Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » The fate of the Malfoy family » 17

The fate of the Malfoy family

10 aug 2014 - 0:30

952

4

309



17

Het is eigenlijk al weer een behoorlijk tijdje geleden dat ik geschreven heb, ik kamp alleen momenteel met een withersblock en hierdoor gaat het schrijven niet gemakkelijk, omdat ik jullie toch wat te lezen wilde geven, heb ik een hoofdstuk geschreven, het is erg kort maar meer, kon ik op het moment niet bedenken ik hoop, dat jullie het ondanks dat toch nog leuk vinden om te lezen

'Hier jullie boeken!' schreeuwde de mannelijke professor Kragge. 'Dat boek dat jullie gekocht hebben staat vol onzin!'
Marcel Lubbermans een dikke domme jongen uit Griffoendor stak dapper zijn hand op. Draco zag van uit zijn ooghoek, hoe de leraar de jongen dreigend aan keek.
'Als we toch een ander boek krijgen waarom moesten Gezinsleven der Britse dreuzels dan kopen?'
'Dat boek is pure onzin' kraste Kragge terwijl door de klas liep en met behulp van zijn toverstok op iedere tafel een stel aan elkaar geflanste papieren gooide. Hij schuifelde naar zijn lessenaar en sprak:'Lees hoofdstuk 1'
zuchtend sloeg Draco het geinproficeerde boek open en begon braaf hoofdstuk een te lezen. Niet omdat hij nou zo'n ijverig leerling was, of omdat hij nou in het laatste jaar zat maar omdat doodsbang was voor Kragge kon doen, als hij zich op zijn les concentreerde.

Hoofdstuk 1:Wat is een dreuzel eigenlijk?
In de theorie behoord een tovernaar of heks dit zich helemaal niet af te vragen. In theorie moet dit algemeen bekend zijn, helaas zijn er nog steeds te veel heksen en tovernaars die niet weten wat een dreuzel precies is. Zij hebben een totaal verkeerd beeld van dit schrikbarende wezen. Zo denken zij dat de dreuzel een zachtaardig en welgemanierd wezen is.Maar het tegendeel is echter waar. In dit hoofdstuk gaan wij hier dan ook uitgebreid op in.

De dreuzel – of eigenlijk dreuselé él gororandus- is een afschuwelijk en smerige wezen dat echter geen manieren kent. Men zou ze met wilde honden kunnen vergelijken. Je kunt ze niet temmen. Zo eten ze uit voederbakken en doen ze hun behoeften gewoon op de grond. Het is dan ook niet gek dat hun huizen zo erg stinken dat het braaksel je in de mond loopt. Echter verklaard deze manier van urineren en andere ontlasting los laten ook de geur die van de dreuzel zelf af komt. Daarbij komt ook dat de dreuzel de sleutel is naar het nog viezer zogenoemde Modderbloed. Als er geen dreuzels waren, waren er ook geen modderbloeden en zonder modderbloeden zijn er geen halfbloeden. Dan bestond onze gemeenschap alleen uit het beste van het beste namelijk het zuivere tovernaarsbloed. En zo zijn er nog duizende andere reden waarom een dreuselé él gororandus niet op vrije voet mag rond lopen.
Hier onder worden er slechts enkele benoemd:
1. Een onverdraagbare stank
2 Winderigheid
3. Zeer eigenwijs
4. Extreem agresief
5. Laat graag zijn stem horen
6. Hondsbrutaal
7. Dominant
En zo heeft de dreuzel nog veel meer slechte punten maar die zullen wij later nog behandelen. In het volgende hoofdstuk gaan we uitgebreid in op de uiterlijke kenmerken van de dreuzelé él gororandus want ook hier valt veel aan op te merken.

Nadat hij klaar was met lezen kon Draco niets anders dan verbaast naar de tekst blijven staren. Hij had geen flauw idee wat hij zo juist gelezen had. Waar de tekst nou eigenlijk opsloeg. Eigenlijk was het een samenraapsel van een aantal beweringen met de bedoeling er een logisch verhaal van te maken.
'Dit lijkt wel een hondenrassenboek' fluisterde een halfbloedje uit Griffoendor. Draco die totaal geen idee wat een hondenrassenboek was, toch was hij het ongewild met het meisje eens. Het klonk inderdaad net alsof er over er een hond beschreven werd.


Hij beet op zijn lip om te tranen tegen te houden maar dat was tevergeefs, aangezien de tranen al rijkelijk over zijn wangen stroomde. Hij hield krampachtig zijn linkerarm tegen zijn borst gedrukt. Dit was niet het normale brandende gevoel. Nee, dit was vele male erger. De Heer van het Duister was woedend. Met zijn rechterhand greep Draco de koele ijzeren rand van zijn bed beet en kneep hier zo hard in dat zijn hand begon te tintelen en zijn knokkels wit wegtrokken. Het kussensloop was nat van zijn tranen. Hij moest opnieuw op zijn lip bijten ditmaal om te voorkomen dat hij het uitgilde van pijn. Hij beet zo hard dat hij de vieze ijzeren smaak van bloed proefde. Hij hoorde het luide gesnurk van Kwast, de rustig ademhaling van Schervers, het diepe gezucht van Blakes en de hortende stikgeluiden van Korzel. Ze lagen alle vier heerlijk te slapen en droomde hoogstwaarschijnlijk over iets mooi, terwijl hij pijn moest lijden. Zachtjes om de andere niet wakker te maken gooide hij zijn benen over de rand van zijn bed en stond langzaam op. Hij nam zijn kussen mee en sloop naar de leerlingenkamer. Hij kon de ademhalingen van de andere niet meer verdragen dan maar alleen met zijn pijn. Het haardvuur smulde nog licht na. Draco legde zijn kussen voor de haard en legde zijn hoofd er op. Het leek wel of de pijn van de oproep steeds erg werd in plaats van minder. Geïrriteerd veegde hij de tranen weg, die inmiddels de kraag van zijn pyjama hadden doorweekt.
'Draco?' de zachte vriendelijke stem deed hem opkijken. Isa zat op de fluwelen groene bank. Hij kon haar gezicht nog net zien in het flakkerde haardvuur. Haar lange bruine haar zat in de war en haar groene ogen staarde hem vo medelijden aan.
'Draco, gaat het wel?' vroeg ze toen ze sierlijk als een kat van de bank sprong en naar hem toe liep om vervolgens naast hem de gaan zitten.
'Prima.' mompelde Draco terwijl ook hij ging zitten.
'Je liegt.'
'Waarom zou ik liegen?'
'Weet ik veel. Ik hoorde je schreeuwen. Je hebt pijn'
'Heb ik geschreeuwd dan?' vroeg Draco. Isa pakte zijn hand vast en kneep er zachtjes in.
'Ja, heel hard, als of iemand je in het vuur geduwd had'
'Geloof me, zo voelt het ook'
'Is het zijn teken?' vroeg Isa voorzichtig. Draco knikte. Ze sloeg haar arm om hem een en drukte hem stevig tegen zich aan.
'Weet je Draco, alles komt goed.'
'Denk je?'
'Ja, ooit komt alles weer goed.' zei Isa.


Reacties:


SiriusBlack zei op 25 nov 2014 - 17:21:
WOW! Wat een ongelooflijk goed verhaal!!!!!! IThe Malfoys!! And this story!!!!


Rebella
Rebella zei op 24 aug 2014 - 15:44:
Whaaaaaaaw!
*kwijl*
Als je dit al geschreven hebt mét writhersblock...man!
Dit is echt waanzinnig!
Dat stukje over de dreuzels was briljant gevonden!
En Isa is lief.
Snel verder?
I love it!


Chayenne
Chayenne zei op 24 aug 2014 - 9:25:
Awhh jaaa nieuw hoofdstuk!
Geweldig trouwens!! Ik hoop dat je verder gaat, want ik vind je verhaal super!


Hermelien
Hermelien zei op 10 aug 2014 - 19:14:
It was worth the waiting,
I love this story so much! Ik kan het gewoon niet goed beschrijven.

Writer blocks zijn ennoying en erg lastig om weg te krijgen.
Maar je bent weer op weg love, hier en daar wat spellingfouten but who cares? This chapter was breathtaking!
Ik moest even lachen bij dat deel hoe ze een dreuzel beschreven,
ik zag het domweg gewoon voor me! *giggles*

Then all the moods changed, Draco's pijn raakte me gewoon heel erg.
En dat is iets wat alleen een getalenteerde schrijfster kan.

And that says alot, isn't it?

xoxo