Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen ιn schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Can i be saved (AF) » =Chapter XI=

Can i be saved (AF)

10 aug 2014 - 16:21

2001

9

472



=Chapter XI=

Image and video hosting by TinyPic

=Lindy=

Ik trek de stekker van de föhn uit het stopcontact en berg hem op in het kastje in de badkamer. Ik heb heerlijk gegeten en gepraat met Kevin in het Italiaanse restaurant Patsy's. Kevin heeft me verteld dat hij verliefd is op Sophie, het zusje van Jake en dat hij niet weet wat hij moet doen. Ik heb hem geadviseerd om toch eerlijk te zijn tegen Jake. Dat waardeert iedereen toch?Dat mensen eerlijk zijn tegen je? Ik heb daar niet echt veel goede ervaringen mee, maar Kevin wel. Ik geloof trouwens niet dat Jake tegen me zou liegen. Hij zegt nu zulke lieve dingen dat het wel waar moet zijn. Ik bedoel, waarom zou hij liegen als ik hetzelfde gevoel heb? Ik heb zo'n zin in vanavond! Ik weet dat het al een soort van tweede date is en dat vind ik helemaal niet erg. Ik geef een snelle blik op mijn telefoon. 20:00, ik heb dus nog een half uur. Ik haast me naar de slaapkamer en stop voor mijn kast. Wat doe je aan naar een tweede date met een jongen die je echt leuk vind? Ik kijk naar mijn broeken. Nee, geen broek en ik trek mijn jurk aan, met mijn blauwe jasje voor als ik het koud krijg. Ik doe mijn gouden hartjesketting om. Ik loop naar de spiegel om mijn make-up te doen. Ik doe nooit zoveel make-up op, alleen een beetje, gewoon omdat het mooi is. Beetje foundation, wat poeder, mascara en dat is alles. Deze keer zal ik ook wat lipgloss op doen en wat donkere oogschaduw. Ik ren weer naar de badkamer om mijn bruine haar wat meer krul te geven. Ik krul alles, plukje voor plukje, zodat mijn haar mooi gekruld is en het lijkt alsof het langer is. Ik doe een gouden armbandje om en lak mijn nagels met zwarte nagellak. Ik sluit de badkamer af. Ik pak snel mijn telefoon, wat geld en mijn sleutels. Ik kijk voor de laatste keer in de grote spiegel naast de kast. Ik zie er nog best goed uit voor mijn gevoel. Ik haal een laatste hand door mijn haar en loop richting de grote hal. Ik zie op de grote klok in de hal dat het precies vijf voor half negen is. Wat doe ik dat toch goed. Ik lach bij de gedachte en pak mijn iPhone als ik hem voel trillen. Kevin: Heel veel plezier vanavond. X K. Ahw, dat is lief. Ik had hem vanavond in vertrouwen genomen en verteld dat ik Jake leuk vind. Dan zie ik Jake aankomen lopen. Achter hem staat een taxi. Ik sprint op mijn dertien centimeter hoge zwarte hakken naar hem toe en omhels hem. Hij ziet er heel goed uit, maar dan ook echt heel goed. Zijn haar zit heel goed en zijn blauwe jasje staat hem heel goed.
,,Je ziet er mooi uit schat.” Jake geeft me een kus op mijn wang en pakt mijn hand.
,,Jij ziet er ook niet verkeerd uit Jake.” Ik trek aan zijn blauwe jasje. Hij helpt me de taxi in en komt naast me zitten.
,,Beetje zin in?” Hij trekt de deur dicht en wrijft zachtjes over mijn wang.
,,Ja.” De taxichauffeur geeft gas en we rijden van het appartementencomplex weg.

=Jake=

,,Naar welke film wil je?” Ik heb nog steeds Lindy's hand vast en volgens mij vind ze dat helemaal niet erg. Sterker nog, volgens mij vind ze het wel fijn.
,,Uhm...wat dacht je van the Hunger Games? Ik heb gehoord dat het een behoorlijk goede film is.”
,,Ja, klinkt goed.” Ik glimlach. ,,Ken je het restaurant Maze?” ze knikt. ,,Niet dat ik er nu heen wil met je, maar misschien voor een volgende date?” Ze glimlacht en begint licht te blozen. ,,Zou je dat leuk vinden?”
,,Ja, het is een erg leuk restaurant. We bewaren het idee voor de volgende date.” zegt ze met een knipoog.
,,Mooi.” Ik leun tegen de achterkant aan en mijn hand heeft nog steeds die van haar vast. Na vijf minuten rijden stopt de taxi. Ik betaal en stap uit. Ik steek mijn hand uit en help Lindy uitstappen. Ik duw de deur open van de bioscoop waar het behoorlijk druk is. We lopen naar de kassa en vragen naar onze kaartjes.
,,Boekingsnummer of boekingsnaam?” vraagt een man in een zwart overhemd, die niet echt vrolijk is.
,,Reynolds.” zeg ik. De man kijkt op de computer en knikt. Hij reikt ons de kaartjes en we gaan zitten bij het raam, zodat we alleen zitten. De film begint toch pas over een half uur. Dan hoor ik 'Everything' van Micheal Bublé door de bioscoop. Lindy glimlacht.
,,Ik hou van dit nummer.” zegt ze. Ik knik.
,,Ik ook.” zeg ik en kijk Lindy aan. ,,You're a falling star, you're a getaway car, you're the line in the sand when I go to far.” zing ik zachtjes. Ik heb haar hand nog steeds vast en geef een klein kneepje. ,,You're every word, you're my everything.” Ik geef een kus op haar hand.
,,Je bent echt een flirt.” Ze trekt haar hand weg als er omgeroepen word dat de zaal open is en dat de film zo gaat beginnen. We staan op en ik hou haar nog even tegen. ,,Ga je nog wat leuks doen dit weekend?” ik glimlach naar haar.
,,Nee, morgen kan ik nergens heen. Mijn opa en oma zijn er niet, mijn moeder ook niet, dus die kan ik niet bellen en Nola ligt in coma.”
,,Dus je bent het hele weekend vrij?”
,,Ja.” Blij trek ik haar mee de zaal in en we gaan op onze plekken zitten. Lindy is het hele weekend vrij, daar ben ik zo blij mee!

=Lindy=

,,Wat een goede film.” Ik duw de grote bioscoopdeur open. Jake pakt mijn hand en we lopen samen de grote trap van de bioscoop af. ,,Het was echt een goede film.”
,,Ja, dat was hij zeker.” We lopen de buitenlucht van New York in. ,,Hoe denk je erover om even te wandelen?” Jake wijst naar de ingang van Central Park.
,,Oké.” Hij trekt me mee het park in. De lantarenpalen zijn allemaal aan en de maan staat hoog aan de lucht. Alle wolkenkrabbers en gebouwen zijn verlicht. ,,Het is een prachtige stad.” Ik kijk om me heen.
,,Ja, dat is hij zeker.”
,,Ben je ooit in Londen geweest?”
,,Ja, één keer met Nola. Maar dat is alweer zo lang geleden. Ik hou van New York en vooral nu.”
,,Waarom vooral nu?” Jake stopt met lopen en pakt ook mijn andere hand.
,,Omdat jij naar deze stad bent gekomen.” Fluistert hij. Onze voorhoofden raken elkaar aan. Nu wil ik het echt, ik wil echt dat Jake me zoent. Ik kan er moeilijk omheen blijven draaien. Ik ben verliefd op hem en hij volgens mij ook op mij. ,,Lindy, je bent geweldig!” zegt Jake en kijkt me aan. Mijn hart gaat als een gek tekeer. Het lijkt wel of we het niet durven.
,,Waarom ik?” Jake gaat zitten op het gras en trekt me naast zich.
,,Omdat jij het allerliefste meisje bent die ik ken. Je bent knap, lief, mooi en super sexy.” zegt hij en glimlacht. Ik moet lachen.
,,Ik sexy?” hij knikt en slaat zijn arm om mijn schouders. Ik kijk om ons heen. We zitten op het grasveld, vlakbij het water. De omgeving, de bomen, alles...het is prachtig. Ik voel me echt op mijn gemak. Jake heeft zijn arm om me heen geslagen. Ik kijk hem even aan. ,,Het is prachtig hier Jake.” ik zucht en leg mijn hoofd tegen zijn schouder. Dit voelt zo goed. Ik wil hier eigenlijk niet meer weg, ik wil zo altijd blijven zitten.
,,Lindy?” Ik ga weer rechtop zitten en Jake kijkt me aan. Zijn gezicht komt dichterbij en ik voel zijn adem op mijn gezicht komen. Ik leun ook naar voren en net als onze lippen elkaar bijna raken schijnt er een fel licht op ons, wat ons verblind. Geschrokken kijken we op en ik trek me terug net als Jake. We staan op.
,,Wat doen jullie hier?”
,,Wie bent u?” vraagt Jake. De stem stapt naar voren en ik zie een grote man. Aan zijn kleren te zien een tuinman.
,,Het park gaat sluiten, jullie moeten weg. Nu!” brult de man. Een klein lachje ontsnapt uit mijn mond en de man kijkt me nog bozer aan. Jake pakt mijn hand.
,,Sorry, we gaan al.” Hij trekt me mee het park uit.
,,Wat was zijn probleem?” vraag ik als we bijna het park uit zijn.
,,Geen idee, maar hij heeft ons moment verpest.” Jake geeft me een knipoog. Het teleurgestelde gevoel vult mijn lichaam. Hij heeft gelijk. Dit was ons moment, hoe weet ik zo zeker dat het nog komt? Gaan Jake en ik ooit zoenen? Één ding is zeker. Ik voel een golf van vlinders in mijn buik, als ik Jake aankijk of aanraak. Die jongen heeft een werking op mij, niet normaal. We lopen door het grote hek van het park en lopen de stoep op. We lopen langs een groot gebouw, de ramen op de eerste verdieping staan wagenwijd open en er komt harde muziek uit. 'Everything' van Micheal Bublé. Jake stopt met lopen en trekt me mee midden op straat.
,,Jake, wat doe je?” Lachend laat ik me mee trekken. Hij pakt mijn beide handen en begint met me te dansen. Jake zingt mee met het nummer. Ik trek mijn hoofd naar achteren zodat ik Jake aan kan kijken. ,,Dat was prachtig.”
,,Jij bent prachtig Lindy.” De muziek stopt en Jake laat me een rondje draaien.
,,Onze eerste dans.” Lach ik.
,,Ja, kom. Ik breng je naar huis.” zegt hij en hij merkt dat ik het koud krijg. Hij slaat zijn arm om me heen en brengt me naar mijn appartement.

Na een uur ga ik in bed liggen. Jake is net weggegaan en ik vind het jammer dat we niet gezoend hebben. Vanmiddag in Starbucks hadden we al een kans en toen trok ik mijn hoofd weg. Vanavond hadden we ook een kans, maar toen werden we gestoord door die man. Wat een avond, trouwens. Ik krijg weer vlinders in mijn buik als ik eraan terug denk. Het was zo perfect. Precies zoals in de films, alleen dan met een verkeerd einde. Ik wacht op de sms van Jake. Hij zou me sms'en als hij thuis was, maar aangezien hij nog een klein stukje moet fietsen en hij net weg is, duurt het nog heel even. Ik weet ook helemaal niet of ik nog wel wakker kan blijven. Ik ben best wel moe namelijk, ook al was deze avond gewoon perfect. Ik kijk op de klok. 00:15, nog vijf minuten wacht ik en anders ga ik slapen. Jake is een paar minuten geleden vertrokken naar huis. Tien minuten moet ik wachten maar dan krijg ik een berichtje. Zo snel als ik kan, pak ik mijn telefoon. Een glimlach verschijnt op mijn gezicht. Jake: Hi schat. Ik ben thuis hoor, je kunt met een gerust hart gaan slapen. Morgen naar Nola? X J. Ik begin te blozen. Morgen naar Nola? Uhm ja, dat kan wel. Ik ben er al er al twee dagen niet geweest, gisteren niet en vandaag ook niet en Jake ook niet. Misschien is er wel nieuws? Zayn is elke dag bij Nola. Jake vertelde me dat Zayn Nola's vriendje is. Leuke jongen, maar ik vind Jake leuker. Ik hoop dat Zayn Jake dit keer niet zo behandeld. Hij kan toch niet eeuwig boos op Jake blijven? Lindy: Hi schatje. Dank je wel voor je berichtje. Ja, ik wil morgen wel naar Nola, het is alweer eergisteren dat ik voor het laatst geweest ben. Nu ga ik wel slapen. X L. Ik leg mijn mobiel weer aan de oplader en kijk weer even op de klok. 00:30, laat ik nu maar gaan slapen. Ik moet er morgen natuurlijk wel een beetje fatsoenlijk uitzien. Ik ga naar Nola en Jake komt me ophalen. Voor hun moet ik er natuurlijk altijd goed uitzien. Ik knip het lampje uit en sluit mijn ogen, met maar één gezicht in mijn hoofd, Jake zijn gezicht.


Reacties:

1 2

justmissF24
justmissF24 zei op 11 aug 2014 - 22:51:
Oeeh zoo cutee :o sv!! Srry voor late reactie


x1Dx
x1Dx zei op 11 aug 2014 - 0:28:
Aaahw zoo lief!!!
Snel verder! X


LindjeX1DX
LindjeX1DX zei op 10 aug 2014 - 20:26:
OMG! So cutee!!!
Kan wachten tot volgend hoofdstuk!
-X-


Secret58
Secret58 zei op 10 aug 2014 - 20:21:
Leuk!!
I love your story!
Snel verder! En melding voor mij!

Xx


xSerenaHoran
xSerenaHoran zei op 10 aug 2014 - 19:27:
Dit is zo cute!
Jake & Lindy zijn zo cute!
Ja inderdaad, Jake is echt een flirt. Was het mijn vriendje maar _