Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Flikken Maastricht: Daan zijn leven » Hoofdstuk 1

Flikken Maastricht: Daan zijn leven

5 aug 2014 - 18:39

747

0

270



Hoofdstuk 1

'Zo meneer de Vos, wat vindt u van uw nieuwe huis?', zegt de makelaar. 'Het ziet er goed uit en jullie hebben de keuken mooi kunnen renoveren', zegt Daan terwijl hij zijn ogen door de keuken laat glijden. 'Wanneer kan ik erin?', vraagt Daan aan de makelaar. 'Oh u kunt er vandaag al in als u wilt meneer de Vos!', zegt de makelaar glimlachend. 'Ja dan ga ik mijn spullen uitladen en als u dan even de papieren klaar legt kan ik het ondertekenen', zegt Daan.
Als Daan wat dozen heeft uitgepakt loopt jij naar de makelaar. 'Hier hebt u de sleutels meneer de Vos. Laat maar weten als u nog vragen heeft', zegt de makelaar terwijl hij naar buiten loopt. 'Tot ziens en dank u wel', zegt Daan terwijl hij de deur dicht doet.


Daan gaat op de bank zitten. Dat heeft hij wel verdient na een hele dag verhuizen. Gister is hij terug gekomen uit Amerika waar hij werkte bij een softwarebedrijf. Hij is gestopt en terug gekomen naar Nederland voor maar 1 ding. En dat is wraak nemen op Floris Wolfs. Toen Daan in Amerika zat kreeg hij het bericht dat zijn zus zelfmoord had gepleegd. Ze zou van een gebouw af zijn gesprongen om haar liefdesverdriet en had er een einde aan gemaakt. Floris vond haar blijkbaar niet meer leuk. Daan was woest op Floris. Hij heeft hem nog nooit gezien maar hij zou en moest wraak nemen.
Toen Daan in Amerika zat had hij research gedaan naar Floris Wolfs. Floris Wolfs was rechercheur en werkte bij de politie Maastricht. Daan wil zo dicht mogelijk in de buurt van Floris komen dus moet hij ook bij dat politiebureau werk zien te krijgen. Daan heeft met behulp van zijn computer de gegevens van de rijksoverheid veranderd. Nu staat erin dat Daan hoofdagent is en graag rechercheur wilt worden. Hij heeft een sollicitatie uit laten gaan naar de politie Maastricht en mag morgen komen solliciteren.
Daan pakt zijn mobiel en bekijkt een foto van Wolfs. Een knappe man van rond de 40 jaar. Ongehuwd en heeft een dochter van 20 jaar. 'Die was er vroeg bij', grinnikt Daan. Hij legt zijn mobiel weg en loopt naar zijn bed en gaat slapen. Morgen een lange dag te gaan.

De volgende ochtend staat Daan om 9 uur op. Hij moet om 10 uur op het bureau zijn voor zijn sollicitatiegesprek. Om kwart voor 10 rijdt hij weg. Hij gaat dwars door de stad en parkeert zijn auto voor het politiebureau en loopt naar binnen. 'Hallo, ik heb om 10 uur een sollicitatiegesprek bij ene meneer Hoeben', zegt Daan. 'Volgt u mij meneer de Vos.', zegt de agent terwijl hij opstaat en naar achteren loopt. Daan loopt met de agent mee. Ze lopen langs de werkplekken waar de politie al het papierwerk doet en wat tevens hun thuisbasis is. Ze lopen een klein kantoor binnen. 'Gaat u zitten. Als u hier even wilt wachten? Dan komt meneer Hoeben er zo aan.', zegt de agent terwijl hij weer weg loopt. Daan kijkt om zich heen. Het kantoor is sober en klein en bestaat vooral uit allemaal kasten waar waarschijnlijk papierwerk in ligt. Ook ligt het bureau onder het papierwerk. Dan komt er een kale man van rond de 60 het kantoor binnen lopen. 'Hallo, mijn naam is Eugéné Hoeben maar noem mij maar gewoon Hoeben. Ik ben hoofdcommissaris van dit bureau.', zegt Hoeben terwijl hij Daan een hand geeft. 'Aangenaam kennis te maken. Daan de Vos', zegt Daan vriendelijk terwijl hij de hand van Hoeben schudt. Hoeben gaat zitten en pakt een klein mapje met wat papieren erin. 'Je hebt een indrukwekkend CV Daan. Veel misdaden opgelost met weinig geweld. Een vrouw gered uit een brandende auto. Een drugsbende opgerold.', somt Hoeben op. 'Zo iemand kunnen we hier goed gebruiken. Ik lees ook dat je graag de recherche inwilt?', vraagt Hoeben aan Daan. 'Ja meneer. Ik wil toch een keer weer een andere kant van het politiewerk zien. Ook al heb ik al wel in sommige zaken meegewerkt.', zegt Daan. 'Klinkt goed!', zegt Hoeben.

'Ik stel voor dat we een contract opstellen van een proeftijd van 2 weken en dat je morgen begint. Je gaat eerst even wat kantoorwerk doen en dan kan je samen met een andere agent de straat op om te zien wat je kwaliteiten zijn.', zegt Hoeben. Als het goed is komt iedereen zo terug. Ze hadden een grote arrestatie en alle hulp was nodig van het korps.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.