Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Nalatenschap voor Zalazar » Helga Huffelpuf

Nalatenschap voor Zalazar

8 aug 2014 - 22:43

616

3

309



Helga Huffelpuf

Hoe kun je een nalatenschap opstellen zonder iemand uit te sluiten? Zodat iedereen er baat bij heeft en het niemand overslaat? Simpel door een nalatenschap te schrijven aan iedereen!

Bij deze hoop ik dat mijn geschrift voldoende leesbaar is. Ik ben met mijn 122 levensjaren misschien wel gezegend, maar wel zo blind als een gemolesteerde flubberwurm. Mijn schrijven geschiedt nu via een magische veer, die ik speciaal voor dit doeleinde behekst heb. Goderic en mijn leerlingen beweren dat mijn brieven weer leesbaar zijn, maar volgens mij liegen ze omdat ze me de teleurstelling willen besparen. Maar goed, laat ik mezelf even voorstellen:
Mijn naam is Helga Huffelpuf. Jullie kennen me vast wel als medeoprichtster van Zweinstein Hogeschool voor Hekserijen en Hocus-Pocus, als hoofd van de afdeling die mijn naam draagt en als bekwaam Heler, maar ik ben zoveel meer dan dat.

Ten eerste ben ik een moeder van drie fantastische dochters. Godrica, Rowena en Zalazara het ga jullie goed! Weet dat ik jullie allen evenveel heb liefgehad en dat ik tot op het moment van mijn dood van jullie gehouden heb. Ik laat jullie mijn naam na, mijn afdeling, de eeuwige toegang tot Zweinstein en mijn gouden beker die ieders wonden – zowel geestelijk als fysiek – kan helen. Mijn juwelen moet jullie echter weergeven aan de leiders van Goudgrijp, ze zijn door kobolden gesmeed, dus worden ze door kobolden beheert.

Ten tweede ben ik een stichter van een levenswerk, waar men duizenden jaren later nog de vruchten van mag plukken. Aan mijn medestichters of ze nu dood of nog levend zijn, het volgende: jullie waren fantastisch, stuk voor stuk. Aan zij die na mijn overlijden nog altijd in onenigheid zijn: beheers jullie en verzoen jullie! Samenhorigheid en vriendschap is zoveel mooier dan achterklap en vijandschap. Vergeef een ander zijn tekortkomingen en erken de jouwe.

Aan al wie ooit in mijn afdeling terechtkwam of komt, eerlijkheid en verdraagzaamheid zijn het grootste goed! Verlies deze gave niet en toon barmhartigheid, want zo zijn wij Huffelpufs en dat is onze bijdrage aan onze gemeenschap.

Aan al de leerlingen die ik hebben mogen dienen met mijn wijsheid en kennis, bedankt dat ik hiervoor de kans kreeg. Het was hartverwarmend om jullie te zien groeien in persoonlijkheid en magische vermogens. Verspreid u en uw ontwikkelde talenten en deel ze met al wie ze nodig heeft.

Aan al wie het geluk niet heeft om aan mijn naam gelinkt te worden: sluwheid, vastberadenheid, leergierigheid en moed zijn niet te onderschatten gaven, die ik altijd gerespecteerd en bewonderd heb.

Ik spreek nu tot iedereen: mens of wezen, magisch of dreuzelachtig, duister of goedig: Wees eerlijk met de wereld, je medestanders en je vijanden, want enkel zo kun je, jezelf onder ogen komen. Wees even trots op een ander, als je trots op jezelf bent en je bent altijd ieders gelijke. Omhels je vijanden en je tekortkomingen net zoals je vrienden, maar vrees de volmaaktheid, want deze vernietigd zichzelf, zoals een slang die in zijn eigen staart bijt. Onthoud goed dat, niemand ongewild of ongewenst is, maar dat je moet zoeken naar verlichting en een vriendelijk woord. Voor zij die in hoge nood verkeren, ga naar Zweinstein; op Zweinstein en in mijn afdeling is iedereen welgekomen. Voor degenen waar het water aan de lippen zit, op de zevende verdieping is een kamer aan mij gewijd, wie hem weet te openen, zal vinden wat hij zoekt.
Bij deze zijn mijn laatste woorden neergeschreven en gesproken, mijn leven is geleefd. Ik zal tot de eeuwigheid overgaan, terwijl mijn lichaam tot stof zal vergaan. Ik omhels de dood als een metgezel van het leven en zal samen met hem nieuwe oorden verkennen.

Het ga jullie goed familielid, vriend of nobele onbekende!

Hoogachtend

Helga Huffelpuf


Reacties:


xEmma
xEmma zei op 31 aug 2014 - 13:16:
Sorry dat ik zo laat pas regeer. Vakantie en dat soort dingen. ^^
Je hebt telkens zulke leuke ideeën om standalones voor te verzamelen! Ik ben benieuwd wat voor nalatenschappen we nog meer allemaal te lezen krijgen. (:


Rebella
Rebella zei op 23 aug 2014 - 22:58:
Kippenvel over mijn armen.
Dit is écht zo waanzinnig mooi gedaan!
Het is zo ontzettend Helga.
Je ziet hier de vrouw die verdriet heeft gehad over en om anderen.
En toch blijft ze sterk.
Hier zet ze met woorden oeroude magie op perkament.
Ik zou haar heel heel heel erg graag als vriendin, docent of familie hebben gehad.
Ze lijkt me een persoon die iedereen automatisch respecteerd en waardeerd.
Iemand waar je heel heel moeilijk ruzie mee zou kunnen maken.
Zweinstein is haar naam waardig!
En ja, de Kamer van de Hoge Nood. Dat past heel goed bij haar!
En bij die afsluiting van Nobele Onbekende schoten er een paar traantjes in mijn ogen.
Echt een nobelprijs waardig!
Top!


narcissa
narcissa zei op 21 aug 2014 - 20:41:
Bedankt Helga, voor de prachtige woorden
Je bent geniaal in geslaagd een nalatenschap aan iedereen te brengen. en ik wil hier nog even aan toevoegen dat haar dochters echt leuk namen hebben gekregen.
op de naar de volgde?