helemaal rot. Ze herinnert zich weer alles. Ze kijkt nog een keer naar Daan. Hij snurkt zachtjes door. Achterin de kamer ziet ze een deur. Zou ze daar doorheen kunnen en dan ontsnappen? Fleur maakt heel zachtjes haar touwen los waar ze mee vastgebonden is. Daan is blijkbaar niet zo goed in touwen knopen. Ze gaat zachtjes het bed uit en sluipt naar de deur. “Waar denk jij naartoe te gaan?”, schreeuwt Daan ineens uit het niets. Fleur rent naar de deur en probeert deze open te maken. De deur zit muurvast. Fleur ziet Daan op zich af rennen en als Daan bij haar is slaat ze hem vol in zijn gezicht. Daan schreeuwt het uit en wordt woest. Boos pakt hij de schreeuwende Fleur en sleurt haar naar het bed. Hij pakt het touw wat ze afgekregen heeft en bindt haar opnieuw vast. Haar polsen bindt hij goed vast zodat ze geen kans van ontsnappen heeft. “Auw je doet me pijn Daan!”, snikt Fleur. “Dan moet je maar geen spelletje met mij spelen, ik wil niet dat je er vandoor gaat “, bromt Daan. “Ik had gezegd dat je geen trucjes met mij uit moest halen en dat heb je nu wel gedaan”, begint Daan. “Daarom ga je daar nu voor boeten”, grijnst Daan triomfantelijk. Hij pakt zijn mobiel en dan hoort Fleur het liedje wat Eva zo haat ‘Don’t sit under the appletree’. “Wat ga je met me doen”, snikt Fleur. “Ik ga zorgen dat jij net zoveel van dit liedje gaat houden als Eva”, zegt Daan zacht. Hij begint het knoopje van Fleur haar broek los te maken en trekt hem naar beneden. Fleur begint keihard te gillen. Daan lacht. “Dat zal je leren meisje om niet zo eigenwijs als je vader te zijn”, lacht Daan gemeen. Hij scheurt Fleur haar shirt los en begint haar te zoenen. Fleur schreeuwt het uit en probeert Daan te trappen. Daan lacht gemeen en geeft Fleur zo een harde klap op haar hoofd dat ze bewusteloos raakt. Als Daan na 10 minuten klaar is trekt hij zijn broek omhoog en laat Fleur zo achter. Hij gaat van het bed af en loopt naar de deur. Hij kijkt achterom naar Fleur die halfnaakt bewusteloos op bed ligt en grijnst. “Dat zal haar leren”, denkt Daan. Hij doet de deur open en loopt naar buiten. Haalt een sleutelbos uit zijn zak en doet de deur goed op slot zodat Fleur er niet uit kan. Hij loopt naar zijn auto en rijdt weg.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.