Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen ιn schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Can i be saved (AF) » =Chapter X=

Can i be saved (AF)

7 aug 2014 - 19:10

2863

9

609



=Chapter X=

Image and video hosting by TinyPic

Als ik wakker word is het al tien uur. Ik moet nog wakker worden, douchen, make-up opdoen en niet te vergeten, aankleden. Ik sta op uit bed en loop langzaam naar de badkamer. Vannacht had ik zo raar gedroomd. Ik had gedroomd over Nola. Ik weet het, het klinkt raar, maar dat was mijn droom. Ze was bij mij samen met mijn vader. Ze waren trots op me dat ik geslaagd was en feliciteerde me. Ik was echt heel blij dat ik ze zag, totdat plotseling mijn vader verdween. Ik wilde schreeuwen, maar kon het niet, het leek wel alsof ik niks kon zeggen. En niet veel later hoorde ik een knal en verdween Nola ook. Ja en toen schrok ik natuurlijk wakker, ik zie er nog steeds belabberd uit. Ik zet de douche aan en wacht ondertussen totdat hij warm is. Zal ik het vandaag met Jake over die man hebben die Nola aangereden heeft? Oh wacht, maar dan moet ik hem vertellen dat ik haar zusje ben. Zou hij dan nog geïnteresseerd in me zijn? Ach, zo moet ik niet over Jake denken, het zal heus niet van Nola afhangen of hij me leuk vind of niet, dat ligt aan mij. Ik stap onder de warme douche en laat het water over mijn lichaam glijden. Mijn gedachten gaan weer met me aan de haal, maar dit keer denk ik niet over Jake of Kevin, nee ik denk terug aan de tijd met Jayden. Waarom weet ik niet, maar het gebeurd gewoon. Ik zie het gewoon weer voor me.

*Flashback*
Donderdag 19-12-'13
,,Jayden? Ben je thuis?” ik ren door het huis van mijn vriendje. Ja, Jayden en ik zijn al twee jaar gelukkig en we hebben pas één keer ruzie gehad. Geweldig toch?! ,,Jayden?!” roep ik nog een keer, maar weer geen gehoor. Ik ren de trap weer af en net op dat moment komt de moeder van Jayden, dus mijn schoonmoeder, thuis. ,,Nathalie, weet jij waar Jayden is? Ik moet hem iets vertellen.”
,,Oh, wist je dat niet? Jayden is bij Pascale.” Huh? Hij kan daar niet zijn. Pascale is uit met vrienden, dus dan moet hij voor een dichte deur staan. Ik kijk Nathalie aan en bedank haar. Snel fiets ik naar het huis van Pascale en zie de fiets van Jayden staan. Heeft hij tegen me gelogen? Ik bedoel, hebben ze allebei tegen me gelogen? Mijn vriendje en mijn beste vriendin liegen tegen me? Ach, ik moet me niet zo'n zorgen maken. Jayden houdt van mij, hij zal vast hier zijn zodat Pascale kan uitleggen hoe het zit met wiskunde. Ik ga voor het raam staan en zwaai even naar de moeder van Pascale die in de tuin zit. Ze ziet me en niet veel later komt ze uit de garagedeur.
,,Lindy, wat leuk dat je langskomt. Pascale is boven.”
,,Bedankt.” Haar moeder gaat weer naar buiten en zet de grasmaaier aan. Jeetje, wat een herrie! Je hoort niks meer als dat ding aanstaat. Ik loop door de woonkamer, de gang op en naar boven. Zal ik eerst kloppen? Ach welnee, ik kom wel vaker zomaar binnen stormen in Pascale haar kamer en ik gooi de deur open. Mijn ogen zijn groot en mijn mond staat wagenwijd open van wat ik aantref. Pascale ligt naakt in haar bed met mijn vriendje! Haar en zijn kleren liggen door de kamer heen en ik voel de woede in me opborrelen. Waarom doen ze me dit aan? Jayden?! Pascale?! Ik laat mijn fietssleutel uit mijn handen vallen, die met een rot geluid op de grond terecht komen. Pascale en Jayden schrikken, kijken op en gaan van elkaar af. Jayden komt gelijk mijn kant op.
,,Lindy, ik...het spijt me. Het gebeurde gewoon.” zegt hij en wilt dichterbij komen, maar ik duw hem weg. De vriend die ik jaren bij mij had, waar ik mee geknuffeld heb, gezoend en zelfs nog verder dan zoenen, herken ik niet meer. Ik wil hem niet meer kennen! Pascale komt nu ook naar mij toe en ik zet een stap naar achteren. Haar wil ik al helemaal niet kennen! Ze is mijn beste vriendin, correctie, was vanaf nu. Ik wil nooit meer iets met haar te maken hebben, zij wist hoeveel ik van Jayden hou.
,,Hoe lang al?” kan ik uit mijn mond krijgen.
,,Lindy...”
,,Hoe lang?!” roep ik nu hard uit.
,,Al een paar maanden. We hebben het al drie keer gedaan.” bekend Pascale eerlijk.
,,EEN PAAR MAANDEN?! DRIE KEER?! IK BEN JE BESTE VRIENDIN EN JE LIEGT TEGEN ME!”
,,Lindy, het spijt me echt.”
,,Ach hou toch op! Het spijt je helemaal niet, anders had je na de eerste keer al toegegeven dat je een affaire had met Jayden. Ik hoef jullie nooit meer te zien, kom niet meer in mijn buurt!” nu geef ik Pascale ook een duw, pak mijn sleutels van de grond en ren de trap af naar beneden. De tranen lopen over mijn wangen. Nooit, maar dan ook nooit vergeef ik het hun. Ik gooi de deur open en sla hem weer dicht. Snel pak ik mijn fiets en fiets weg.*


Ik zet de douche uit en stap eronder vandaan. Ja hoor, wat ik al dacht, weer de tranen over mijn gezicht. Ik heb ook maanden gehuild, geschreeuwd en in de knoop gezeten. Ik had mezelf beloofd om nooit meer verliefd te worden, maar toch ben ik dat wel aan het worden op Jake. Ik weet niet hoe het komt, maar het lijkt wel alsof je lichaam zelf bepaald op wie je verliefd word. Oh shit! Als ik op de klok kijk zie ik dat het al één uur is. Heb ik zolang onder de douche gestaan? Ik kleed me aan en ren mijn slaapkamer in. Ik pak snel mijn donkerblauwe leren tas en stop mijn spullen erin. Ik geef nog een laatste blik in de spiegel. Ik heb een paardenstaart in. Donkerblauwe jeans aan, witte blouse, blauw colbertje en mijn donkerblauwe sleehakken. Ik moet er goed uit zien vandaag, vanwege mijn afspraak met Jake. Ik stap de deur uit en loop richting de Starbucks.

=Jake=

Ik zit al in de Starbucks, maar geen spoor van Lindy. Wat zou er aan de hand zijn? Het is nu vijf over twee en we hadden toch om twee uur afgesproken? Ik kijk onze app terug en ja ze stelde het zelf voor. Ik heb Kevin gisteren gesproken, nou ja eigenlijk andersom. Hij kwam naar me toe om te vragen of ik Lindy leuk vond en ik kon niks anders dan 'ja' zeggen. Lindy is toch ook een leuke meid en ik wil haar graag leren kennen, daarom spreek ik ook met haar af. Natuurlijk voel ik de aantrekkingskracht van mij naar haar toe, maar daar doe ik toch niks mee, niet als Lindy ook niks voelt. Kevin zei dat hij het niet leuk vond dat Lindy bij hem weggegaan was, om mij te gaan zoeken. Maar daar kan ik toch niks aan doen? Ik ging juist weg vanwege hun geschuifel. Oh, ik moet Rachel trouwens nog één keer bellen. Voor de laatste keer. Net als ik wil bellen zie ik Lindy aankomen. Ze ziet er weer prachtig uit. Ze kijkt even op haar iPhone en schrikt. Ja, het is al kwart over twee, maar boos ben ik niet. Ze steekt snel over en loopt dan de Starbucks in.
,,Daar ben je.” ze kijkt opzij, recht in mijn ogen.
,,Het spijt me zo dat ik laat ben.”
,,Geen zorgen schat, je bent er. Dat is wat telt.” Ik geef haar een knuffel en voel de vlinders weer in mijn buik. Ze gaat zitten en ik ga naast haar zitten. ,,Ben je vrij vanavond?”
,,Ja.”
,,Dus dan kan ik je op een date meenemen.”
,,Ja, dat zou je kunnen doen.” Ik glimlach even als ze licht begint te blozen. Waarom is ze zo leuk?
,,Wat wil je drinken?”
,,Caffé Latte.”
,,Klinkt goed, dat neem ik ook.” Ik sta op en loop naar de kassa. Ze springt op.
,,Ik betaal.” Ik pak haar hand en trek haar terug.
,,Echt niet.” lach ik.
,,Jawel, ik wil niet dat je voor me betaald. Weet je? Ik kan voor mezelf betalen.” Ze geeft me een knipoog.
,,Ik ben de jongen, dus ik betaal. Ga zitten schat.” Ik zet haar op de stoel en loop weer naar de kassa. Ze geeft lachend toe en gaat zitten. Even later kom ik terug met twee Caffé latte.

=Lindy=

Ik kijk Jake aan. Hij zit dichtbij mij en het gevoel wat ik heb gaat maar niet weg. Ik neem een slok van mijn koffie en kijk hem aan.
,,Vertel eens wat over jezelf Lindy.” Jake leunt dichterbij me zodat we dichterbij elkaar zitten.
,,Nou mijn naam is Lindy Grace Miller. Ik ben zestien jaar. Ik ben geboren in Los Angeles. Ik woonde daar totdat ik acht was, toen verhuisde ik naar Londen. Ik ging naar King's College in Londen en ik ben net afgestudeerd in Psychologie.” Ik zucht en kijk naar Jake die glimlacht.
,,Zei je nou dat je Miller van je achternaam heette?” vraagt hij voorzichtig. Ik knik. ,,Ben jij het zusje van Nola?” weer knik ik. Even denk ik dat hij me laat zitten. ,,Nou, welkom in New York.” zegt hij grijnzend. Opgelucht haal ik adem, hij is niet boos dat ik het niet eerder verteld heb. Door zijn lach, voel ik mijn wangen gloeien. ,,Je bent mooi als je bloost.”
,,Hou je mond Jake.” Hij grinnikt en neemt ook een slok van zijn koffie. ,,En hoe zit het met jou?”
,,Mijn naam is Jake Leroy Reynolds. Ik ben achttien jaar en ik kom uit San Antonio, maar ik denk dat je niet weet waar dat is?” ik schudt mijn hoofd. ,,Dat is een plaats in Texas.”
,,Oké, klinkt goed.” ik verdrink haast in zijn ogen.
,,Twee jaar geleden zijn mijn vader, moeder en mijn zusje verhuisd naar New York. Pas na de verhuizing ging het fout tussen mij en mijn vader. Maar ja, dat weet je ondertussen.”
,,Ja en ik vind het vreselijk voor je. Ik ben er voor je.”
,,Dank je wel. Sorry dat ik het vraag, maar heb je een vriend?” ik schudt mijn hoofd.
,,Heb jij een vriendin?” vraag ik terwijl ik het antwoord eigenlijk al weet. Jake zegt wel dat hij geen vriendin heeft, maar is het echt officieel uit tussen hem en Rachel?
,,Nee, niet meer.” Hij geeft me een knipoog. Oké, dat is duidelijk. Het is echt over tussen hem en Rachel.
,,Je bent een flirt.”
,,Hoe heb je het kunnen raden schat?” Hij geeft me weer een knipoog. Ik rol met mijn ogen en geef hem lachend een duwtje. ,,Ik vind je echt mooi.” Jake bijt op zijn lip.
,,Dank je, maar zo mooi ben ik niet.” Ik geef hem weer een duwtje.
,,Je bent prachtig en ik meen het.” Er valt een stilte. Ik kijk hem aan. Zijn ogen kijken mij aan. Ik bestudeer heel zijn gezicht en stop even bij zijn lippen. Ze zijn zo perfect. Ik kijk te lang naar zijn lippen, dit is heel fout. Dan komen zijn lippen dichterbij. Jake leunt naar voren. Ik leun vanzelf ook naar voren. Onze neuzen raken elkaar bijna aan. Lindy, wat doe je? Ik schrik een soort van wakker en trek mijn hoofd weg.
,,Wat is je favoriete film?” vraag ik snel. Jake kijkt me verward aan en begint te lachen.

De hele middag heb ik gekletst en gelachen met Jake. We hebben het over van alles en nog wat gehad. Ik heb hem bijna alles vertelt wat er over mij te weten valt. Behalve over Jayden, dat ligt nog te gevoelig en waarom zou ik dat hem nu vertellen? Jayden zie ik allang niet meer, hij woont toch in Londen en Pascale zie ik ook nooit meer, dus het heeft geen nut het hem te vertellen. En ik weet nu ook bijna alles over hem. Ik heb echt heel erg met hem gelachen en de hele middag voelde het zo vertrouwd. Ik kijk op mijn iPhone. Kwart voor vier. Ik moet om vier uur thuis zijn voor Kevin. Hij had me net een sms gestuurd of ik zin had om met hem wat te eten en ik heb ja gezegd. Jake weet dat ik met Kevin ga eten, dat heb ik hem gelijk gezegd. Ik kan Kevin toch niet zomaar negeren? Ik vind Jake leuker dan Kevin, maar dat betekend niet dat ik geen vriendin van Kevin kan zijn.
,,Ik moet gaan, anders kom ik te laat voor Kevin.”
,,Ik loop wel even met je mee.” Jake en ik staan op.
,,Dat zou leuk zijn.” Ik glimlach en pak mijn tas. Jake en ik lopen samen de Starbucks uit en steken over richting de straat waar mijn appartementencomplex is.

=Jake=

Ja, Lindy heeft een afspraak met Kevin, ik weet het. Maar op zich vind ik dat niet erg. Gisteren hebben Kevin en ik een goed gesprek gehad. Kevin weet nu dat ik Lindy erg leuk vind en dat ik wil proberen om haar voor me te winnen.
,,En? Heb je nog meer plannen voor vanavond? Na het etentje met Kevin na dan?” ik haal een hand door mijn haar.
,,Nee.”
,,In dat geval. Wat denk je ervan om naar de film te gaan?” Ze begint te glimlachen. Ze draait haar gezicht opzij, zodat ze me recht aan kijkt.
,,Heel graag Jake.” Ik begin te grijnzen.
,,Echt? Dat is geweldig!” Na een tijdje te hebben gelopen in het zonnetje en nog wat gekletst te hebben komen we aan bij het appartementencomplex.
,,Nou daar zijn we dan.” Lindy duwt de deuren open en loopt naar binnen en ik volg haar. Er is niemand achter de balie, het is alleen Lindy en ik die in de hal staan.
,,Ik was even vergeten hoe chique het hier was.” Ik kijk om me heen. Dit heb ik thuis niet hoor.
,,Ja, te chique voor mij.” Lacht ze en ik lach ook. Weer krijgen we een momentje. Ik kijk in Lindy's ogen en zij in de mijne. Mijn hand vind de weg langzaam naar haar middel. Ze leunt als reflex naar voren en mijn voorhoofd raakt langzaam die van haar. Ze ademt even in. *Ting* Ze schrikt naar achteren en ik laat haar meteen los. De grote deuren van de lift gaan open en een mevrouw komt de lift uit. Zwijgend en snel stappen we de lift in en ik breng haar tot haar appartement.
,,Ik had een leuke middag Lindy.”
,,Ik ook Jake, dank je voor de koffie.”
,,Geen probleem. Zal ik je ophalen hier om half negen? Dan kunnen we de film van half tien redden.”
,,Perfect.” Ze geeft me snel een kus op mijn wang.
,,Bye beauty.”
,,Bye Jake.” Ik voel mijn wangen weer gloeien. Lindy zwaait me na als ik terug naar de lift loop en zodra de liftdeuren dichtgaan, gaat ze ook naar binnen. Ik ben zo blij, date twee here I come!

=Kevin=

Ik heb mijn dienst geruild vanavond. Ik ga samen met Lindy wat eten, gewoon onschuldig want Jake vind haar leuk. Jake is en blijft mijn beste vriend en ik zou niet durven om zijn 'meisje' van hem af te pakken, ook al hebben ze nog niks. Ik ben blij dat hij eindelijk weer durft te daten en met meiden durft af te spreken. Nou ja, meiden, alleen Lindy dan. Ik ben blij dat hij Rachel uit zijn hoofd zet. Ze is hem niet waard. Mijn gedachten zijn er de laatste tijd ook niet meer bij. Ik heb Sophie weer gezien en ik voelde weer wat ik de laatste tijd voor haar voel. Ik durf het Jake alleen niet te vertellen, ik bedoel, het is wel zijn zusje. Ik weet niet of ik het zo leuk zou vinden als Jake met mijn zusje had. Ik kijk in de spiegel en vind mezelf er toch wel goed uitzien. Ja, één ding is zeker. Bij Lindy kan je niet in je gewone kloffie aankomen, die vergt speciale aandacht. Ik pak mijn mobiel en zie dat het zes uur is, ik heb dus nog een kwartier voordat ik Lindy ophaal. Zal ik Sophie een berichtje sturen? Zou ze dat leuk vinden of leest Jake hem dan? Sophie laat elk bericht aan hem lezen. Even schiet de paniek er bij mij in. Wat als Jake het wel leest en woedend word? Ik moet toch een keer de concequenties aangaan. Ik vond Lindy leuk vanaf het moment dat ik haar zeg, maar ik ben nooit echt verliefd op haar geweest. Sophie heeft mijn hart gestolen en dat heeft ze al vier jaar. Ik haal even diep adem en dan begin ik een berichtje te typen. Kevin: Hi Soof. Heb je zin om morgenavond uit eten te gaan en naar de film met mij? X K. Ik stop mijn mobiel terug in mijn broekzak en zucht nog een keer. Hopelijk zegt ze 'ja.'
,,Hi Kevin.” ik draai me om en Lindy staat achter me. Wow, ze ziet er mooi uit.
,,Dit moet Jake zien.” zeg ik en ik neem een foto. Ze staat er mooi op. Een beetje verlegen, maar mooi. Volgens mij komt dat doordat ik de naam 'Jake' heb gebruikt. Ik deel de foto aan Jake en verzend de foto. Ik steek mijn arm uit, die ze pakt. ,,Kom we gaan.” zeg ik en ik neem haar mee naar Patsy's.


Reacties:

1 2

xSerenaHoran
xSerenaHoran zei op 9 aug 2014 - 20:51:
Omg dit is echt leuk!
Geweldig al die liefde <3


MelintjeX1DX
MelintjeX1DX zei op 8 aug 2014 - 10:33:
Awesome!! Xx


LindjeX1DX
LindjeX1DX zei op 8 aug 2014 - 0:18:
Super!
-X-


1dforeverxmx
1dforeverxmx zei op 7 aug 2014 - 23:19:
Leuk! Snel verder! X


justmissF24
justmissF24 zei op 7 aug 2014 - 21:23:
Snel verder :o